Mám čierne škvrny ak sa pozriem na svetlé miesto a pár krát sa mi stalo, že som mala aj také rozmazané pred očami. Jedna očná ma vie zobrať až koncom júla a druhá niekedy v auguste. Bojím sa, že divredy prídem o trak. Mala ste to niektorá a boli ste na očnom vyšetrení? Čo vám povedala dr.?
@janka608 noo ja s krčnou mám problém. Mám tam výrastky a mávala som z toho každodenné bolesti hlavy. Chodila som minulý rok aj na infúzie
Krcna velmi ovplyvnuje aj zrak. Ale na tvojom mieste by som sa nebala ze prides o zrak ( sama vidim tych hadikov, aj mam obcas rozmazane, tiez chodim na ocne). Vela stastia 🙂
@janka608 a čo ti nato vraví lekárka?
Ocna hovori, ze tie cierne skvrny (najlepsie ich vidim na bielom alebo na modrom nebi) su sposobene sklovcom, ten sa vraj stale meni. Ale ja uz ich nevnimam, casom sa tvoj mozog nauci si ich nevsimat. Vraj vo vacsine pripadov nie su nebezpecne.
Sklovec sa vekom zosusi ako slivka,niekedy sa nejaka cast odthne a zacne plavat volne v oku podla toho ako vy hybete hlavoua najviac su viditelne na bielej stene,na snehu, ak castice narazia na sietnicu kde su svetlocitlive bunky tak moze byt aj take zablesknutie
Neriesi sa to nijako len sa to sleduje, treba sa s tym naucit zit,niekomu pomahaju kvapky jodid draselno sodny niekomu nie..z toho neoslepnete
@taktotedanie strašne ma to ale otravuje. Kvapkám si nejaký potassium, odporučila dr kým je na dovolenke a dostanem sa na vyšetrenie ale veľmi si chcem dať dokopy to oko a vidieť ako predtým, bez škvŕn :( je mi to veľmi nepríjemné
Ahoj, toto isté trápi mňa, očná povedala, že mám poškodený sklovec.
Musis si zvyknut neriesi sa to
Je mpznost laserom ale za mna to ma viac negativ a rizik ako pozitiv
Treba si len zvyknut
Akurat pred par dnami bolo v spravach, ze pri dehydratacii sa to moze stat s okom, treba to do 24h operovat
autorka - ja ich mám, čo si pamätám, tak od detstva, ono si na to zvykneš, vnímam ich iba pri svatlom pozadí. Neviem či aj v tvojom prípade sa jedná o mušky alebo niečo iné.
@o__o ??? To co je za bobost
@o__o prosím ťa a kto ťa bude operovať do 24 hod.? Toto nie je život ohrozujúce. V prvom rade treba spraviť poriadnu diagnostiku a nie hneď operovať keď nevieš poriadne o čo ide
@taktotedanie
@kvetinka75 ja len pisem co bolo v spravach 😀
Takze z dehydratacie sa este nikomu sietnica neodtrhla, okrem inemu pacient popisuje, ze videl horsie
Ano priznakmi amocie sietnice su cierne bodky a aj iskrenie ale hlavne to zhorsene videnie ako keby so zapadajucoi oponou
Toto co popisuje autorka prispevku su obycajne sklovcove zakalceky, ktore ma kazdy jeden clovek a na ktore si kazdy casom zvykol
@o__o no ja som to tiež videla v správach :/
@taktotedanie
@kvetinka75 neviem si predstaviť ako by som si na to vedela zvyknúť. Teraz som bola s malým na prechádzke a musím mať slnečné okuliare lebo mi to extrémne vadí
Tak transplantacie oci este mozme niesu a bez oci neviem ako chcete fungovat …
Mozte si este lahnut pod skalpel a podstupit PPV kde vam vas sklovec vysaju a oko vam naplnia plynom
@taktotedanie ja som si teraz všimla že v bielku mám takú žltú škvrnu :(
To moze byt obycajna pinguecula
Mám to na tom oku, na ktorom vidím aj tie škvrny
Pinguecula alebo drobna cysta, bezny nalez
autorka - ja to mám celý život, takže mne to nevadí, minule som čítala nejaký článok vraj sa to dá odstrániť ale neviem kto to vlastne robí. Nepátrala som. Ak sa to raz objaví, tak je to na celý život. Nepočula som ešte o nikom komu to zmizlo. Ak je niekto taký, rada by som vedela. Mne to už nevadí za tie roky ale ak by sa dalo toho sa zbaviť, tak by som to skúsila.
@o__o aj informácie v správach treba vedieť selektovať a správne použiť. A hlavne zistiť o čo tam v skutočnosti hovorili a čo má vlastne autorka. Môže o úplne rozdielne veci
Pravdepodobne ide o zákal sklovca.Presne pred mesiacom som to riesila,velmi som sa zľakla. Očná mi povedala,že sa to nelieči, sklovec akoby vysychá,že to je často vekom. Po 40tke vraj už bežne. No zmierila som sa s tým, čo mi iné zostalo.
Autorka, chapem, ze si v strese ale @taktotedanie ti velmi dobre hovori. Je to ocna lekarka. Ako som spominala, tak treba sa hlavne ukludnit a casom ich mozno prestanes tak vnimat ako teraz.
@janka608 niesom v strese proste sa s tým neviem zmieriť. Pre mňa sú oči najviac. Vždy som si ich chránila a teraz toto
Ahoj, myslis to, ze mas takych ciernych hadikov? Lebo ak myslis to, tak nemusi ist o nic vazne. Samozrejme je fajn, ak to skontroluje ocny lekar. Ak vidis rozmazane, nemusi to byt nutne sposobenie priamo chybou v oku. Moze ist o zmeny tlaku, problem s krcnou a podobne. Mas nejaku dioptriu?