Ahojte kocky. Prosím vas chcem sa opýtať co môžu znamenat modriny na nohách ,ktoré sa mi tvoria bez buchnutia ? Su zafarbene na žlto zelené. Mám ich viacero po nohách. Tieto na fotke som si objavila dnes . Máte skúsenost alebo viete co to môže byt ? Vďaka vopred. Laik
@lucia__27 ako píše @lenuska9999 smer lekár. Mama to mavala, boli síce väčšie a tmavšie ale mala problém s krvou a takto sa jej to prejavovalo.
Možno Ti dajú ascorutin, ale určite to ukáž lekarke
@lenuska9999 ďakujem pekne 🙂)
@lucia__27 mne sa ľahko robili modriny, to nemusí byť bez buchnutia, môže to byť aj pri slabšom tlaku, ze si to ani neuvedomujes...u mňa to bolo znížené množstvo krvných dosticiek, na hematologii urobili rozbor krvi, teplú vzorku, ta je najpresnejšia... svagrina ma slabé steny ciev, ale z toho má akoby kŕčové žily to vyzera
mne sa to dialo keď som mala málo železa, vraj to tiež môže spôsobiť tieto problémy :/
@nikkas ahoj išla som ku obvodnej vzala mi krv chýbalo mi železo,ja som od malička chudokrvna , dala mi ascorutin, poslala ma pre istotu aj na hematologiu tam tiež vyšlo nízke železo a nejaká menšia porucha zrážanlivosti krvi ,to bolo zrejmé tým že som chudokrvna. Po tabletkách sa to potom pekne upravilo. Teraz keď mi vyjdú modriny nasadim si železo
Mne sa tiež robia už som objednaná k dr na krv. Treba pozrieť či ti nechýbajú nejaké minerály alebo vitamíny atď. Prípadne som čítala, že to môze byť hormonálnymi zmenami alebo nejaká choroba