Mám 21 rokov a čaká ma prvá návšteva gynekológa

21. jan 2020

Ahojte, mám 21 a ešte som nebola u gynekológa, som sexuálne aktívna cca 9 mesiacov a chcela by som ísť na nejakú prehliadku. Ide o to že chcem ísť len k žene, som extrémne hanblivá osoba, mám problém ísť vôbec k doktorke keď som chorá a vyhrnúť si tričko aby ma počúvala, nie to ešte na gyn. Bojím sa však že bude mať plno... Otázka je... Mám si tam len zavolať alebo radšej osobne? Čo ak má nevezme? Hľadať si v inom meste? Ďakujem za všetky rady

ivkazba
21. jan 2020

Na preventívky treba chodiť minimálne raz ročne. Takže už meškáš. 😉 Ku gynekológovi nikto nechodí s radosťou, ale je to potrebné. Väčšina problémov totiž nebolí a zistí sa až veľmi neskoro. Ale k odpovedi na tvoju otázku... v skupine tvojho mesta si pozisťuj referencie, ktorá lekárka je dobrá a prívetivá a berie nové pacientky. A potom tam zavolaj a opýtaj sa, či môžeš prísť bez objednania alebo sa máš objednať

xjakubikovak
21. jan 2020

pozri recenzie, vyber najlepšieho, zavolaj ci berie novych pacientov a ak ano tak sa rovno objednaj. Vyšetrenie neboli len je to trochu nepríjemne a trvá to len chvíľku 🙂

natassha1
21. jan 2020

vyber si nejaku lekarku a normalne jej zavolaj, ci berie nove pacientky, povedz, ze este nemas ziadneho doktora. ona ti potom povie ci mozes prist len tak alebo ta radsej objednaju 🙂

cloenew
21. jan 2020

Drž sa dievča :/ rozumiem Ti ...z akeho kraja si ? Mozno pomozem keď tak napíš SS

nikola1234n
21. jan 2020

Viem, ze nechces ist k muzovi, ale ja by som ti poradila, nech si vyberas podla toho aky dobry je dany doktor, nie podla pohlavia. Ja som u muza a moje kamaratky mali zeny a mali hrozne zazitky.. nakoniec sa vacsinou prehlasili k mojemu. Ide o to ze aj ked otehotniest v buducnosti, aby si nemusela menit doktora alebo chodit do inej ambulancie lebo nema potrebne vybavenie. V tehotenstve ide hlavne o to aby lekar/lekarka neprehliadli ziadne priznaky a podobne.. lebo vtedy nejde uz o nase hanbenie ale o zdravie aj babetka. Ja napriklad na prvej prehliadke pri muzovi lekarovi som mala velmi dobry pocit, pretoze prve co, tak sme sa rozpravali(prvorade bolo aby som sa citila okej, nie stresovala, asi to bolo na mne vidno 😄) urobil mi len hormonalny profil z krvi.

autor
21. jan 2020

@nikola1234n práveže ta Dr je veľmi dobrá ak nie jedna z naj a preto sa bojím že bude mať plno

3petka
21. jan 2020

Určite si zavolaj však za to nič nedáš a ak nenájdeš ženu. Tak aj nejakého doktora a keď pôjdeš na prehliadku tak mu pred tým normálne povedz že si hamblivá a nech ti rozpráva všetko čo ide robiť. Neviem ako iný dr ale môj mi to napr povedal automaticky keď som prišla. Ale aj tak mám vždy stres keď tam idem....

nikola1234n
21. jan 2020

Tak potom super 🙂

1didiana1
21. jan 2020

pokial nezavolas, tak nebudes vediet. treba jednoznacne zavolat a spytat sa, ci este berie nove pacientky. mozno ta zoberie a budes mat po probleme. drzim palce.

autor
21. jan 2020

Ďakujem žienky, zajtra skúsim teda zavolať

autor
22. jan 2020

Ešte raz ďakujem, dnes som tam volala, mám sa prísť prihlásiť a hneď dohodneme aj termín 😊