Nechcem brať antikoncepciu na akné spôsobené hormónmi

11. feb 2024

Mám akné spôsobené hormónmi a bola mi teda predpísaná antikoncepcia. Ale ja to brať nechcem. Nieje iné riešenie ?

janinah
11. feb 2024

Je...cez kožnu dr.

autor
11. feb 2024

@janinah no ona mi navrhla hneď antikoncepciu. Bez nejakých vyšetrení.

pribinak
11. feb 2024

Veď skús napr na 3 mesiace a uvidis. Koľko máš rokov?

Aké vyšetrenia ti mala akože robiť? Veď vidí stav tvojej pleti

autor
11. feb 2024

@pribinak mám 26 a beriem antidepresíva tak som nechcela kombinovať antiku s antidepresivami

basulaak
11. feb 2024

Je lowcarb. Pravdepodobne mas vysoky testosteron. Ja som si ho stravou zrazila za cca 3-4 mesiace som bola na testoch u endokr. a mala som ho na spodnej hranici v norme. Akne som potom uz nemala. Akonahle som jedla sladke (drazdi ti androgenne hormony) tak sa mi vyhodilo (spodne lica, sanka, brada).

pribinak
11. feb 2024

Povedala si jej že uzivas antidepresíva? Vie nájsť nizkohormonalnu antikoncepciu, ktorá nebude kontraindikaciou

janinah
11. feb 2024

za takých okolnosti by som zmenila kožnu dr.

egonsk
11. feb 2024

tak ber antikoncepciu na zabranenie pocatiu a to, ze ti ubudne akne bude len bonus ;)

domiklik
11. feb 2024

@egonsk tak toto bol vážne primitívny koment

kacena4
11. feb 2024

dcera dostala lokalne atb na uskludnenie pleti neviem ake to máš drzim palceky

egonsk
11. feb 2024

@domiklik nie kazdy vstal lavou nohou ako ty. Precitaj si nazov temy a dosad moj cierny humor v prispevku, vyznie ti to usmevne. Ak nie, rob zo sebou nieco, negativizmus nie je zdravy.

jaja1979
11. feb 2024

@basulaak vieš mi prosím napísať, ako si ho znížila stravou? Dcéra má takéto dlhodobé akné a takisto do seba nechce pchať antiku a lieky. Dakujem

thoughtfulweirdo
11. feb 2024

V prvom rade ti antikoncepcia nevyrieši problém. Hneď po vysadení máš akné späť. Skúšala som dvakrát, v puberte aj v dospelosti.

lavender94
11. feb 2024

Z vlastnej skúsenosti, keď ju prestaneš užívať tak sa akné vráti. Ja som brala antikoncepciu asi 4 roky, potom som vysadila na rok a akné sa vrátilo a bolo jak v 13tich, druha puberta. Potom som znova nasadila antikoncepciu naspäť, je to lepšie ale už nie take ako prvý krát. Je vela spôsobov ako upraviť hormóny prírodnou cestou, ale neviem či to je dostatočne účinne, nie som na toto príliš zameraná. Dobre skúsenosti su s isotretinoinom. Je to liek, ktorý je no ako to povedať, poriadne chemicky zahul, ma nejaké nežiadúce účinky, Ale väčšine ľudom pomôže. Väčšinou stačí jeden cyklus, takže sa užíva napríklad rok, rok a pol a potom je na veľa rokov pokoj

tanyan
11. feb 2024

Ak ti to navrhla bez vyšetrenia, tak len strieľa na slepo a robí z teba pokusného králika. Možno by ti obvodný lekár mohol urobiť nejaké rozšírené vyšetrenia (štítna žľaza, trávenie). A možno by pomohol nejaký detox, ak máš telo zvnútra zaťažené z minulých ochorení a ich liečby.

domiklik
11. feb 2024

@egonsk to by si najskôr musel vedieť, co ten čierny humor je... Ze