Neočkovaní - priebeh Omikronu

7. feb 2022

Prosim,ti,co ste neockovani (z akychkolvek dovodov) a presli ste si Omikronom,aky ste mali priebeh? Viem,ze je to individualne,len ma to zaujima z toho pohladu,ze hovoria,ze je miernejsi. Na druhej strane pocuvame stale,ze vsetci skoncime na ventilacii🙈Tak ma zaujimaju realne skusenosti. Prosim, dovody neockovania tu nerieste🙏

zuzka565
7. feb 2022

My sme pred dvoma týždňami. 3-4 dni nás držala taká únava,bolesť kĺbov,zvýšená teplota. A potom to prešlo. Známa mali taký istý priebeh plus mali aj nádchu a bolesť hrdla. Ja keď som bola v novembri chorá tak ma to horšie držalo ako toto.

mmirka02
7. feb 2022

Ako bežná chrípka zvýšená teplota ,sopel asi 3 dní to trvalo..

autor
7. feb 2022

@zuzka565
@mmirka02 Aj ste nieco okrem vitaminov uzivali?

lypka
7. feb 2022

Dva dni zimnica, troška pobolievalo hrdlo, bolesť svalov, jeden deň som ležala, potom som už normálne fungovala okolo detí. Po pár dňoch prišiel aj kašeľ, pomohol stoptusin.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mon1806
7. feb 2022

Co poznám ja z môjho okolia a mali covid NEOCKOVANÍ tak úplne v pohode max jeden deň boľavé hrdlo, alebo mali sopel a bez príznakov väčšinou, mam aj veľa ockovancov vo to chytilo a kolegyňa očkovaná 3 davkov v decembri mala teraz 40 teploty tri dni cíti sa zle, bratranec to isté dve dávky bolesť hrdla, kašeľ, Vysoké teploty tak si vyber 😃🙄

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
7. feb 2022

Priebeh je statisticky uplne rovnaky u ockovanych/neockovanych pri omikrone, pri inych variantoch to tak nebolo, tam to bolo vysoko v neprospech neockovanych... vdaka bohu sa covid dostava do pozicie "obycajneho, aj ked nakazliveho, virusoveho prechladnutia"... Vsetci sme dufali, ze to skor-neskor prijde... syn mal deltu (9 dni pozitivny, vsetky priznaky, hrozne mu bolo), tri mesiace na to dostal omikron (bolest hlavy a oci 1 den, pozitivny 5 dni), takze za nas je omikron mierna neskodna varianta, jasne, ze budu aj vynimky...vzdy su...

rebellefleur
7. feb 2022

Ja som mala 2dni teploty, silnejšiu nádchu a chrbát ma bolel. Takže nič strašné 🙂

vladkabalazova
7. feb 2022

Ahoj ja som už 4 dní chorá priznaky som mala bolesť hlavy oči ma pálili upchaty nos bolesť nôh celková únava zvýšená teplota závraty dnes mi je už lepšie

zuzka565
7. feb 2022

Áno užívali sme od prvých príznakov isoprinosin

3petka
7. feb 2022

Môj muž má teraz, zachripnuty, plny nos, kde tu suchý kašeľ, boli ho hlava a trosku aj svaly. A syn akurát začal mat príznaky zatiaľ soplik… mužovi dosť pomohol paralen …

bzusines
7. feb 2022

Jeden deň teplota, potom 3 dni bolesť kĺbov a svalov. Inak pohodička. Známi 3 krát očkovaní, dostali Omikron a nevedeli ani rozprávať.

hipuska
7. feb 2022

Na začiatku januára. U nás 4 deti, 2 dospelý. Deti a muž v pohode, s miernymi príznakmi ako hrdlo a sopel. Ja bolesti svalov, únava a kašeľ asi mesiac. Ale tiež nič vážne. U nás to bolo po roku druhé nakazenie. Prvé malo rovnaký priebeh. . Vitamíny sme neuzivali žiadne. Ani stravu nemame ukážkovú. Dajak sa nechranime, snažíme sa žiť bez obmadzeni.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana005
7. feb 2022

V novembri sme mali coronu a teraz minulý týždeň zase.
Deti a ja jeden deň hnačka, zachripnuty hlas a strašne plný nos.
Kašeľ veľmi mierne.
Manžel to isté len bez hnačky.
Manžel,ja a jedno dieťa pozitívni na PCR, ostatné deti negatívne (čomu sa mi nechce veriť)

majamat
7. feb 2022

kamoska mohla mat omikron, mala 1 fen hnacku a asi 3 dni teploty, jeden den skoro do *40°C. potom uz zlepsenie. jej synovia a mm nic.

a to s touventilaciou je blbost. velmi casto sa stretavam s tymto nazorom. na ventilacii skonci male % ludi, aj to je lepsie sa jej vyhnut. pri silnom tlaku kyslika, ktory ide do pluc, sa zatlacaju cievy na plucnych mechurikoch a dochadza k poruseniu prekrvenia pluc, co je viac na skodu,a ko na osoh.

este k tej ventilacii - ja som mala britsku mutaci ( niekto ju nazyva Brigita )ua j deltu, dcera delta, mm delta, sestra s mizom a synom, brat so zenou - vsetci Brigitu, poznamaj ludi, co mali este iny variant, ten co prisiel hned neikedy v marci 2020 a nikto z nich nebol na plucnej ventilacii.
tiez poznam mnoho dochodcov, ktori mali Brigitu a na plucnej ventilacii neboli.

