Bola som pracovne s človekom, ktorý bol príšerne chorý, ledva rozprával, bez respirátora a rúška a pritom vie o mojom tehotenstve, nakoľko je to môj kolega. Mám celkom rizikové tehu, som 16tt, tak sa dosť bojím. Ja pracujem aktuálne z domu, no dnes som musela zavítať do firmy zhruba na 15min. Všetci mali rúška/respirátori, ale on nič. Pochopila som, že tam evidentne koluje nejaký vírus, keďže boli viacerí chorí. Bola som od neho asi na meter ďaleko, nezakašľal ani raz, maximálne mi podal do ruky papiere. Pratala som sa od neho čím skôr, hovorím, max. 10-15minút to trvalo. Mohla som za túto chvíľu od neho niečo chytiť? Poprosím komentáre k veci…nakladanie, že môžem hocičo chytiť hocikde si odpustite- nechodím nikam a dávam si veľký pozor. Vďaka.
mohla aj nemusela, zalezi od tvojej imunity, tu ti nikto nepovie ze ano, alebo nie. Uvidis za par dni. zvys davky vitaminu C, zinok ..... a uvidis
@wade pravdu, či sa dá za takú chvíľu niečo chytiť…ďakujem.
@magic08 ďakujeem…užívam femibion 2, myslíš, že mám ešte zvlášť užívať Cčko? Vďaka
Áno, za ten čas si sa mohla nakaziť. Uvar si zázvorový čaj, zober vitamín C a D. Mimochodom, chorí ľudia by sa nemali liečiť doma??? Všetci si pamätáme obdobie, keď zdravých ľudí zatvárali ako zločincov...
ja by som podporila iminutu, je to na tebe.
@surrender veď práve, povedala som mu to aj, že keď je chorý nech radšej sedí doma a neohrozuje ostatných..ešte dodám, že sme firma, v ktorej sa denno denne premelie x ľudí🙄🙈 keď raz debil, stále debil…
nakaziť sa môžes naozaj hocikde, aj keď to počuť nechceš, aj po ceste k doktorovi, aj muž môže niečo doniesť. Posilni imunitu, ja by som ale zázvor nepila.
@nivea777 ďakujem a ako posilniť imunitu? Nahodim si ešte zvlášť Cčko, Dčko.
Nakaziť sa mizes kdekoľvek, doma od muža, v obchode, lekárni, u lekára, v banke, u kadernícky, mhd, ……proste kdekoľvek a navyše mnohí ľudia sú aj bezpriznakovi prenasaci
Urobila si čo si mohla, vybavila si to čo najrýchlejšie a šla si preč ….. už to nechaj tak a daj sa do kľudu
Tak mne na to dostat covid stacilo to rano prejst po spolocnej chodbe...takze tak... mala som ho v 9.tt... maly je ok, ale mala som horucku, lekar bol vsetko, len nie nadseny...
Jasne, ze si sa mohla nakazit. Zacni nosit rusko a ak si uz v 16.tt, nechaj sa zaockovat proti chripke a proti ciernemu kaslu. Bezne nachladenia zvladnes aj v tehu.
@pribinak
@anjelicek26
Och ďakujem baby, verím, že to dopadne dobre a že budeme ok. Aj keď ešte pred sebou máme celú zimu a je možné, že nás to neminie🙈
@anjelicek26 a ako si riešila napr. horúčky pri covide? To verím, že nebol nadšený, ja by som sa tak stresovala🙈🙈
ja napríklad beriem C-čko, zinok,selén, možeš aj lipový čaj napríklad
@nivea777 ďakujem krásne 🙏
Kupele, sprchy... mne paracetamol nezabera... ziadna slava...
mala si aj ty respirator ? ak ano, nenakazila si sa.
Mohla aj nemohla...uvidis.. ja som to robila ako tehotna, ale aj neskor tak, ze som s avzdy po ceste busom ci takejto navsteve uzavreteho priestoru precistila - vykloktala + nos preplachla a samozrejme umyla dokladne ruky.
Vsak nos respirator ty, mas to najistejsie
preplachni si nos a pouzi virostop.
Všetci mali rúška,čiže si ho mala predpokladám aj ty. Ochorieť samozrejme môžeš. Ty nechodíš ani do obchodu?
Nakazit sa mozes kdekolvek s cimkolvek. Ja som tiez tehotna a tiez si davam pozor, lebo som nedavno mala MA. Bohuzial, neda sa tomu uplne vyhnut. Mne napr. starsi syn stale nosi zo skoly nejake chutkovy. Aktualne kiahne.. nezostava nic, len dufat, ze to bude ok. Tak sa nastav takto aj ty, ze to bude ok. Stres babatku tiez neprospieva.
Ja som mala v kuse nieco to posledne 4.tehotenstvo, asi 4x obycajnu virozu, pri ktorej som si 2 mesiace sla pluca vykaslat, 1x covid aj so vsetkymi doma, maly 19 mesacny mal 41 horucky, nespala som dni a noci, zobala Paralen. Potom crevna chripka a takto. Lekar vobec neriesil, ani covid. A to som mala s tlakom problemy...🤔
@diewcatqoo ďakujem veľmi pekne 🙏
Akože nechápem, riešiš tu kolegu bez respirátora a ty sa bojíš o seba a dieťa. Aj ja by som sa bála, ale na rozdiel od teba,nebudem predsa riešiť iných ludi, ale seba a nosím tam, kde to treba, respirátor.
Tak načo riešiš kolegu bez respiratora, keď si ho ani ty nemala ?
Nechcem ochorieť - ja sa chránim.
Ked sa chces chranit, nos respirator a nenadavaj na druhych. A ano, mohla si sa nakazit.
Ahoj, ako ti pisu vyssie - mohla si sa nakazit. Staci aj taka chvila. Este,ked si brala od neho papiere. Nechapem inak takych bezohladnym ludi. Chory ako pes a ide do roboty este k tomu bez ruska/ respiratora. Asi druhych nakazit, nech je im rovnako zle. Ale,ked sa bojis o seba a babo,ozaj si si mala dat respirator,hoc aj na 5 minut... radsej sa chranit no. Prajem pevne zdravie.🌺
No, neviem co tu chces pocut. No mohla.. 🙂