baby nerobili sa niektorej z vas taketo ako keby modriny na nohach? Som 3tyzdne po sekcii a dneska sa mi spravila minimodrinka ako keby ale boli :( a t nej co idu zily su tmavsie a bolia ma aj tie. Je to pretazenim alebo by to mohla byt tromboza? Neviem co na to dat aby to tak nebolelo
Pichali ti aj nejake injekcie po porode?
Pichali mi fragmin kvoli zrazaniu krvi tri dni po operacii. A toto sa mi zjavi potom to ustupi potom niekde inde. A obcas to zaboli ako udrete ale neudriem sa
@jaju_ska tromboza to najskor nebude.. tromboza ako taka je upchatie hlbokych zil,prejavuje sa ukrutnou bolestou koncatiny(nie je len lokazliovana) a opuchom. a koncatina je studena...toto vyzera na buchnutie..nemyslsim ze to je ani povrchova tromboflebitida,vtedy byva miesto kde je upchata resp zapalena zila cervene ,horuce,bolestive. a nahmatas dlhy tyuhsi pas-zapalena zila...
a kojis?ak nie,skus lioton gel ak hej,tak sa porad v lekarni..ak sa to bude zhorsovat,tak urcite k obvodnej..
Po porode telo prechadza velkymi hormonalnymi zmenami - žilky, cievky su na tieto zmeny velmi citlive. Telo sa dava po porode do povodneho stavu aj pol roka...ak zena kojí tak aj dlhšie. Mne sa počas tehotenstva zhoršili tzv. metličky - je to vraj normálne take minimodriny mam často. 3t poporode by som z toho zatial nerobila dramu, ma napr. velmi boleli kolena..už som si myslela ze pojdem k ortopedovi, v noci ma nohy ledva držali. Potom som kdesi čitala ze klby sa počas tehu ,,uvolnuju,, hormonom relaxínom...a tak aj bolo po 3 mesiacoch bolo po bolesti. Momentálne mi napr. velmi padaju vlasy hotová katastrofa, ale tiež je to po porode normálne a ,,vraj,, neoplešiviem. Ja by som počkala do kontroly po 600 nedelí....ak samozrejme nemáš teploty, zatvrdnutu zili, teplu a pod - v tom pripade chod skor.
Nohy ma bolia celkovo aj v klboch aj ako keby hore do bedier ja som to skor pripisovala tomu ze teraz viac chodim aj okolo malej aj celkovo ako cez tehu ze z toho o tomto "relaxine" som nepocula este
Tu vidiet trosku lepsie sj tie zily je to vnutorna strana stehna