Mám ekzém už od detstva - čo mi naozaj pomôže?

solange7
28. mar 2019

Ahojte, som atopické "dieťa". S ekzémom bojujem od detstva, v dospelosti uz sporadicky - každých pár rokov sa mi to objaví a vždy zaberie niečo iné. Momentálne trpím na zhyboch rúk a na krku. Nič horibilné ale je to otravné. Používam hypoalergénnu kozmetiku na hygienu (Bioderma, Aderma, laroche ako kedy...) Ale, chcela by som poprosiť o nejaké typy a triky. Kortikoidy nepoužívam nakoľko sa mi to zvykne po čase vrátiť a samozrejme s horšími následkami. Monentalne som používala CutisHelp konopnú masť ale nič moc. Myslela som že sa dostavia výsledky po mesiaci ale som na tom istom. Dnes som sa natrela detským krémom Aviril na zapareniny (uz neviem co od dobroty). Tak sa chcem spýtať či existuje ešte niečo okrem Holtovho krému, Infadolanu, Ichtocyl, Indulony, Gáfroveho krému atd čo by mi mohlo pomôcť
? Sorry za dlhé čítanie a ďakujem za prípadné rady a napady :.

kristina2412
28. mar 2019

@solange7 a berieš aj probiotika?

mkado
28. mar 2019

@solange7 urcite precistit telo aj zvnutra. Vlastna skusenost u syna. Odvtedy mame pokoj 🙂

limetka69
28. mar 2019

vysadit sacharidy

lenzas
28. mar 2019

Mne sa objail ekzem az po porode, ale mna zabera CutisHelp Cannabiox E aktivny krem. CutisHelp konopnu mast som tiez skusala, ale ta mi nepomahala.

ika5521
28. mar 2019

Mne pomohla masticka z Číny Yganerjing, po prvom natreti už bolo vidno výsledky.

renatka100
28. mar 2019

Mrkvove a ine zeleninove stavy - skus si precitat knihu od Normana Walkera - mojmu muzovi aj dcere to pomaha http://www.zdravinadlani.cz/data/book/walker-ze...

29simona29
28. mar 2019

@solange7 ja som mala pred mesiacom ekzém na ruke, pomohol mi veľmi sudocrem, mesiac som sa toho nevedela zbaviť a ako som natrela sudocremom, do 5 dni bol pokoj..

uglybetty1234
28. mar 2019

@ika5521 co je to za masticka?
raz som bola u cinskeho ludoveho liecitela, ale ze by mi jeho mast resp. vodicka pomohla nemozem vobec povedat.

solange7
autor
28. mar 2019

@kristina2412 ano, ale tie mi paradoxne sposobuju zapchu 😃 Takze beriem aspon vitaminy na pokozku. Stravujem sa striedmo, ziadne histaminove zabijaky, ani tukove bomby. Neviem sa toho zbavit, najhorsie je ze sa otepluje a ked sa zacnem potit tak to bude so mnou amen...

solange7
autor
28. mar 2019

@lenzas je tam zvyseny obsah vitaminu E? Ja som nad nim aj rozmyslala ale zrovna pri nom nebolo ziadne hodnotenie tak som kupila len ten obycajny.

lenzas
28. mar 2019

@solange7 No musim povedat, ze neviem ci je tam zvyseny obsah vitaminu E, ale inac to vyzera ako ta konopna mast, menej mastne podla mna. Ja som uz skusala rozne masticky, tak uz velmi neriesila v com je rozdiel a lekarnicka mi tiez vravela, ze jej to pomohlo. Je krem a emoliens, Ja pouzivam krem, ked to vyzera velmi zle a potom neskor uz preventivne ten emoliens, kedze to vychadza lacnejsie, nie ze by to uplne vyriesilo problem, ale je to o mnoho lepsie ako bolo bez toho kremu, pred tym mi len kortikoidy pomahali na chvilu. A este mi pomaha premastovat denne kyselinou mliecnou, ale to mam zarobeny krem z lekarni od koznej.

29simona29
28. mar 2019

@solange7 zabudla som ešte dodat, že veľmi mi pomohol aj ozonizer, stojí cca 30€, používam ho 1-2x denne a vysledky boli vidieť po pár dňoch, plus ten sudocrem..

ivetlo
28. mar 2019

Doporučujem vazelínu. Kúpiš v každej lekárni

daniell_ka
28. mar 2019

Ja som mala ekzem od 13stich rokov do nejakych 16stich... tiez som nevedela co mam robit ale pravdepodobne som to ja osobne mala zo stresu.Stravujem sa tak isto ako predtym a uz par rokov mi nic nie je 🙂 len ked som v strese.Ziadne masticky ani nic mi nepomohlo.Telo sa s tym vysporiadalo same.🙂

solange7
autor
29. mar 2019

@daniell_ka ja som mala hrozne stresove obdobie, takze prikladam to tomu. Uz som relativne ok ale stale sa ma to drzi 😔 Musim sa nejak hodit do kludu, ale ako? 😃

boruska80
29. mar 2019

Skúsiť odkysliť telo 😉

daniell_ka
29. mar 2019

@solange Ak si pomerne zdrava, mas kde byvat a co jest je vsetko v uplnom poriadku 🙂 ja som minule revala, ze som neschopna a neviem si najst normalnu pracu... vzdy sa daco dokazilo tak som si povedala, ze sa snazim a verim nieco pride.Dnes prislo ale neviem na ako dlho kedze mam problem s dochadzanim domov.Ale nevadi 😂 netreba sa stresovat vsetko sa pre nieco deje.Pokial nejde o zivot nejde o nic.

solange7
autor
16. apr 2019

Tak len pre aktualizaciu, pomohol mi az krem od koznej Locoid Lipocream (1mg hydrokortizonu v 1g kremu) do 24 hodin mi to kompletne zmizno a pokozka sa vyhladila. Liecba 7 dni. Obcas aj tie kortikoidy niesu na skodu. Po tej bolesti a neprijemnych pocitov svrbivej a zhrubnutej koze sa mi velmi ulavilo.