poznam aj 2 doch. co boli a jeden prezil, drihy nie, poznam aj takych, co neboli,a le boli v tazkom stave a neprezili, ale poznam aj tykch, co boliv tazkom stave a prezili.
no z mnozstva ludi, co malo kovid v mojom okoli ( poznam ich minimlane 200, nepocitala som to ), na plucnej ventilacii teda boli dvaja a v tazkom stave asi 8 ludi. vacsina du/boli dochodci, asi 2-3 invalidny dochodci, no s mnozstvom Dg.

dala som si tu namahu a naratalo som ludi s prekonanym kovidom a ludi z mojho najblizsieho okolia ( v praci sa to rata jednoducho ) bolo asi okolo 250 a o mnohych mozno ani neviem, pripadne som an nich pozabudla. tazke plucna ventilacia,a si 1% ludi, hospitalizacia s tazkym stavom asi 10% ludi z pozitivnych. myslim, ze to hovoria aj statistiky. a teda prevazna vacsina docodci a ludia s roznymi dg. obca sa vyskytne neikto kto ine dg nema. minule som tak uvazovala, ze zrejme je naozaj dolezite, amt dostatok vot.D, podava sa aj hospitalizovanym. preco ho dr. nekontroluju pri odbere krvi, uz tu mame kovid 2r a teda je to slabota. pricom v zime v asej oblasti maju mnohi ludia naozaj nedostatok vit. D a ak maju tazky nedostatok, potrebuju vysoke davky. lenze dotycny to nevie. ja sama som tym presla, ked som mala tazky deficit po zime a aj napriek tomu, ze som nasledne brala vitamin D a slnila som sa cez leto, na jesen som bola stale pod norrmu

majamat
7. feb 2022

@jana005 moja dcera a mm pred viac ako rokom negat.nic nechytili. ja som si to odbila s 10dnovymi teplotami a inymi priznakmi. presne po roku ja opat kovid, lahky stav a oni dvaja podobny priebeh ako aj pred rokom. cize zrejme ho fakt nemali, hoci sa mi to tiez nechcelo verit.

autor
7. feb 2022

Tak to ozaj vyzera,ze je to ako bezna viroza. Preto sa aj pytam,lebo doteraz,co som pocuvala statistiky z nemocnic,tak tam bolo 80% neocko, teraz uz len nieco nad 60%🤷‍♀️ Tak sa to asi predsalen meni,co je dobra sprava🙏

dadulamamula
7. feb 2022

3 dni ma bolelo hrdlo otestovala som sa a bola som negativna, na druhý deň som bola na antigene a zas negativna, do toho sa mi pridruzil trochu kašeľ, nádcha a kychanie tak som myslela ze mam alergiu ale nakoniec som bola na PCR pozitívna.

majamat
7. feb 2022

@dadulamamula ja rovnako, iba bolest hrdla 2-3dni a nadcha tyzden, ine nic a PCR pozit a antigen opakovane negat

jana005
7. feb 2022

@majamat v novembri sme boli všetci pozitívni aj na PCR.
Tentoraz nie,čomu ozaj neverím,keďže príznaky boli a niektorým aj domáci test ukázal pozitivitu,lenže PCR nie.
Pričom príznaky boli také isté u všetkých a doma sa absolútne neizolujeme, nenosíme rúška...
Neviem, je to divné celé

evulincula
7. feb 2022

ono je to velmi tazko povedat, koho ake potiaze postihnu. poznam takych, co len teplotovali alebo ich bolelo hrdlo, no poznam aj takych , ktori mali skor crevne potiaze

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majamat
7. feb 2022

@jana005 no je to take dost pestre, elbo my sme sa tiez doma nikdy neizolovali, mm mal pred rokom dokonca aj take slabucke priznaky infekcie - kratkodobe. a test negativny.

teraz udajne s Omiktronom je to tak, ze niekomu ukaze pozitivitu len antigen, niekomu len PCR. ja som Antigen mala negat zrejme koli lahkemu priebehu a slabej virovej nalozi po prekonani.

majamat
7. feb 2022

@evamarek77 ved toto. ak ich chcu odlisit, nech urobia viac skupin. neockovany, ockovani 1-2 davkami a plne zaockovani 3davkami, pripadne sa rata asi aj 2 davkami, ak su zaokovani kratko.

crystal333
7. feb 2022

To je jedno či ockovany alebo neockovany , priebeh je vždy individuálny.

annm81
7. feb 2022

@evamarek77 Neviem ako sa rátajú štatistiky, ale bohužiaľ očkovanie staré povedzme 9 mesiacov poskytuje už podstatne nižšiu ochranu, ako keď bolo "čerstvé". Podľa mňa to nakoniec skončí tak, že sa budeme každý rok očkovať na jeseň, krátko pred začiatkom "covidovej" sezóny, pretože očkovanie na jar/v lete bude na vrchole sezóny už príliš málo účinné.

Čo štatistiky podľa mňa brutálne skresľuje sú falošne očkovaní, čo po známostiach boli zaočkovaní len formálne.

metoyou4
7. feb 2022

Môj syn 17 ročný,týždeň predtým prvá dávka,čiže protilátky sa mu ešte nestihli vytvoriť,len bolesť hrdla,nádcha a únava.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz