Baby, cely zivot sa trapim, ze som ako dalmatin. Moja koza je posiata znamienkami, nemam ziadne sebavedomie, nedokazem sa mat rada. Nepomohol ani psycholog 🙁
Ja ani neviem, co chcem pocut...niekedy sa mi stane, ze stretnem cloveka s rovnakym problemom a vtedy sa citim lepsie, ze nie som na tomto svete sama.
Ja viem, ze su horsie diagnozy, choroby, ale ja s tym zijem uz 35 rokov a neviem sa prijat taka aka som. Desim sa vzdy leta, ked musim chodit odhalena a pohlady ludi mi nerobia dobre na psychiku. Ste tu niektore s rovnakym problemom a zijete plnohodnotny zivot? Foto by ma potesila, kludne do IP, ze nie som jedina a ze nie som zruda za aku sa povazujem.
Prikladam aj foto, aby ste videli, ze nezvelicujem.
mat tak tvoje problemy 🙏😃
je to len v tvojej hlave, musis sa s tym sama popasovat 😉 niekto je cierny, niekto bledy ako stena, niekto ma pehy, iny znamienka.. kazdy sme nejaky a kazdy sa musi sam naucit s tym zit a priat to.. ja by som si z toho hlavu vobec nerobila, je to uplna banalita 🙈
Ak si na tej fotke ty, tak vyzeras uplne v pohode. Znamienok mam tiez dostatok, hlavne na rukach - asi ako ty. Moj manzel ma tych znamienok este viac nez ja. Niektore si nechal vybrat. A sme v pohode. Absolutne sa nezamyslam nad tym, ze mam tych znamienok viac a ani som si nikdy nevsimla, ze by na mna alebo na manzela ludia kvoli tomu nejako zvlastne zazerali. Nikdy od nikoho nepadla na moju stranu ziadna blba poznamka ohladom znamienok.
Ak ti to zneprijemnuje zivot a 35 rokov sa nedokazes prijat taka, aka si, chod za psychologom a mozno ti pomoze najst niekde v hlbke stratene sebavedomie.
Autorka napis mi IP prosím....
@pribinak davam si vybrat, chodievam pravidelne na kozne, kde mi rizikove kazu vybrat. Lenze tvoria sa mi stale nove 😩 pre ludi s dokonalou kozou je moj problem banalita, lenze pre mna je to doslova utrpenie. Chcela som pocut skor nazory zien, ktore realne maju tento problem a ako su s tym vysporiadane.
Ale vdaka za kazdu reakciu, viem, ze nie kazdy sudi ludi iba podla vyzoru a taketo veci im na cloveku nevadia.
Ha ha ha ha....ja by som vedela rozpravat....mam vitiligo, na aby som neprehanala na 80 prercentách tela..... ak nevies co je vitiligo vygoogli si....
a zijem velmi pekny plnohodnotny zivot.....
Co by dal napr. taky narodny onkologicky ustav za to keby sa mohli zaoberat "iba" znamienkami alebo vitiligom.....
Ja som pehata na celej tvary aj na rukach a pehy mam kazdym rokom viac .V puberte ma to trapilo.Ale teraz som na to HRDA 🙂 Zapamätaj si ,ze najvacsia krasa je v nedokonalostiach.
ja mám 7 znamienok na tvári ktore mi začali rasť počas tehotenstva a odvtedy sa ani nerada pozeram do zrkadla 😀 bola som na kožnom, že si to mám radšej vybrať na plastickej chirurgii kvôli jazvam a tiež kvôli histologii, teraz to už nerobia tak musím čakať do oktobra ☹ má tentedciu ešte rasť aj po menopauze a tak a aj chlpky v ňom už rastu ☹ vyzeram ako striga :-/
vôbec to nerieš náhodou vyzeráš veľmi pekne naozaj ja ich mám tiež veľa a nikdy by som si ich nedal odstraňovať hovorí sa im aj znamienka krásy je to práve taká jedinečnosť každého človeka ja som na to hrdý a dakujem Bohu že ma takto stvoril
samozreme na tele mi by to nezavadzalo ale na tvari ano, teraz som aj rúško rada nosila 🙂
Ja keby som nevedela co na tej fotke hladat, tak nevidim nic divne. Poznam plno ludi co maju plno znamienok, aj takych co maju ine kozne problemy a neriesia to oni, neriesi to ich okolie. Dokonca kym na to priamo neupozornia, tak si to clovek ani neuvedomi.
Je to v tvojej hlave, skus ineho psychologa.
Pridala si fotku, aby sme videli, že nezveličuješ a práve kvôli tej fotke vidím, že zveličuješ. Vyzeráš úplne v pohode. Každý má nejaké znamienka, niekto viac, niekto menej. A kopa ľudí má ešte k tomu iné problémy (teraz myslím tie výzorové, iné vážnejšie problémy má úplne každý). Tvoj problém nie sú znamienka (mimochodom, hovorí sa im aj znamienka krásy! 😉 ), ale nízke sebavedomie! Vôbec, ale vôbec by som sa nimi netrápila! Teda, pokiaľ nespôsobujú zdravotné riziko. Viem, že pre Teba je to problém, ale viem si predstaviť aspoň 10 horších vecí, čo sa vzhľadu týka, než nejaké "blbé" znamienka.
