Ahojte baby, mali ste to niektorá, že vás z magnézia preháňalo a bolo vám z neho ťažko - na vracanie? Konkrétne rozpustné magnosolv - dali mi ho v nemocnici. Hneď ako si ho dám, cítim to. Pritom v každom tehotenstve som v noci trpela kŕčami, že človek by povedal, že ho mám malo. A mam aj dosť nízky tlak. V každom prípade ho brať ďalej nemôžem, lebo je mi známeho veľmi zle :(
Preháňanie je z pre dávkovania zniz si dávku. A mne inak v prvom trimestri pomáhal proti nevoľnostiam, ale ja som mávala až kŕče v bruchu v noci tak mi ho predpísali a pomohlo.
Po magnosolve mi bolo rovnako, potom mi ho moja dr zmenila na tabletky ale neviem názov
@datelinka31 Preháňali má. Dr. mi zmenila na tabletky magnerot.
@datelinka31 ahoj ja keď aom dlhodobo užívala tieto rozpušťacie magnézia tiež ma začalo preháňať, teraz užívam tabletkove magnezium 400 z DM-ky už asi rok a úplne v pohode 🙂
@datelinka31 skus pit radsej magneziu. Ja som nebrala tie ich magnezka.
@datelinka31 predpísali ho mojej mame nedávno a ju z neho prehanalo
Preháňa ta z vysokej dávky, skús si ju znížiť, ja beriem radšej aj 3x denne po 100mg a od vtedy nemám problém, ako raz a vysokú dávku, niektoré telo nevie absorbovať naraz tak veľkú dávku a vtedy začne hnačka. A brať skôr medzi jedlami, tak "nalačno" ako hneď po jedle 🙂
Ďakujem všetkým za odpovede. Ono jedna vec je preháňanie a druha, že ma bolí brucho a kŕče také, že už myslím, že idem porodiť. Veľmi sa ho bojím brať, lebo ma to stresuje. Ale skúsim teda nižšiu dávku dnes na noc a uvidím
Tieto rozpustene sú o ničom. Dávaj si nejaké čistejšie. Napr Magnerot
@lucia147852 to nie je pravda že tieto rozpustne su o ničom. Magnosolv je liek , ktorý je vydavany len na recept ,takže asi to nebude o tom ze je o ničom.
Hnačky sú nežiaduci účinok keď je podávané veľké množstvo, a ak máš aj problémy s nizkym tlakom, vymenila by som za magnerot alebo magneziove tbl. Galvex. Brať viac x denne ,nižšie dávky.
@sasa2 pozerám, že mam doma tabletky Magnesii lactici 0,5 g čo mi predpísal lekár, ale tie tu nikto ani nespomenul. Tak teraz neviem či to risknúť a vziať aj tie alebo zohnať ten magnerot čo tu väčšina radí
@datelinka31 kľudne aj magnesii .predpisovali sa kym nebol dostupný magnosolv ,magnerot. Ja som brala aj 3x2 tbl. To davkovanie je individuálne. Aj brusko tvrdne ci len kŕče?
@sasa2 včera mi vôbec napr. netvrdlo, dnes už 2-3 krát. Mne paradoxne tvrdne len keď ležím napr na chrbte, vtedy najviac. Ako keby sa tak babu nepáčilo a pučí sa von.
@datelinka31 porad sa aj s lekárom .ale podľa mna ak ti to sposobuje kŕče a prehana ta treba rozložiť na mensie dávky a častejšie.
Ja mavam to iste z magnezia ktore sa rozpusta. Rozpustne je fajn ked potrebujes rychlejsiu ucinnost, inak su lepsie tablety. Zalezi aj ake magnezium to je, mna prehana hlavne citrat, mavam aj hrozne krce, preto sa mu uz vyhybam.
@amarilka26 tak aspoň už som múdrejšia. Dnes som si dala tabletkove, síce len polku a zatiaľ som v pohode..
@datelinka31 moze to sposobovat aj predavkovanie, ale uzivam len dennu davku. Inak ked si pozriete typy magneziovych pripravkov, tak u tych citratov je to aj uvedene, ze maju prehanavy ucinok.
Ahojte. Môžte mi prosím poradiť? Som v 6 týždni a trápi ma dosť nízky tlak 😟 doktorka mi ešte káže brať Magnosolv. Mávam aj hnačku a závraty. Okrem toho beriem ešte kyselinu listovú a Progestanelle. Môžem to všetko mať z niečoho toho?
@datelinka31 pripájam ja mávam búšenie srdca a preto som si nasadila magnerot že v dufani že keď uvádzajú že upravuje srdcovú rytmus tak snáď upraví tep a prd zlata rybko skoro som skolabovala pár krát z neho kým som zistila že to robí on takú zlobu už som si to odlsedovala mala som pár krát na malé pred odpadnutim tlak len kolo 70/60teo 125 pri ležali v klude triasli má závraty zle chcevnie a normálne mi sklbalo srdcom prestala som si ho dávať na druhý deň úplne všetko ok a to ako uvádzajú že môžeš až 6tabliet tak to by som isto umrela z toho skratka asi niektorý ľudia majú toho v tele dostatok a netreba sa predávkovávaš aj keď v lekárni tvrdia že tým sa nepredavkujes maximálne tá preženie ale na mna to má teda úplne iné účinky a je to sto percentne z neho pretože som si to veľa krát odsledovala
no je to jeden z vedľajších účinkov a keď máš nízky tlak, tak ten magnosolv ho ešte znižuje