Dobrý večer, mám jeden mŕtvy zub ktorý už má takú sivú farbu. Nie je zlomený ani kaz tam nie je. Myslíte si že sa vyhnem čisteniu kanálikom alebo už je jasné že nie? Ďakujem
@rozculena má sivú farbu, to značí že je mŕtvy nie? Nerobili nikdy nič...
Ja by som si to dala do poriadku,byť na tvojom mieste.Kanáliky sa čistia s umŕtvením,to ťa bolieť nebude.Aj keď sa teda čudujem,že ťa to nebolí ani to nie je nijako citlivé...
To ozaj si necháš takto dodrbkať zuby?Koľko si nebola na preventívke?
Zub len tak ľahko neodumrie. Ľudia si myslia že keď lekár vyberie nerv, že zub je mŕtvy a je to pravda ale nie preto že vybral nerv ale preto že ho chemicky tzv. čistením zabije. Neviem či sa tam nepoužíval formaldehyd. Moderne metódy čistenia kanálikov tiež vyberú nerv, ale zub ostáva živý. Čo sa sfarbenie týka, to neviem či sivá farba sa rovná mŕzvy zub.
Zub nemusi byt mrtvy. Ja mam tiez zasednutu hornu 6stku a zub mrtvy nie je. Farbu ma preto taku lebo som mala granulom a zubar mi to musel vyvrtavat az pri kosti. Tieklo z toho vela krvi a nevedel to chvilu zastavit. Tak ta krv potiekla a zaschka a to vraj vytvara to zasednutie. Da sa to vraj vybielit zvnutra ak by som chcela, ale nie je to tmava siva, len jemne pri koreni. Uvidim v buducnosti ked raz moj lekar pojde do dochodku a prestupim inam co mi tam povedia.
Len si choď s ním poriadky robiť,ja som mala v čeľustí dieru ako mužský palec na ruke, kôli mŕtvemu zubu a teraz aj tak ide von
@rozculena no mne zubár vybral nerv a povedal že mi zachová zub živý. Z tohto článku chápem že musí ostať dreň a vyzivovaná. Nie je mi jasne či aj nerv vyživuje. Viem, že napríklad hlavica bedrového kĺbu je vyživovaná jedným svalom tenkým možno 1-2mm, ktorý nemá funkciu silovú ale čisto len dodáva do hlavice živiny. Je tenký a pripojený priamo na guľovú plochu. Neviem či je inervovaný. O tom že by nerv výživoval niečo neviem. Možno niektoré zuby áno niektoré nie. Keď je tu niekto lekár, určite nás rozsúdi.
už ti niekedy s tým zubom niečo robili?ako vieš,že je mŕtvy?