Moja najlepšia kamarátka má tiež veľa znamienok, povedala by som že oveľa viac ako ty a nikdy som sa nad tým nepozastavila ja ani okolie a ani ona sama sa mi na to nesťažovala. Normálne chodíme spolu k moru, nemá problém byť v plavkách. Nikto nikdy po nej nepozeral divne. Myslím si, že je to len v tvojej hlave a naozaj by si si mala nájsť spôsob ako sa mať rada taká aká si lebo týmto ubližuješ len sama sebe. Nikto nie je dokonalý, každý má nejakú "chybičku" krásy a myslím že tá tvoja ani chybičkou nie je. Každý má nejakú kožu. Niekomu vadí že je moc svetlý, tmavý, chlpatý...ja nemám veľa znamienok, ale tie čo mám sú vystúpené a väčšie a tiež som sa ako malá za ne trochu hanbila ale nebol na to žiaden rozumný dôvod. Skôr by som sa zamerala na pravidelné kontroly znamienok u dermatalóga, mali sme v rodine melanóm a len to je naozaj skutočný problém.
Maj sa rada, si pekná taká aká si 🙂
Ja mam tiež kopu znamienok a po celom tele. Nikdy som to nejako neriešila. Robia sa mi stále nové a nové. Lekárka mi vysvetlila, že je geneticky dane koľko znamienok kto ma. Ver mi, že ľudia okolo teba tvoje znamienka absolútne neriešia
ja som na tom podobne - s poctom znamienok, a mam ich vela aj na tvari a krku a velke tmave vypukle a este z nich rastu aj tmave chlpky😀..ale nikdy ma nenapadlo, ze som koli nim skareda, alebo ze sa na mna koli nim niekto diva..chlpky sa daju odstrihnut a znamienka nevnimam, som vysoka, stihla a ZDRAVA a aj so znamienkami sa pokladam za kocku😎
samozrejme, mohlo ich byt menej, sem tam mi zavadzaju..no co uz, mam aspon vsetky koncatiny, sluch, zrak..nejake smiesne znamienka ma netrapia - su mojou sucastou a nechapem, ako sa vie niekto SAM ZDEPTAT koli vyzoru🙄
okrem gamilionov pieh a znamienok mam este jazvy 😀 na kolene po operacii - este z 90rokov taka paradna siroka a prekrizena na 100x 😅 jazva na lakti a boku ako som sa zosypala z biku a zodrela kozu tak, ze to nejde vobec dole. Na chrbte jazvy po vybere znamienok na dermatovenerologii, takze jazvy dalsie ktore sa nezahoja. Ako telo priserne. Ale vies co, pride mi ze som pekna ked mam peknu postavu. Ked cvicim a som fit tak si pridem pekna aj s tym vsetkym nedostatkami. Ked som - ako teraz - lenivy rozteceny nanuk, tak si pekna nepridem. Ked mam peknu postavu tak sa citim skvelo bez rozdielu pokozky 🤷🏼♀️ Cez zimu planujem stiahnut na ramenach+rukach 1/3 znamienok a pieh laserom. V lete nosim plafky s dlhym rukavom 😀 a citim sa super pekne. V zasade sa neporovnavam s babami s peknou pokozkou 😺😺
nuž ja síce stovky znamienok nemám, ale dokonalú kožu tiež nie. A keby len kožu 😉 poznala som jednu babu - mala ryšavé vlasy a strašne veľa znamienok. Ale bola fajn baba, nikdy ma nenapadlo toto u nej riešiť.
Menila by som keby tí super ľudia okolo plný faloše a závisti vyzerali radšej nedokonalo ale iné veci by boli lepšie.
Ako s tebou pracoval psychológ? Nie je tam niečo iné kde je pes zakopaný? A znamienka sa len vezú popri?
Joj, žena z toho si nič nerob 😊 (viem ľahko sa hovorí 😅) ja mám rovnako kopu znamienok po rukách, nohách, krk, dokonca aj na tvári... Presne v strede medzi očami je topka, vyzerám ako by sa ma niekto pokúšal zastreliť 😂 Mne vyberali 2 znamienka a ostali mi z toho otrasné jazvy, tak to ani neriešim radšej
moja mama bola bleda, pehata, moj otec je krasne opaleny a ma kopu znamienok..... takze som zdedila z kazdeho nieco - som biela, pehata a mam kopu znamienok.... kedzy rok si davam nejake odstranit, niektore jazvy sa mi zahojili uplne katastrofalne...a co, som aka som, komu sa nepacim, nech sa na mna nepozera
Vyzeram podobne, sama peha, znamienko, no a co 😂 Mam muza, deti, spokojna sama zo sebou, jedine, co mi vadi je moj brusny ony, teply opasok, ale to je moja vina, ze tolko jem v home office 😂 Porozpravaj sa s psychologom, treba popracovat na sebavedomi.
