Mám problém s nechtom

fallenkaa
31. mar 2015

Ahojte používam vodičku Loceryl na nechty. Mala som tam bledý fľak, pripisujem to mykóze ale teoreticky to môže byť aj genetická "dystrofia" nechtu tzv. onycholýza.

Aj si necht pilníkujem akoby s takým šmirgľom a pravdepodobne tá vodička spôsobila, že v mieste toho fľaku mi necht odpadol, má nepravidelný tvar a asi by ma to štvalo, ak by to tak vyzeralo v žabkách a sandálkach.

Za koľko asi tak dorastie necht? Mal s tým niekto problém?

simca06022011
31. mar 2015

Ahoj, poradila si sa s lekarkou? Predpokladam, ze si si nediagnostikovla mykozu nechtu sama...
Ako si ten necht pilnikujes "akoby" smirglom, k tomu locerynu je to ziaduce? Necht dorasie relativne rychlo, otazne je ci je nutne a ziaduce ho dalej katovat a nebolo by viac osozne obratit sa na koznu/pedikerku a pod.

fallenkaa
autor
31. mar 2015

@simca06022011 diagnostikovala som si to sama, pilníkovať si to treba k tomu locerylu, je to dokonca v balení .... a no uvidíme teda ako to dopadne...

fallenkaa
autor
31. mar 2015

@simca06022011 koniec koncov je to len antimykotikum ktoré nie je systémové, ale len lokálne liečivo, čiže jediné čo nežiaduce sa môže stať je to, že to nezaberie

simca06022011
31. mar 2015

@fallenkaa nezaberie, alebo ti odpadne necht ;) ale v navode nie je toto "odpadnutie" v účinkoch? lebo dáva to zmysel, aplikujes lak, zosmirglujes, das zase lak... cize vlastne odstranis ten necht, resp. poskodenu cast postupne... ale dorastie to, neboj ;) Podla toho ako rychlo ti rastu nechty...

petrouchka
31. mar 2015

Nechty na nohach rastu dost pomaly, ja som raz zakopla do stlpa palcom na nohe, asi o tri mesiace na to mi vysiel fialovy nechet a kym to fialove odrastlo, trvalo to skoro rok

simca06022011
31. mar 2015

@petrouchka ako komu :P