Môžem sa nakaziť Omikronom druhýkrát?

5. feb 2022

Ide o to, ze moja mama sa nakazila pred dvomi tyzdnami v robote, a teraz to ma ja aj ostatni clenovia z rodiny, a ona strasne panikari, nosi respirator aj rusko, ze sa boji, ze to od nas chyti, uteka od nas, krici, ze nemame doma respiratory a podobne..pritom ona sama este nie je uplne ok 😂😂 je toto, prosim vas, normalne? Moze sa nakazit znova v priebehu 14 dni? Ja uz o sebe pochybujem normalne..

vanda323
5. feb 2022

Ahoj, čo ja viem normálne čítam a neviem tiež ako by som sa zachovala keď ten vírus je taký divný že človek ani nevie kedy sa aký čas a kde sa môže nakaziť

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamina0078
5. feb 2022

Je to možné aj keď málo pravdepodobné. Nie stále po prekonaní sa vytvoria protilátky alebo dotatok protilátok a vtedy sa nakaziť môžeš veľmi ľahko.

autor
5. feb 2022

@cocolino234 my sme doma vsetci chori, takze mi pride nelogicke mat respiratory..trochu tomu nerozumiem 🤷‍♀️

cickamon
5. feb 2022

tak ale ako pises ona uz chora nieje, je prekonana takze virus uz v tele nema, teraz ide o to kolko ma protilatok a ako telo zareaguje, ak ma malo protilatok nakazit sa moze, ale pravdepodobne to bude mat miernejsi priebeh, mozno aj bezpriznakovy ale zasa by ohrozovala dalsich ludi tym ze ide do obchodu alebo niekde a vie ze moze byt pozitivna

autor
5. feb 2022

@cickamon ona este stale ma priznaky..ale dobre, dame si vacsi pozor

nevenka
5. feb 2022

Tak naco sa stretavate? Nechapem. Kazdy nech sa izoluje, ked ma priznaky, ona nech je doma a dolieci sa a Vy tiez.
My mame pozitivneho syna od nedele a skusola som ho este raz pretestovat AG testom, uz mu skoncila karantena, je bez priznakov a AG test pozitivny ako hrom. Tak vobec netusim, ci je alebo nie je infekcny...My ostatni sme zatial negativni. Ja tomuto virusu uz fakt prestavam rozumiet. A nikto z nas nie je ockovany okrem mojho muza.

makica
5. feb 2022

Ja neviem, ale ja ta chapem, mne sa toto tiez zda byt prehnane. Neverim tomu, ze clovek sa tesne po prekonani moze znovu nakazit, snad ma protilatky. Netreba az tak stresovat🙂 A byvate spolu v dome? Nechytili ste nahodou vy od nej?

autor
5. feb 2022

@makica ano byvane spolu a ano chytili sme od nej

bimbambim
5. feb 2022

Tak určite keď budem chorá a ledva dýcham s plným nosom si dám ešte na doma respirator .Pri žiadnej chorobe keď sedím doma na riti rúško ani nič podobné nosiť nebudem však dosť že je človeku zle a ešte sa budem v tom dusiť.Aj pri chrípke keď dostanem je normálne že sa nakazia aj ostatní členovia domácnosti

ndrag
5. feb 2022

Moj kamarat mal zaciatkom januara a teraz zaciatkom februara ma zase potvrdeny omikron. Priznaky velmi mierne, 2 dni mu bolo choro.

kacena4
5. feb 2022

pred par dnami hovoril jefen virolog ze je minimalna sanca nakazit sa tym 8stym variantom. delta a omrikon ano ale omeikon a omrikon pravdepodobne nie