Očkovanie proti Covid-19 - rozdielne názory členov rodiny

28. jún 2021

Ako sa zmieriť s rozdielnymi názormi? Určití členovia rodiny očkovaní, iní nie. Ako to preklenúť? Ja chcem nechať každého žiť podľa uváženia, tí iní to možno vidia inak, Mám to hrotiť, alebo "nezáujem", nechať tak. Alebo zabudnúť definitívne.

autor
28. jún 2021

...a pretrhnúť putá....

autor
28. jún 2021

Ak si neprajú kontakt....

janai1
28. jún 2021

😂😂😂 A s kým chceš pretrhnut kontakty? A na koho zabudnúť?

vroni
28. jún 2021

Ak viem, že máme protichodné názory, nediskutujem. Ak je niekto natoľko prasteny, že chce trhať rodinné vzťahy kvôli očkovaniu, tak by som ten kontakt prerušila. S fanatikom sa nedohodnes.

mima172
28. jún 2021

Zmieriť? Jednoducho, ako pri všetkom - AKCEPTOVAŤ. Máš snáď rada svojich blízkych bezpodmienečne, či?
Ja sa očkovať nedám, no na nikoho nemením názor, či nezanevieram zato, že on/ona sa dali, či dajú očkovať.
Prepáč ale troška čudná otázka 😉

vamajka
28. jún 2021

Prosim Ta ved si sprav podla seba nikomu nic nehovor a s nikym nediskutuj a mas to vyriesene

dskjhfdlkdjhl
28. jún 2021

Su to taki clenovia rodiny, s ktorymi zijes pod jednou strechou? Alebo dalsia rodina? Lebo ja sa napr. o ockovani nebavim takmer vobec. Viem, ze moja sestra je ockovana, absolutne netusim, ci jej muz je ockovany a ani ma to nezaujima. Ale viem, ze moj muz ockovany je a kedze sme sa v praci vacsina ockovali v jeden tyzden, tak aj o kolegoch viem. Ale rozhodne sa o tom nejako nebavime a keby niekto nebol, tak mi je to uplne jedno a dufam, ze aj jemu, ze ja som.

gdpr
28. jún 2021

Načo potrebuješ riešiť neexistujúci problém? Ak viem, že niekto má opačný názor nebavím sa s ním o danej téme alebo si to len vypočujem "jedným uchom dnu druhým von". Nikto ťa nenúti s nimi na tú tému diskutovať alebo ak sa to nedá zniesť tak odíď a radšej sa na chvíľu prejdi v prírodne to ti viac pomôže ako hádka.

elizabet173
28. jún 2021

na náboženstvo, politiku, či mať svadbu alebo nie máte komplet rodina rovnaký názor?

hiro
28. jún 2021

Poznam takych co veria ze nas praskuju kde cim z lietadiel, ze svet riadia skrecky dzungarske z podzemia v Nizkych Tatrach, ze zem je plocha, ze ... jednoducho v 1000 bludov. Neviem co s tym. Inak rozumni ludia... Asi vzdy ked spomenu niektoru taktuto hlupost len zmenit rec na nieco ine...

martina1201
28. jún 2021

Ži a nechaj žiť. Ak niekto neakceptuje tvoje rozhodnutie a chce pretrhat rodinné putá kvôli očkovaniu, tak sa ho nedrží zubami nechtami. Každý si urobí podľa seba. A ak sa kvôli očkovaniu s tebou niekto nechce stretávať, akceptuj nevnucuj sa..... časom sa to utrasie, tak ako všetko....

hiro
28. jún 2021

(aj ked zmenit rec treba aj 20x za hodinu, kto je posadnuty tymito bludmi tak to nachadza v kazdom slove, kazdej veci - napriklad vidi zvadnuty kvet - je popraskovany, zamracilo sa - este viac praskovali, niekto zomrel - tajni vladari to zariadili, niekto ochorel - pichli mu jedy (aj ked ziadne ockovanie nemal), naburali sa auta - svetove spiknutie na poskodenie aut...)

bimbambim
28. jún 2021

Ignoruj.Mne už ide táto téma na nervy.Rozoberaju to stále v práci zákazníci.Proste som buď ticho a ignorujem tému očkovanie ,alebo rovno poviem ,že mňa to nezaujíma.Ked chce radu a viem poradiť tak odpoviem mám kopu dôchodcov tak sa spýtajú že čo na teplotu že žena má z očkovania.To poviem,ale ináč sa hrám na nepočujúcu 😁.Ako má poslal zákazník v apríli ,že mam zdochnut za to že nie som zaočkovana tak téma je pre mňa zamknutá.Zhnusil mi tým celé očkovanie.Viem ,že naši zaockovani sú ,ale nebavime sa na tému.Vedia ,že mám opačný názor tak sú ticho aj ohľadne detí.Vedia ,že pediatrička ich neodporúča tak sú ticho.

autor
28. jún 2021

@janai1 rodina

autor
28. jún 2021

@vroni rozumný postoj

autor
28. jún 2021

@mima172 Ale keď oni zanevrú na mňa?

autor
28. jún 2021

@vamajka Ano, to je ľahké, zariadiť sa podľa seba, ale to znamená pretrhnúť vzťahy....a to je mi ľúto

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuvelyn
28. jún 2021

Nijak. Naco to riesit ? Svagor so svagrinou maju u nas opacny nazor (aj to len kvoli tomu ze oni s tym zacali, inak to absolutne nikoho nezaujima)ako cela rodina a nikto to neriesime. Raz mali snahu o nasilne presadzovanie "svojho" ale rychlo dostali stopku, nech sa spravaju podla svojho vedomia a svedomia ale nech nediskutuju o niecom comu ani jeden nerozmie a nikoho to nezaujima. Zijeme si tak ako pred tym, o covide sa nerozpravame, je nam vsetkym dobre.

autor
28. jún 2021

@gdpr Ja nechcem robiť problémy, môj postoj je vtiahnutie sa do seba nekomunikácia.

autor
28. jún 2021

@elizabet173 Mali sme doteraz

autor
28. jún 2021

Ja len či je v poriadku odtrnúť sa od všetkej rodiny a ísť si svojou cestou, možno aj bez muža a pod.

autor
28. jún 2021

Akceptujem každý názor, ale ten môj je priorita, aj keď čudná a stratím tým všetkých....len či je to normálne?

autor
28. jún 2021

Som vďačná za každého, kto sa rozhodne - už akokoľvek, ale som aj vďačná ak ma nechajú zdielať môj názor - aj napriek tomu, že stratím všetkých - je to ok?

bimbambim
28. jún 2021

Tak zanevru časom ich to prejde.Mas svoju vlastnú hlavu .Či sa dáš alebo nie je to stále tvoje rozhodnutie.Ty sama budeš niesť zodpovednosť aj aj .Stať sa môže aj keď si zaočkovana takisto aj nezaockovana.Tak chvíľu sa nebudete rozprávať

janai1
28. jún 2021

Nerozumiem... S vami sa nechcú stretávať lebo nie ste zaočkovaní alebo vy sa nechcete stretávať?

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. jún 2021

@janai1 So mnou majú obavu sa stretávať, lebo nie som očko.

autor
28. jún 2021

Ako, ja akceptujem vôľu a stretávať sa nebudem, len mi je to divné, viac ako divné.

janai1
28. jún 2021

Ahaa, tak to kašli... Veď aj im raz panbožko dopraje rozumu 😂