Ahoj a mam tiez veľa znamienok vsadeee 😂🙈 mne vadí skôr moje bruchooo 😂😂😂
Moj manzel je tiez cely znamienkovy a do toho aj pehy ma po tele, ale ze by ho to trapilo?😀 Neber znamienka ako svoj nedostatok, maj sa rada taka aka si 🙂 ja mam nad perou velke znamienko+pehy, ked som bola mala som tiez z toho mala komplex. Teraz sa na tom smejem a ked sa ma dakto spyta co to mam, poviem, ze som si zabudla blatniky na bicykel ked prsalo 😀
Kamarat mal znamienko na chrbte asi 15 cm velke, do toho mu este narastli chlpy. Obcas sme zavtipkovali, ci rozpucil vevericku a ta mu tam ostala 😀
Neboj si krasna, znamienka ti nemozu ubrat sebavedomie 🙂 velmi sa na ne zatazujes, 99% ludi ked ta stretne si nevsimne tvoje znamienka, alebo ich ani neberie ako daco ine. Je to len v tebe 🙂
P.s. mas peknu postavu, tes sa z nej a neries znamienka ❤
@ejbyk aj mna to napadlo. Vitiligo sa mi rozbehlo pred 2 rokmi, vzdy som bola pekne opalena a zrazu tot, tento rok sa mi to rozbieha po polovicke tvare. Ano na pociatku som si veru aj poplakala. Ale manzel ma podporuje a dcera mi hovori s laskou dalmatinek, cele je to v tvojej hlave. Neries to vacsina ludi si to ani nevsimne...
Ja mam stovky znamienok (ak nie aj tisice 🙂 ) a k tomu atopicky ekzem, v niektorych obdobiach aj po celom tele, kazdu zimu na tvari. Zivot s tym vediem uplne plnohodnotny, znamienka ma vyzorovo netrapili vobec nikdy, ekzem velmi, ale iba v puberte. Na tvojej fotke nevidim nic, co by mi pripadalo nejake odpudive, pre mna uplne normalna zena. Ak tam ty vidis zrudu, tak by mozno nebolo zle zajst k psychologovi. Moze tam byt aj nejaky hlbsi problem so sebavedomim, ktory sa teraz prejavuje neznasanim znamienok, ale ak by zmizli, vyskocil by zase niekde inde.
@h2 dakujem Vam vsetkym za reakcie a povzbudenie, ta prva foto je dost neostra, pridavam este jednu...tu je vidiet, aka je skutocnost 😩 ja sa aj nerada fotim, tieto dnesne fotaky zachytia uplne vsetko a som z toho este viac zdeptana. Inak mam super muza, ktory ma ma rad taku aka som...a 2 krasne deti, cize clovek si povie, ze mozem byt stastna...ale chybajuce sebavedomie mi nedovoluje prezit zivot plnohodnotne 🙄 ako ked mam na sebe dlhe veci, je to este ok...len v lete dost trpim 😩
Ani na tejto druhej foto nevidim ziadnu zrudu 🙂 Ozaj by som sa ani nepozastavila, keby som ta niekde stretla.
@ejbyk ahoj, viem, vitiligo poznam 😊 a teda obdivujem Ta, ze sa k svojmu "nedostatku" vies takto pozitivne postavit a tesit sa aj napriek tomu zo zivota. Ja si myslim, ze to moje sebavedomie nulove prameni z tych znamienok, vzdy som sa skryvala, stale riesim, aby som sa co najlepsie zamaskovala...lenze pri 30 stuonoch to ide velmi tazko...ale ako pisu aj ostatni, mozno je problem v hlave aj nejaky iny, a len ja si myslim, ze ak by som bola "cista" mala by som sa rada
Podľa mňa je to dokonca pekné 🙂 takisto aj pehy sa mi na ľuďoch páčia..si niečim výnimočná, vôbec sa tým netráp 🙂
pocuj. prvy pstcholog nemusi pomoct. ja poznam dvoch troch dobrych a 15nuc moc. skus kbt alebo emdr to by ti mohlo pomoct. aky priklad davas svojim detom? ako ony vnimaju ze ty sa vnimas? ak sa nevies prijat kvoli sebe pozri sa na to cez deti. drzim palce.
@marianarem ach dakujem pekne, si mi zdvihla trochu naladu ♥️ oteplilo sa a moje komplexy uz zacinaju naberay na obratkach s odhadzujucimi sa vrstvami oblecenia 😩
No tak si daj tie väčšie povyberať. Môj kolega si dal vybrať viac ako 20 znamienok