Očkovanie vakcínou Sputnik

28. júl 2021

Ahoj, dávali ste sa niekto očkovať Sputnikom? Dá sa ešte vobec registrovať na Sputnik?

janai1
28. júl 2021

Si sa skoro zobudila 😀 už sa nedá registrovať

hettinka
28. júl 2021

Nie nedá sa už registrovať, môžeš ešte skúsiť prísť bez registrácie na miesta, kde sa ním ockuje. Jednotlive župy majú info, či je ešte možnosť.
Ak chceš vakcínu na podobnom princípe, tak Astra alebo Johnson&Johnson.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hettinka
28. júl 2021

@miriam11 ale ano, Astra, Sputnik a Johnson sú všetko vektorové vakcíny.
Pfizer je robený na inom (novšom, modernejšom) princípe, je to mRNA vakcína.

hettinka
28. júl 2021

V Žiline ockovali včera a predvcerom, neviem, či ešte budú. Ak zistím, dám vedieť.
Už dávajú 2.dávku a v prípade Sputniku sú odlišne, takze sa musí dodržať poradie.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivka225
28. júl 2021

@miriam11 "ani jedna vakcína nieje podobná Sputniku!" ... presne tak, Sputnik je vakcina na baze byliniek zo sibirskej tajgy, po ktorej sa na koni prehnal sam Putin.

hettinka
28. júl 2021

Skus kontaktovať priamo očkovacie centrá v týchto mestách:

Banskobystrický kraj – Všeobecná nemocnica Lučenec
Bratislavský kraj – VKOC Sputnik – Poliklinika cudzokrajných chorôb, Americké námestie
Košický kraj – VKOC Michalovce
Nitriansky kraj – Fakultná nemocnica Nové Zámky
Prešovský kraj – VKOC Bardejov
Trenčiansky kraj – Nemocnica Bojnice
Trnavský kraj – VKOC Piešťany
Žilinský kraj – Epidemiologická ambulancia Žilina, Sasinkova

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hettinka
28. júl 2021

@ivka225
@mb2021
Veď to je jedno, každý ockovany clovek je prínos v tejto situácii. A vakcínu nech má právo si vybrať, keď ich už je dostatok. Ja osobne by som sa Sputnikom tiež nedala, ale každého osobna vec, ci veri práve ruskej vakcíne.

ivka225
28. júl 2021

@hettinka Ale ano, pravdaze ... mas pravdu.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivka225
28. júl 2021

@mb2021 Ale je takmer iste, ze pri rozhodovani Sputnik alebo nic treba uprednostnit Sputnik.

autor
28. júl 2021

@janai1 akože ja už očkovaná som, ale sa informujem pre známu😉

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janai1
28. júl 2021

Tak známa sa skoro zobudila 😀 do 30.06. sa dalo registrovať

miankass
28. júl 2021

@hettinka ty o com dávaš? 😃 Astra vôbec nieje podobná a tak isto ani j&j ci jak sa vola tota ďalšia smiesna

martinq54
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucmirka124
28. júl 2021

@mb2021 dobry den, vyznate sa prosim do toho? Bo som rozhodnuta uz vnutorne pre jansen dat sa zaockovat,, som onkopacient zatial stale. A nezvladla by asi take stavy horucky po moderne a pfizer ako mali v rodine po kazdej davke. Teda som vnutorne rozhodnuta odhoruckovat to 1x.

mogaa
28. júl 2021

Ano Sputnik aj Astra či Johnson sú všetko vektorové vakcíny, len rozdiel je v nosiči ktorý danú informáciu dopraví do bunky.....ten "nosič" má Sputnik lepší + keďže obe dávky sú odlišné je väčší predpoklad že bude viac účinné pri mutáciách.....či tomu naozaj bude tak, sa možno dozvieme až časom, ak vôbec.....

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. júl 2021

@janai1 a Matovič si kupil Sputnuk v Rusku? Sam pre seba? Ved klud....🙏😂 mne je to šumafuk ....

janai1
28. júl 2021

Wtf? Ty o čom splietaš?

hettinka
28. júl 2021

@lucmirka124 my sme traja z rodiny ockovani Astrou a traja Pfizerom. Horúčky a silnu reakciu sme nemali nikto, muž po prvej Astre mal 38,4 asi hodinu, potom už len zimnicu a únavu bez teploty. Ostatní len unava, bolesť ruky, svrbenie. Nič hrozne, dalo sa.
Reakcie po 2.dávke sme mali fakt minimálne, to už akoby nič. Ak kolegyne hovorili, aj tie, čo mali po prvej silnejšiu, po druhej už pohoda.

angelheart
28. júl 2021

https://www.facebook.com/MinisterstvoZdravotnic...

Po nedostavení sa zaregistrovaných záujemcov o očkovanie na termín ostalo v Bratislave 30 dávok vakcíny Sputnik V. Náhradníci sa môžu prihlásiť.
Záujemcovia o očkovanie touto vakcínou sa môžu prihlásiť na adrese: nahradnik.ba@health.gov.sk
Očkovať sa bude zajtra, 29. júla 2021 v Poliklinike cudzokrajných chorôb.
Po naplnení voľných kapacít už nebude možné prideliť termín ďalším náhradníkom.
Vakcinácia bude umožnená len zaregistrovaným záujemcom s potvrdzujúcimi e-mailom.

deti95060810
28. júl 2021

v našej rodine bolo zaočkovaných niekoľko členov Pfizerom - nikto nemal ani len horúčky resp. žiadne problémy... mali 80 - 92 rokov
Niekoľkí členovia rodiny boli zaočkovaní Astrou a tak isto nemali vôbec žiadne príznaky.. vek 45 - 60 r
jeden člen rodiny po očkovaní druhou dávkou Pfizerom do rána zomrel...