Nečakane zvýšený tlak po pôrode

any_soj
30. jún 2023

Ahojte. Som 4 dni po pôrode, od včera doma. Keďže sa mi trochu krúti hlava, dala som si dnes v lekárni zmerať tlak. Bol 130/95. Môj bežný tlak pred aj počas tehotenstva bol cca 100/70, pri príjme 110/75, v nemocnici merali každý deň, nespomenuli, že by sa zvysoval.
Skontrolujem pár krát a v pondelok sa spýtam doktora. Len by ma zaujímalo už teraz, či nemáte niekto podobnú skúsenosť, že by to súviselo s pôrodom a potom zmizlo...?

lenkahvh
30. jún 2023

Je to mozne, ze je to porodom. Ja mam velmi nizky tlak cely zivot, bezne okolo 110 ten horny, teraz mam aktualne 101/60 🙂 a po porode sa mi hlava tocila asi dva dni, nevedela som chodit a tam mi namerali okolo 160 a nieco mi tusim aj pichli, uz si to nepamatam. V kazdom pripade, ako sa budes citit, ak sa ti bude stale tocit hlava, priebezne si meraj a sleduj si to. 130 nie je ziadna katastrofa, ale ak sa to nezlepsi, tak sa ohlas u doktorky.

any_soj
autor
30. jún 2023

@lenkahvh ďakujem za zdieľanie, jasné že každý to môžme mať inak, ale je teda asi aspoň možné, že súvisí s tým...

majamat
30. jún 2023

@any_soj tlak sa mera po tom, co 15min sedis, samorejme ani pred tym sdenim sa nemozes viac namahat. v takom pripade ti tlak moze c´vyskocit.
po porode si velmi kratko. hormonalne zmeny su prilos velke a porod organizus vycerpava, rovnako ako starostlivost o babatko. cize ten tlak, co mas teraz nehovori o tom, aky mas tkak z dlhodobeho hladiska, ale hovori o tom, v akom stave je momenntalne tvoje telo.

neviem akym tlakomerom merali, ale teda dii tlakomery nie su presne.