Obsesie OCD

17. jún 2020

Ahojte, prosím ako bojujete s obsesiami - úzkostnými myšlienkami, ktoré sa nabaľujú nemajú podstatu ani žiaden zmysel. Napr. mám dobrého manžela nemám sa rozviesť? Čo keby sme sa presťahovali? Nemám zmeniť prácu? Čo keď moje dieťa v škole šikanujú....
Ja kompulzie nemám teda opakujúcu činnosť. Som detailista. Niekedy si pripadám už ako MONK. Nieje to krátkodobe strpčuje mi to život. Neviem sa na nič sústrediť, kvôli tým myšlienkam niekedy mám pocit, že už sa len teším do postele, aby skončili tie myšlienky, ktoré ale ráno pokračujú. Som z toho strašne unavená.
Ako to viete ovládať? Chodím do práce, napriek tomu, že pracujem objavujú sa aj tam. Horšie je to keď prídem domov. Činnosť, práca, čítanie kníh nepomáha. Je ťažké s tým žiť.
Každá rada bude užitočná. K psychologičke chodím, ale nepomáha mi to myšlienky stále sú.
Prosím hlavne tie, ktoré s tým mate skúsenosti.

nelllinkinka
17. jún 2020

Na to pomôžu len antidepresíva ,buď paretin ,alebo sertralin.Paretin je lepší,len sa od neho dosť priberá.Myslienky úplne znyznu.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monita164
19. okt 2020

@nelllinkinka zdravim. Taketo myslienky mozu uplne zmiznúť? Aj take tie zle?

rene007
10. apr 2021

@nellinkinka žiadne antidepresíva , riešim je autosugescia pomocou Schulzovho autogenneho tréningu,lieky iba viac zničia život človeku