Ahojte používam vodičku Loceryl na nechty. Mala som tam bledý fľak, pripisujem to mykóze ale teoreticky to môže byť aj genetická "dystrofia" nechtu tzv. onycholýza.
Aj si necht pilníkujem akoby s takým šmirgľom a pravdepodobne tá vodička spôsobila, že v mieste toho fľaku mi necht odpadol, má nepravidelný tvar a asi by ma to štvalo, ak by to tak vyzeralo v žabkách a sandálkach.
Za koľko asi tak dorastie necht? Mal s tým niekto problém?
@simca06022011 diagnostikovala som si to sama, pilníkovať si to treba k tomu locerylu, je to dokonca v balení .... a no uvidíme teda ako to dopadne...
@simca06022011 koniec koncov je to len antimykotikum ktoré nie je systémové, ale len lokálne liečivo, čiže jediné čo nežiaduce sa môže stať je to, že to nezaberie
@fallenkaa nezaberie, alebo ti odpadne necht ;) ale v navode nie je toto "odpadnutie" v účinkoch? lebo dáva to zmysel, aplikujes lak, zosmirglujes, das zase lak... cize vlastne odstranis ten necht, resp. poskodenu cast postupne... ale dorastie to, neboj ;) Podla toho ako rychlo ti rastu nechty...
Nechty na nohach rastu dost pomaly, ja som raz zakopla do stlpa palcom na nohe, asi o tri mesiace na to mi vysiel fialovy nechet a kym to fialove odrastlo, trvalo to skoro rok
@petrouchka ako komu :P
Ahoj, poradila si sa s lekarkou? Predpokladam, ze si si nediagnostikovla mykozu nechtu sama...
Ako si ten necht pilnikujes "akoby" smirglom, k tomu locerynu je to ziaduce? Necht dorasie relativne rychlo, otazne je ci je nutne a ziaduce ho dalej katovat a nebolo by viac osozne obratit sa na koznu/pedikerku a pod.