Odstúpenie od gynekológa - postup

alzbetkaaa123
21. sep 2020

Ahojte poprosím o radu, rozhodla som sa zmeniť gynekológa, som tehotná na PN, 16. septembra som odoslala žiadosť.... ako ďalej postupovať? Kedy budem u nového gynekologa evidovaná a ako to bude s PN?
Ďakujem za kazdu info 😘😘😘

akinom0077
21. sep 2020

Ja som isla rovno k novej gyn. a ta poslala predposlemu gyn. vyziadanie karty - vybavene hotovo takto som to riesila uz viac x

lenka2813
21. sep 2020

@alzbetkaaa123 ja som tiež išla rovno k novému gynekológovi, ten mi dal len žiadosť o vydanie karty, ktorú som dala predoslemu. To bolo všetko 🙂

gemerka17
21. sep 2020

@alzbetkaaa123 tiež som teraz menila. Najprv som išla k novému, s nim podpísala zmluvu a ten mi dal žiadosť o vydanie karty, ktorému som zaniesla predošlému. On potom moju zdravotnú dokumentáciu odoslal novému. 🙂

alzbetkaaa123
autor
21. sep 2020

@gemerka17 áno ja chápem ale hneď ste patrila k tomu novému alebo až od začiatku mesiaca?

alzbetkaaa123
autor
21. sep 2020

@lenka2813 ale hned ste už patrila k novému gynekologovi? Alebo až od začiatku mesiaca

nikayla
21. sep 2020

@alzbetkaaa123 riešim to teraz, bola som u novej gyn, tá poslala žiadosť o kartu predošlému gyn a ich pacientkou budem od nového mesiaca

gemerka17
21. sep 2020

@alzbetkaaa123 od nového mesiaca. V strede mesiaca sa nemôže skončiť lebo lekári sú kapitulovany mesačne. Čo znamená že za každý mesiac čo u neho ste v evidencii dostava gynekológ od poisťovne peniaze.

akinom0077
23. sep 2020

@gemerka17 gynekologa som zmenila v svojom zivote 7x no nikdy mi ziaden ked som prestupovala nepovedal ze to mozem riesit len v strede mesiaca... riesila som to vtedy ked som potrebovala. NIKDY som si nebola pre kartu vraj karta sa ani nedava len vypis s karty. VZDY mi novy gynekolog povedal pridite ku nam nemusite ist k povodnemu a o viac sa starat nemusite mi si vypis s karty vyziadame oni su povinny nam to poslat

gemerka17
23. sep 2020

@akinom0077 veď áno samozrejme. Tak to v praxi funguje. Stred mesiaca bol písaný kôli tomu že keď gynekológa zmení vtedy k novému pôjde na dalsi mesiac, od vtedy tam patrí. Pretože ten pôvodný mesiac patrí ešte k starému gynekológovi, ktorý za daný mesiac dostane od poisťovne peniaze. Čiže v strede mesiaca samozrejme môže zmeniť lekára ale keby čokoľvek tak nový lekár ju ošetrí na ďalší mesiac, dovtedy patrí k starému.