Ahojte. Mam 4 dni bolesti zubov a dr. mi nakazala brat atb ale ked som si ich kupila a pozrela do prilozeneho letaku je tam napisane ze sa nesmie kojit, avsak dr. povedala ze to kojeniu nevadi, nemate skusenosti? dakujem za akukolvek odpoved 😝
Jasne, ze nekoj. Ved to mas napisane v pribalovom letaku, ktory nepisala tvoja doktorka
bola som v rovnakej situacii zavolala som svojmu gynekologovi ze sa mi to nezda a potom som isla za zubarom ze mi to moj gyndos nedovolili a predpisal mi duomox 500,sice sa mu to nepacilo ale moj gynekolog vravel ze ak mi to nevypise tak to mi vypise on lebo to je tiez vhodny pri stomatologickych problemoch rovnako ako rovamycine len sa da aj pocas dojcenia . daj si vypisat [bud gyndosom ak mas s nim dobry vzah]duomox 500 ,ten mozes a nevynechaj dojcenie,ak je plne dojceny tak by mu cicka velmi chybala... ale nejaky ATB ber lebo ak mas pod zubom hnis a neberes ATB to moze mat aj fatalny konec[len velmi zreidka]ale ten ATBti na nieco naordinoval takze to treba preliecit neviem co mas
riad sa tym co ti povedal lekar, vie co robi, ze ti ich moze napisat, ze to neuskodi malemu pri kojeni...snad si nechces uhnat nieco vaznejsie 😝
Bežné ATB a lieky proti bolesti (ibuprofen) a teplote (paracetamol) nie sú kontraindikáciou dojčeniu. Samozrejme, na príbalovom letáku často býva odporučené nedojčiť. To sa väčšinou len farmaceutické spoločnosti chránia (podobne ako hrkálky pre deti od troch rokov). Do mliečka prechádza nepatrné množstvo liečiva a nebolo by etické skúmať na dojčiacich ženách vplyv vyšších dávok lieku na bábätko. Treba sa porozprávať s lekárom a on zvyčajne nájde liek, ktorý nevadí pri dojčení. Ak nie, treba zvážiť, čo je horšie- prestať dojčiť alebo pokračovať. Problematické bývajú lieky proti depresii, sedatíva a onkologické lieky.
Rovamycine je ATB, ktoré sa bežne dáva pri kojení....presne pri zubných problémoch alebo napr. aj pri zápale prsníka. Takže ak ho potrebuješ, kľudne ho môžeš užívať - lekári predsa vedia presne, ktoré ATB sú prípustné pre kojaciu mamku.
ja som ho tiez brala.. kvoli zlatemu stafylokoku.. dokonca asi 2x pocas kojenia. Nebola som z toho sice nejako nadsena, ale ked dr. povedala, ze je to ok, tak... som neriesila radsej.
beriem rovamycine na zápal prínosových dutín a na zápal hrdla, ale zabudla som jeden raz vziať, a tak som nemala po 12, ale po 24 hodín ďalšiu tabletu, teraz pokračujem normálne, myslíte, že sa aj tak vyliečim?
V ziadnom pripade nekoj!!!!!! A po vybrati liekov pockaj cca 5-7 dni.