Malo vaše dieťa šarlach??

katulka027
8. feb 2020

Je tu mamička ktorej dieta malo šarlach?

sashka22
8. feb 2020

@katulka027 áno, nedávno, kľudne píš co Ta zaujíma

stefi_k
8. feb 2020

Ano, dokonca atypicky štastie že lekarku mame dobru.

katulka027
autor
8. feb 2020

@sashka22 sprava 😊

katulka027
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katulka027
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katulka027
autor
8. feb 2020

@stefi_k správa😊

stefi_k
8. feb 2020

Prečo pišeš ip však je to normalna choroba, žiadne extra. Moja dcera nemala žiadne tipicke priznaky ako horučka, zapalene hrdlo, len pekne ružové lička a potom aj brucho. Crp negativne ešte, že lekarku napadlo urobiť test na šarlach a hned nasadila atb.

katulka027
autor
8. feb 2020

@stefi_k tak prepac za spravu.aj nam spravila vyteri tak pockame

stefi_k
8. feb 2020

@katulka027 takto vi fore ti vie poradiť viacero bab z rozličnymi skusenostiami a rôznimi priebechmi choroby, čo napišem ja je len subiektivna skusenosť. A nemyslela som vyter ale rychli test na streptokoky, roby sa zo slin.

lienockak
8. feb 2020

@katulka027 aj náš mal, pred 2 rokmi, štedrý večer sme strávili na infekčnom. Malinový jazyk, biely povlak na perách ráno, vyhádzaný po celom tele a angína. Penicilín rýchlo zabral, mal to v škôlke jediný, vôbec neviem kde to chytil.

kikuta
8. feb 2020

@katulka027 áno mali v novembri ... zaujímavý priebeh ... na zapálene hrdlo nasadené ATB a na vysoké teploty .... po 2 dávkach sa vyhadzal jasne že som si myslela že alergia na ATB vyradila som ale bol víkend stále teplotoval a z pohotovosti nás poslali do nemocky medzi deti ležať ... až na další den jediný primár určil podľa príznakov že he to sarlach a následne i testy potvrdili .... hneď domov sme šli koli možnej nákaze ostatných ....až doma som si prečítala že sarlachova vyrážka sa prejavuje až 14-18 hodín po prepuknutí choroby čiže u nás akurát vtedy keď sa podali ATB

katulka027
autor
8. feb 2020

@stefi_k dakujem,asi len pockat do pondelka.lebo zatial mame iba antibiotika.uvidime aky to bude mat priebeh dalej

katulka027
autor
8. feb 2020

@lienockak ja len dufam,ze sa to nepotvrdi,zatial priznaky ako malinovy jazyk nema.len vyrazky po tele,brusku

katulka027
autor
8. feb 2020

@kikuta nas mal len sirup na kasel.a az teraz nam dali antibiotika lebo mal teploty a kaslal,soplil.tak asi fakt pockat a uvidime cez tyzden co nam povedia.

hettinka
8. feb 2020

@katulka027 ano, obidve. Brali atb, bolo zo ako silná angína.