Kolonoskopia - strach

7. feb 2024

Zajtra ma čaká kolonoskopia a čím bližšie je to, tým viac sa bojím. Bolí to? Dali ste si injekciu či sa to zvládnuť aj bez? Dnes celý deň nič nejem, mám preháňadlo na predpis moviprep a teda zatiaľ toho moc nevyšlo, tak aj toho sa bojím aby som bola čistá a neposlali má domov.

stankadu
7. feb 2024

Ahoj, môj muž bol na kolonoskopii. Jeho sestra ide tiež a ked sa o tom rozprávali, hovoril jej, nech si dá všetko čo "ponúkajú" (injekcie, plyn,...) už si nepamätám, čo všetko mal. Ale vravel, že treba byť uvolnený a robiť všetko tak ako povedia. Je to nepríjemné, ale že jeho to nebolelo. A čo sa týka vyprázdňovania, to príde, aj vela bude. Neboj, dobre to dopadne.

guudy
7. feb 2024

Hlavne si vezmi so sebou sprievod, bez toho ti nic nepichnu. Horsie to pocituju extra chudi ludia. A vela zalezi od samotneho lekara. Zvladnut sa to samozrejme da. Ako uz bolo napisane, pocuvaj pokyny lekara a budes to mat rychlejsie za sebou 🙂

autor
7. feb 2024

Ďakujem, manžel ide so mnou, ale aj tak, trochu ma to desí. Už je hodina a pol od vypitia roztoku a bola som asi 3 x ale teda nezdá sa mi, že by som bola čistá.

guudy
7. feb 2024

Neboj, len pi dalej moviprep, to este pride ;)

autor
7. feb 2024

A včera som bohužiaľ zhrešila, zjedla som polovičku burgru, bude to problém? Alebo sa to stihne vyčistiť? Inak som držala diétu striktne, dnes vôbec nič len čaje a vodu.

jj_anka
7. feb 2024

moja sestra bola bez utlmováku a nič ju nebolelo , hovorila, že kľudne by išla zas, držím ti palce

autor
7. feb 2024

@guudy Ja som si ho rozdelila na liter teraz a liter zajtra ráno.

miskakyska
7. feb 2024

Ber to z tej lepšej stránky, radšej prevencia,ako neskôr riešiť vážne problémy.. držím palec

barboorka
7. feb 2024

ahoj, vobec nicoho sa neboj, ja chodim kazdy rok a poviem ti, najhorsie je vypit ten sajrajt, hladovat a stale behat na vecko.. samotne vysetrenie je uplne v pohode, ale urcite si daj volaco pichnut, anestezu, bez toho by som uz nesla.. zazila som aj bez anestezy, ja som velmi chuda a teda viac by som si to takto urobit nedala.. chvilu budes spat, nic nebudes vediet, ak je dobry lekar tak nebudes mat ani pocit nafuknuteho brucha, vsetok vzduch by mal odsat.. drzim palce, nicoho sa neboj, vsetko bude v poriadku ❤

guudy
7. feb 2024

Zajtra ides az poobede, ked druhy liter az zajtra?

vierka0508
7. feb 2024

Bola som, samotne vysetrenie nebolo take strasne, mne vsak nesiel daleko s tou hadicou, cca 60cm, sem tam to zabolelo, ale vtedy sa snazil akoby zmenit smer a bolo to lepsie. Najhoršie bolo po vysetreni, ked som prisla domov, s prepacenim som sedela na zachode asi pol hodinu a vkuse prdela ako tchor 😀 lebo pri tom vysetreni ti tam ide aj vzduch aby mu to pekne roztiahlo crievko a videl vsetky tie záhyby. Ziadnu anestezu mi ani neponukli. Uplne bez problemov sa to da zniest.

vanilkovazmrzka
7. feb 2024

Urcite to nebude najkrajsi zazitok… ale co ine ako vydrzat ti ostava? Neboj sa, vsetci to zvladli, aj ty to zvladnes 🤞

anos18
7. feb 2024

Ja som tiež bola, tak ako už niekto písal, najhoršia je tá príprava, pre mňa samotné vyšetrenie úplne v pohode, vŕtanie zuba bez injekcie je oveľa horšie. Samozrejme, bolestivosť závisí od problémoch v črevách

autor
7. feb 2024

@guudy Zajtra idem o 12.30

autor
7. feb 2024

@vierka0508 Ja sa bojím aby som neprdela tam 😆

ivik4
7. feb 2024

Bola som bez oblbovaku a nikdy viac, radsej rezanie zaziva, po 3minutach to museli ukoncit ako som kricala. Takze ma objednali do narkozy. Drzim palce nech je to lepsie
A to by som gastroskopiu zvladla aj denne

ejbyk
7. feb 2024

Ak za mňa oveľa horšia príprava pred vyšetrením ako samotné vyšetrenie. Úplne sa to dalo zvládnuť, nedali mi žiadne oblbovaky. U mňa sto x horšie hadica vrchom cez ústa.
20 minút po vyšetrení som už sedela v práci....

guudy
7. feb 2024

Autorka, to zvladnes😊

bloger
7. feb 2024

Neboj sa mňa viac desí gastroskopia. Zvládneš to držím ti palce.

hugigugin
7. feb 2024

Pila som moviprep, a od 1500-23som behala na wcko. Ak to vypijes cele neexist ze nepôjdeš. To su litre vody

hugigugin
7. feb 2024

Kazal ri to dr. děliť? Lebo to neverim ze stihas vypiť do 1230.

autor
7. feb 2024

@hugigugin Bola som, len sa mi zdá, že nie som úplne vyprázdnená. Pila som liter okolo pol piatej a len tri krát zatiaľ.

autor
7. feb 2024

@hugigugin Áno, sestra mi to povedala a je to tak aj v príbalovom letáku.

hugigugin
7. feb 2024

No ja som. To pila naraz a isla som o800. Posledny glg niekedy o22som mala. A od 23do rana do700pauza od čistenia. 800uz na sale.

hugigugin
7. feb 2024

Bola som min 30*na toalete.

autor
7. feb 2024

@hugigugin Fakt? Ja vôbec, ja som mala len tri krátke prehánky, inak nič a teraz len cítim škvŕkanie v bruchu, ale nemám nutkanie na wc.

autor
7. feb 2024

Tak teraz premýšľam či vypiť ten ďalší liter alebo to nechať na ráno.

hugigugin
7. feb 2024

Záleží to asi od toho ci ides z domu skor a zacala by som to piť niekedy v noci. Abo tak nadranom.

miskakyska
7. feb 2024

Baby na vyšetrenie chodíte v tých nohavičkách určených na kolono?

hugigugin
7. feb 2024

@miskakyska dostala som v nemocnici, normal dlhe nohavice s dierou. Nohavice z jednoraz materiálu ako jednorazove plášte, resp.material podobny ako do zahonov ta čierna fólia.