Ahojte ,
Mám 38,5 teplotu..od 5 ju nie a nie dať dole.
Vyšiel mi pozitívny test na covid strašne ma bolia nohy hlava oči..
Horím len od krku hore.
Kedy je dobré zavolať záchranku?
38,5 nie je vysoká horúčka - pri 38,5 sa len začínajú dávať lieky
Telo bojuje s vírusom, je to úplne v poriadku - len vydržať, daj si Paralen, veľa tekutín a oddych
Záchranku voláš v život ohrozujúcom stave, tzn. ak by sa ti zle dýchalo - že sa dusíš
prípadne strácaš vedomie a pod.
@gabriela1692 zrazat teplotu zalezi od vahy aj 2tbl.paralenu po 4hod opat medzi tym vlazne sprchy vela vela vela pit manzel nepil ale poucil sa(pri covide skolabovalo mu telo vtedy som mu volala zachranku co sa skoro nevedel nadychnut ale to uz par dni lezal) ani do sprchy nechodil potom mal virozu priebeh ako pri covide a uz chodil pomocou mojou do sprchy vypil denne 2 az 3l vody obklady som davala.kedze sa ani pohnúť nedokazal mal.az.39st a nie a nie zrazit.skusali sme tabletky paralen nurofen ibalgin vsetko co je na teplotu aj na bolest...na hrdlo doritricin kloktat glimbax zachranku volat?ak bude telo kolabovat hlavne sq psychicky ukludnit vela spat ked budete mat zly krvny tlak , tep, saturaciu vtedy sa vola zachranka ;) skoré uzdravenie
Pokial sa nedusis, neodpadavas, nekasles bez zastavenia, zbytocne volat zachranku. Davaj len lieky, veeeeela tekutin, obklady a oddych.
38,5 nie je taka strasne teplota, aj ked mozno sa citis zle.. ale taky je covid. Vsetko pri nom boli a clovek je brutalne unaveny.
@gabriela1692 Skoré uzdravenie už som si myslel, že je tá pliaga zažehnaná.
@gabriela1692 teraz sa s mužom doliecujeme z covidu,ja som mala asi päť dní horúčky do 39,6,muž do 38,4,lekárka nám dala brufen a len ležať a piť.
Ďakujem za rady baby.. sprcha mi celkom pomáha aspoň drzat teplotu...Uz 2x co mam covid a rovnako zle to bolo....a to som očkovana 3x
@bloger žiaľ nie, ja som čítala že vo svajci je ďalšia nova verzia
@gabriela1692 covid sa mení, teraz zas bude nová zmenená prispôsobená očkovania látka
@gabriela1692 Ešte sa odporúča vitamín C, D a zinok brať pri Covide
@gabriela1692 zachranku pri 38,5? Ja som volala na urgent po 3 dnoch, ked maly 19 mesacny 10 kilovy chlapcek mal horucky 41, a nesli dole ani po max.davkach liekov, co vzhladom na vek a vahu moze. Davali sme zabaly. Ked mal 38,9, bol to uspech. Imunita pracuje a cielom nie je zrazit teplotu na normalnu. Po 3-4 dnoch ale by mala ustupovat. Pri 38,5 este len uvazujem, ci idem dat daky liek. Netreba panikarit. Dat si vitaminy a vylezat.
@miriam11 netrep
Ale ved ockovanie funguje iba na urcite varianty a len urcity cas. Ak si bola ockovana pred rokom, dvoma, tak uz ucinne nie je. To by som s ockovanim ani nespekulovala, ci s tym priebehom nieco ma alebo nie. Teplota 38,5 nie je nic strasne, zachranku volas ked sa stav rapidne zhorsuje a citis sa uz ohrozena na zivote, ale to tu uz baby spominali.
@miriam11 mimo otazka temy= a vacsina ,co nebola zaockovana a uz dychaju fialky zo spodu???? a zomreli na covid??? no ides ....aku diagnozu im das,sorry uz viem,covid nebol a zomreli na nieco ine...ach jaj,milujem takych ludi ako si ty...dychajte len vzduch a vsetko bude ok hahaha ...bacha,uz aj ten vzduch nie je taky cisty ako bol...
@miriam11 ano ano hlavne ze ty vies praudu
@gabriela1692 tak všetky príznaky čo máš sú normálna klasická chrípka. Pri tomto by ma ani nenapadlo testovať sa na nejaký covid. Keď by si o covide v živote nepočula , tak si myslíš ,že máš chrípku. Týmto to ľudia budú stále živiť. To sa budete fakt do nemoty očkovať? Lebo šak zmluvy na vakcíny treba plniť nech tým miliardárom ešte nejaké pribudnú.
@alenamihal to vychádzaš s údajov čo nám prezentovali médiá?
@stellarstar 🤦
@mateson nie vsetko je o mediach!! nie kazdy sedi na socialnych setiach 24/7 365 dni...
stacia mu ludia blizky a z okolia a urobim si sama obraz o situacii...
@alenamihal to.je pravda. V okolí mám kopec ľudí, ktorý to očkovanie silne ľutujú.
@mateson ludia sa nikdy nezhodnu na 100% ...a zvlast na svk... kazdy si je strojcom svojho stastia ... ja mam zase v okoli vela ludi,ktori su zaockovani a chvalabohu su v pohode zatial... vsetko je individualne ako telo zareaguje,aka je imunita atd...AMEN na temu ockovanie...
hahaha
@mateson čo je?
Záchranka nie je taxík. Záchranka sa volá v život ohrozujúcom stave.
@stanulienkat ja rozumiem preto sa pýtam
@mateson mala som chrípku a mala som covid..covid útočí na svaly ..nie je to to isté..
@gabriela1692 38,5 nie je vysoká horúčka, dôležité, že nestúpa. Striedaj v 3h intervaloch nurofen a Paralen a dávky aké potrebuješ. Toto nie je na sanitku