Prosím je tu niekto kto má alebo mal covid??
aj dnes tu nejaka maminka pridavala fotku rodiny v ruskach s tym ze ona je pozitivna, pozri plochu, bolo to teraz na vecer. ja som sa prave pred chvilou otestovala rychlotestom, nastastie negativne.
@katinka71 aké máte príznaky ?
@janicka1988 jedine nadchu mam zo symptomov
Jooj, nadcha je aj u nas, ale sme si mysleli, ze syn doniesol nejaky bacil zo skoly, lebo mal dost silnu nadchu minuly vikend, potom to dostala 2rocna (1den jej tieklo z nosa, bez teploty), ja nic.....a teraz manzel sopli a kycha .....ale teda uz aj zalahol, tak som si myslela, ze ako vzdy "najvacsia choroba u chlapov je soplik" .....tak to aby som zacala byt na pozore
dakujeme, ze ste sa podelili o info, a skore uzdravenie❤
@katinka71
@katinka71 mozem sa opytat na stratu cuchu a chuti ci pri nadche pocitujete alebo vobec nie? Lebo taku obycajnu klasicku nadchu ma podla mna urcite neskutocne vela ludi v tomto obdobi ..ale ist sa kvoli kychaniu alebo smrknaniu testovat a este za 70 eur by podla mna nikoho nenapadlo ked nemusi tak ako vy... a ked pisete ze u vas v praci su az 50ti pozitivny mate nejake info ohladom ich priebehu ci su na tom podobne ako vy alebo aj horsie niektori
Ze nadchu.. Hm.. Boh vie kolko ludi je potom pozitívnych naozaj..
@janulkama ked sme sa vratili z Chorvatska tak sme si pre istotu dva kupili, ze keby nahodou nejake priznaky boli tak ze si spravime. mame na ulici majitela lekarne tak nam ich vtedy az domov priniesol. no a v pondelok mi tieklo cicerkom z jedneho oka a z jednej dierky nosa, myslela som ze zanedbana liecba alergie, ved preco by som si davala zodac, ked mi uz je dobre. tak som si zase nasadila vsetky antihistaminika, preslo to a dnes totalna horucava u mna co som teplotu mala asi dvakrat v zivote, tak som volala s kamoskou zdravotnickou a ona ze ved sprav si ten test. tak sme ho spolu robili cez mobil.
a nemaju v lekarnach?
inak ja som si doteraz myslela, ze praveze soplik nie je ako priznak vtedy.
Aktualne maju v manzelovej rodine na juhu Spanielska, manzelia cca 70 rokov, ona mala hnacku a bolest svalov, otestovali ju a bola pozitivna, muza otestovali kvoli nej a tiez pozitiv, on ale nema ziadne priznaky.
Su v domacej karantene
Boze ludia, to ozaj uz neexistuje ziadna obycajna chripka ako po minule roky?! To ze niekto kycha a kasle automaticky znamena covid pozitivny?! Ja normalne zasnem aku paniku tie media vyvolali. Napriklad aj ja kycham a pokasliavam, ale ani nerozmyslam ci sa pojdem dat testovat, nemienim im zvysovat statistiky kedze viem, ze v tomto obdobi som nachcipana kazdy rok. Ale prajem Vam vsetkym covid pozitivnym lahky priebeh bez komplikacii.
@katinka71 fuha ja som mala ist na vyber krcnych mandli a tym ze je povinny test som zacala vahat ci radsej nepockat a neist neskor ked uz nebude povinny. V telke to testovanie vyzera hrozostrasne hlavne ten vyter z nosa .Moj otec test absolvoval kvoli hospitalizacii bola som s nim a mala som dost a to som sa len pozerala a on ani nevravim. Mne ked len palicku do hrdla daju dr.ma zakazdym napne a ten nos to uz si fakt neviem predstavit.Takze vas obdivujem ze tak caste testovanie davate
no moj muz nema ani sopel a pozitivny je tiez,ked ho testovali nebolo mu este nic,ja som prisla z prace o 21 h domov,a o 22 h telefonat ze sme pozitivny nesmieme opustit byt,rano nam zvonia policajti ze mame otvorit okno a vsetci sa ukazat v okne ,ci vieme ze sme v izolacii,potom nam telefonovali z uradu ze nam posielaju asi 6 stran papierov hned vyplnit a odoslat,vsetky kontakty,kazdy den nam volaju ze ake symptomy mame,syn este nieje otestovany ,cakame na mobilne testovanie,kedy pridu ku nam domov,prosit susedov o nakupy pred dvere,dalich obvolavat pre ulohy do skoly
ok, takže netreba s každou nádchou hned behať, to by sme sa nabehali na jeseň...
@hipuska su tam dve okienka, tak testujes dve hodnoty. tak si nemyslim, ze mas tak uplne pravdu. konzultovala som to s kamoskou zdravotnickou. testuje sa tam IgM a IgG
a prve problemy som mala v pondelok, co su uz styri dni, tak vraj protilatky by sa uz zacali tvorit ak by bol problem.
@simonah73 protilátky to je to igg a to sa tvorí až 10-14 deň, začiatok ochorenia je iga, to test neskuma to sa tvorí prvé dni, keď ešte nie si infekčna, potom igm (prebiehajúce ochorenie)., rýchlotesty sú celkom nepresne, veľa ľuďom ukazujú negatívne igm aj keď sú pozitívni. Ale napr mojej sestrenicu ukázal slabú čiarku na igm, keď už mala potvrdenú koronu a po prekonaní s odstupom asi 2-3 týždne jej ukázal silnú igg čiarku na protilátky, ale jej priateľovi vyšiel negatívne aj igm aj po čase igg a mal ju potvrdenú tiež.
Viem o 4ludok z rodiny, čo sú pozitívny, teda boli.... Sestra s jej mužom-mali 2 dní zvýšenú teplotu 37,6, bolesti svalov, potom sem tam zakaslali a na cca 2-3dni stratili chuť i chuch.... Potom môj brat so ženou.... Mali len bolesť hlavy a svalov... Všetci sa liečili bylinkovým cajmi, cibuľou, vitamínmi... Čiže.... Nič extrémne...
skuste sa spytat aj v skupinke, dievcata maju vela info
https://www.modrykonik.sk/group/11814/