Máte niektorá skúsenosti s dlhodobou menštruáciou?

aurelka1
23. máj 2021

Dobrý večer prajem
Mam otázočku
Mala z vás niektorá aj celi mesiac menštruáciu
Mam takýto problém stále mam menštruáciu potom 1 týždeň pauza a zase už mám s toho nervy lekár tvrdí že všetko je v poriadku

krekerce
23. máj 2021

@aurelka1 a pozeral aj na USG? Ja by som sa isla poradit s dalsim gynekológom...mat aj druhy nazor...

aurelka1
autor
23. máj 2021

@krekerce áno bola som na ultrazvuku vravela mi ze je čisté.....som v zahraničí tu ma iný doktor neberie je to tu strašne stymi doktormi.....brali mi aj krv tiež vraj je ok
Som z toho zúfalá celé mesiace menštruácia som stoho na nervy,nevládzem len jedno mi povedal ze mam strašne málo železa

krekerce
23. máj 2021

@aurelka1 no to zelezo je take kvoli krvacaniu... Neviem, nepovedala by som ze je to ok, prave kvoli tomu ze stracas vela krvi tymto. Ak je to opakovane, viem ze davaju aj antikoncepciu na par mesiacov aby sa ciklus ako keby restartoval a znormalizoval...

sussana29
23. máj 2021

@aurelka1 robili aj testy na štítnu žľazu? Aj v tom môže byť problém.

aurelka1
autor
23. máj 2021

@krekerce oh ďakujem veľmi pekne ze si mi napísala ale ak ti mam povedať pravdu idem sa zblázniť z doktorov už to mám pol roka takto a nieje schopný mi dat aspoň nieake lieky je to tu strašne s Dr.

aurelka1
autor
23. máj 2021

@sussana29 práveže nerobili aj ja si to myslím ze môže byt aj to moja sestra to ma,mamka a babka sestra ma takto ze aj 7 mesiacov nemá menzes mamke to nerobí nič a babka je operovana

janetinka27
24. máj 2021

@aurelka1 ja som tiez mala taketo problemy asi vo veku 20-21 rokov. parkrat som dostala injekciu na zastavenie, potom som dostala lieky duphaston, teda progesteron. obcas mi bol slaby, tak som dostavala norethisteron. u nas by ti asi urobili hormonalny profil, zistovali by ti, ci mas ovulaciu, pripadne nedostatocnost zlteho telieska.
treba to riesit, z dlhodobeho hladiska okrem teda vyssej straty krvi a nepohodliu moze byt nedostatok progesteronu na sliznicu zeny zly. na sliznici mozu nastat zmeny, je to otazka mozno az 10-15 rokov, ale tie zmeny mozu byt vazne az nebezpecne.
mne sa to taha uz roky, mam s tym problem uz 17 rokov, same sa to nevyriesilo.