Modriny po pôrode

jaju_ska
22. okt 2015

baby nerobili sa niektorej z vas taketo ako keby modriny na nohach? Som 3tyzdne po sekcii a dneska sa mi spravila minimodrinka ako keby ale boli :( a t nej co idu zily su tmavsie a bolia ma aj tie. Je to pretazenim alebo by to mohla byt tromboza? Neviem co na to dat aby to tak nebolelo

jaju_ska
autor
22. okt 2015

Tu vidiet trosku lepsie sj tie zily je to vnutorna strana stehna

map0007
24. okt 2015

@jaju_ska ahojky,mne sa tiez takto robia modriny od porodu.Ci sa buchnem alebo nie.Odprucali mi kupit ascorutin.Ale kedze beriem vseliakeine lieky a vitaniny,tak son to neskusala.

sense
24. okt 2015

Pichali ti aj nejake injekcie po porode?

map0007
24. okt 2015

@sense to si nepamatam,ale co com mala kanilu pri porde,tak odvtedy same modryny.Staci ze sa troska udriem a sup-modrina,slebi mi prasknu zilky, sestricka uz ked som sla rodit vravela ze mam po porode nasadit ascorutin,ale nebrala som ho este 🙂 a to uz 3 roky presli😉

sense
24. okt 2015

@map0007 mne pichali nejake injedkcie po porode 3 co sa udajne pichaju po sekcii neviem ci kvoli tromboze alebo kvoli comu presne...

jaju_ska
autor
25. okt 2015

Pichali mi fragmin kvoli zrazaniu krvi tri dni po operacii. A toto sa mi zjavi potom to ustupi potom niekde inde. A obcas to zaboli ako udrete ale neudriem sa

veriiii
25. okt 2015

@jaju_ska tromboza to najskor nebude.. tromboza ako taka je upchatie hlbokych zil,prejavuje sa ukrutnou bolestou koncatiny(nie je len lokazliovana) a opuchom. a koncatina je studena...toto vyzera na buchnutie..nemyslsim ze to je ani povrchova tromboflebitida,vtedy byva miesto kde je upchata resp zapalena zila cervene ,horuce,bolestive. a nahmatas dlhy tyuhsi pas-zapalena zila...
a kojis?ak nie,skus lioton gel ak hej,tak sa porad v lekarni..ak sa to bude zhorsovat,tak urcite k obvodnej..

jaju_ska
autor
25. okt 2015

@veriiii Nekojim tak vyskusam. Dakujem za rady

sardinka335
25. okt 2015

Po porode telo prechadza velkymi hormonalnymi zmenami - žilky, cievky su na tieto zmeny velmi citlive. Telo sa dava po porode do povodneho stavu aj pol roka...ak zena kojí tak aj dlhšie. Mne sa počas tehotenstva zhoršili tzv. metličky - je to vraj normálne take minimodriny mam často. 3t poporode by som z toho zatial nerobila dramu, ma napr. velmi boleli kolena..už som si myslela ze pojdem k ortopedovi, v noci ma nohy ledva držali. Potom som kdesi čitala ze klby sa počas tehu ,,uvolnuju,, hormonom relaxínom...a tak aj bolo po 3 mesiacoch bolo po bolesti. Momentálne mi napr. velmi padaju vlasy hotová katastrofa, ale tiež je to po porode normálne a ,,vraj,, neoplešiviem. Ja by som počkala do kontroly po 600 nedelí....ak samozrejme nemáš teploty, zatvrdnutu zili, teplu a pod - v tom pripade chod skor.

jaju_ska
autor
25. okt 2015

Nohy ma bolia celkovo aj v klboch aj ako keby hore do bedier ja som to skor pripisovala tomu ze teraz viac chodim aj okolo malej aj celkovo ako cez tehu ze z toho o tomto "relaxine" som nepocula este