Mohli sme sa nakaziť?

11. feb 2021

ahojte,ja uz sama mam totalny chaos,tak prosim radu.
7 dni dozadu moj muz pomahal znamemu, ktory havaroval, vyberat ho z auta, NEMALI RUSKA! Boli ale na vzduchu, dnes bol ten chlap pozitivny.Moje deti boli vcera von chvilku s jeho detmi.Ja viem, co si myslite, ze sme riskovali.Ale vsetko dodrziavame,nestretavame sa,len deti uz potrebovali kamaratov, tak sa trochu von gulovali.
Ake mame podla vas sance chytit covid?

jenny224
11. feb 2021

To sa asi zbytočne pýtaš, je to veľmi individuálne. Môj priateľ bol pozitívny, žijeme spolu v byte, čiže som musela kvôli nemu ostať v karanténe a bola som negatívna

patka06
11. feb 2021

myslím, že v tomto prípade je šanca, že by ste sa od nich infikovali minimálna

miadi
11. feb 2021

Mas taku istu sancu ako ked mas nechraneny sex ze otehotnies.. to uz nikto nevie aka presne je Ta sanca, ak je to 30% stale mozes ochpriet aj nemusis.

martinoocka
11. feb 2021

Záleží či maju tu britskú mutáciu alebo ten starší typ.....tá nová je oveľa nakazlivejsia tak tam je väčšia šanca...

simca06022011
11. feb 2021

dnes som citala clanok, ze ludia co nemaju priznaky urcite covid neroznasaju... citali ste niekto? neviem co si uz mysliet🙂

jenny257
11. feb 2021

@simca06022011 bola to studia z Wu chan ak som dobre postrehla....ale tak jedny tvrdia jedno a druhi druhe ...

leuchtturm
11. feb 2021

ak boli pozitivni, tak sa tvoj muz mohol ale ani nemusel nakazit. Zbytocne teraz stresujes, ak je niekto v ohrozeni zivota, treba mu pomoct, aj za cenu, ze sa moze nakazit koronavirusom.

matejko18
11. feb 2021

Šanca je 50:50 ťažko povedať...Však ak to bolo 7 dní pošli muža na antigen a ak uz je nakazený tak mu výsledok vyskočí... zbytočne stresovať...a potom by som šla zase o ďalší týždeň keď boli deti v kontakte.. a ja si nemyslím že ste riskovali alebo máte to v paží...takto sa žiť nedá,uz je to veľmi dlho a obzvlášť pre deti veď oni si potrebujú budovať aj imunitu a aj sa zocializovat... napríklad môj brat tak bol, stretnutie s pozitívnou osobou v stredu,v štvrtok mu volal že má teplotu....brat bol v nedeľu na testovanie a bol negatívny ale ešte išiel v utorok a bum pozitívny....

kozova87
11. feb 2021

V kancli zavreti s dvomi pozitivnymi, na firme obed s ďalšími, káva taktiež, potom testovanie a nakoniec aj moj partner s ktorym som nonstop aj v praci aj doma pozitivny, ja negativna, taktiež v praci pol na pol, šanca je vždy ale ozaj to je 50 na 50

autor
11. feb 2021

dakujem vam, pochytil ma stres, lebo vsetko dodrziavame, ako sa patri, aj my sme uz vycerpani ....a uz len tym,ze mame kvoli tomu karantenu sa komplikuje zivot. Deti mali ist k zubarovi, dcera.na kaz...teraz co😟

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matejko18
11. feb 2021

Prečo máte karanténu???

autor
11. feb 2021

@evamarek77 ano, cize od dna, ked muz vytahoval chlapa z auta man pocitat 14 dni?

patka06
11. feb 2021

prečo ste všetci karanténe? Keď to bolo pred 7dňami a priamy kontakt bol iba manžel, môže ísť na test 8my deň od kontaktu

matejko18
11. feb 2021

@patka06 však aj ja nechápem prečo sú v karanténe a však pred tým ten sused nebol pozitívny....či?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patka06
11. feb 2021

@matejko18 ľudia sú už schaosení z tých opatrení

autor
11. feb 2021

@patka06 lebo ja uz tomu vobec nerozumiem. Muz s nim bol pred 7 dnami, pozitivitu nam volal v utorok potvrdenu PCR, cize uz bol pozitivny asi ked s nim bol muz.Cize od kedy pocitat a na kolko dni.Tiez inak mi nejde do hlavy,ze ked vedel,ze je pozitivny, preco este potom pustil jeho deti k mojim

matejko18
11. feb 2021

Počkaj kedy mali nehodu?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matejko18
11. feb 2021

@patka06 ale veď to nesedí vôbec

autor
11. feb 2021

@matejko18 v piatok rano 5.2., to, ze je pozitivny vedel uz v utorok vecer 9.2., moje deti boli s jeho detmi 10.2. 🤦
teraz co mam robit, kedy, ako 🤦

patka06
11. feb 2021

pred 7 dňami vôbec nemusel byť pozitívny, dohľadávajú sa kontakty max 5 dní dozadu, zvyčajne iba 2. To znamená, že manžel teoreticky ani nemusí na test, ale keď chce môže na 8my deň od kontaktu. Ak by bol pozitívny, počíta sa 14 dní od výsledku testu. Vtedy ste s ním v karanténe celá rodina

matejko18
11. feb 2021

@evamarek77 toto íste mal môj brat, prišiel za ním človek ktorý mal pozitívnu dcéru a bez ruska...brat prerába byt tak ho prišiel pozrieť cez chodbu sused a bum on na druhý deň teploty a brat to dostal od neho...pritom môj brat to rúško nosí aj vonku u našich na záhrade...

autor
11. feb 2021

@patka06 ok, a mohli uz byt pozitivne deti toho chlapa? niekomu pomozes a nakoniec je on nezodpovedny a ohrozi ta covidom cez deti

sasa1310
11. feb 2021

ako všetko dodržiavaš, keď necháš deti sa hrať s deťmi, ktoré mali byť v karanténe? Ak má britsku mutáciu, ktorá je teraz vysoké %, tak je veľká pravdepodobnosť nakazenia

lucia147852
11. feb 2021

Môžete aj nemusíte byt nakazení. Nová mutácia je nakazlivejsia. Tým že kontakt bol priamy bez ruska, tak karanténa a test. Jeho deti nemali byt 10. čo vonku. Cela ich domácnosť má karantenu

patka06
11. feb 2021

mohli a nemuseli ...otázka je či je s nimi naďalej doma, alebo absolvuje karanténu niekde inde
No deti by mali byť v karanténe ak s ním predtým boli v priamom kontakte

autor
11. feb 2021

@lucia147852
@sasa1310 ved pisem, ze toto bola vynimka, pridiel sa podakovat, deti sa dlho nevideli, pol hodinu sa gulovali.Ja viem, ze sa to moze vypomstit.Cele zle 😟

sasa1310
11. feb 2021

presne takto sa to šíri