Ahojte. Bola som na magnetickej rezonancie hlavy kvôli bolestiam v hlave ,bolesti sú niekedy tak silné,že musím vracať. Asi raz mesačne to mávam. A tlačí mi bolesť práve ako , strašná migréna.
V závere MR napísali toto:
V MR obraze realizovaných náročných sekvencií bez preukázateľný u patologickych zmien intrakranialne.
Dominantná a vertebralis l.sin. a hypoplasticka a.vertebralis l.dx.
Kontrolu s výsledkom mám až v apríli. Nevie mi niekto povedať, či to mam v poriadku, prosím?
Dakujem
@taktotedanie je to teda v poriadku, prosim? nerozumiem tym slovam 😄co to znamena, ze je mensia?
@crysol Willisův okruh,pozri
@crysol mne pomohlo na migreny nosit so sebou ibuprofen. V momente ako citim, ze ma boli hlava, dam si tabletku a do 20 minut som ok. Bohuzial bolest sama neodide. Z casu na cas skusim, ci sa situacia nezmenila, ale zatial bieda. Samozrejme beda ak si nedam tabletku vcas. Migrena sa rozbehne behom hodiny, dvoch troch a potom nezaberaju ani dve 400.ky a je mi zle aj na druhy den. Mozno by to pomohlo aj tebe.
@laurikalalinka čítam, no nerozumiem tomu...je to moc odborné. Je to teda dobre či zle?
@kittykat22 to mne nepomáha nič..mne to musí väčšinou odznieť samé. Po troch dňoch sa to zlepšuje. Len neviem či to má tie bolesti súvis s tým záverom z MR alebo vraj to môžu byť aj hormóny. Gynekológ hovorí,že sa na to dávajú nejaké hormonálne lieky .možno s menštruáciou to má súvis.
@crysol mate to tak od narodenia, takze ak ste bolestami hlavy nezrpeli uz od detstva toto vsm problem nerobi
@crysol a nemas nejake lieky na migrenu? Nieco super silne? Skusala si si dat prvych 10 min ako ta boli hlava?
Ja som dostala migreny zo stresu 10r spat. Z prace. Isla som do thajska na mesiac a zlepsilo sa to. Frekvencia ovela nizsia. Asi oddych a more mi pomohlo. Chodila som denne na masaze. Ale zostali mi take priserne migreny sem tam - ale vynimocne. Ked som pretazena z ucenia, tak sa mi to vracia.
@taktotedanie Ja mávam bolesti hlavy s vracaním posledný rok...neviem...tak 4 tepny tam akože sú a fungujú mi tri. To je ok?
@kittykat22 ja nemám len migrény...ja z nich musím vždy vracať, taký tlak to je .
@crysol mate to od narodenia, dalsia plne prebrala jej funkciu
@taktotedanie tak ale keď majú fungovať 4 cievy a fungujú tri,tak moc na tom není niečo fajn. Tým pádom ide väčší tlak do zvyšných ciev .
@crysol zjavne sa tomu rozumiete viac
@crysol ja som mala to iste. Tiez som vracala. Po tej dovolenke nevraciam. Migreny teda stale mam z casu na cas.
@crysol jednu arteriu mate hypoplasticku tzn od detstva
Dalsia arteria na druhej strane je dominantna a prebrala jej funkciu