Ahojte. Som 4 dni po pôrode, od včera doma. Keďže sa mi trochu krúti hlava, dala som si dnes v lekárni zmerať tlak. Bol 130/95. Môj bežný tlak pred aj počas tehotenstva bol cca 100/70, pri príjme 110/75, v nemocnici merali každý deň, nespomenuli, že by sa zvysoval.
Skontrolujem pár krát a v pondelok sa spýtam doktora. Len by ma zaujímalo už teraz, či nemáte niekto podobnú skúsenosť, že by to súviselo s pôrodom a potom zmizlo...?
@any_soj tlak sa mera po tom, co 15min sedis, samorejme ani pred tym sdenim sa nemozes viac namahat. v takom pripade ti tlak moze c´vyskocit.
po porode si velmi kratko. hormonalne zmeny su prilos velke a porod organizus vycerpava, rovnako ako starostlivost o babatko. cize ten tlak, co mas teraz nehovori o tom, aky mas tkak z dlhodobeho hladiska, ale hovori o tom, v akom stave je momenntalne tvoje telo.
neviem akym tlakomerom merali, ale teda dii tlakomery nie su presne.
Je to mozne, ze je to porodom. Ja mam velmi nizky tlak cely zivot, bezne okolo 110 ten horny, teraz mam aktualne 101/60 🙂 a po porode sa mi hlava tocila asi dva dni, nevedela som chodit a tam mi namerali okolo 160 a nieco mi tusim aj pichli, uz si to nepamatam. V kazdom pripade, ako sa budes citit, ak sa ti bude stale tocit hlava, priebezne si meraj a sleduj si to. 130 nie je ziadna katastrofa, ale ak sa to nezlepsi, tak sa ohlas u doktorky.