Je možné mať dvoch zubárov naraz?

romi199
28. nov 2022

Ahoj mohla by som sa spýtať či je napr. možné mať aj 2 zubárov naraz, myslím 2 súkromných ? Napr. keď môj hlavný zubár nevie zistiť čo mi je
Ďakujem

viestta
28. nov 2022

Zmluvného, ktorý si dáva preplácať výkony v ZP môžeš mať len jedného. Ako samoplatca môžeš chodiť ku koľkým chceš.
Aen tak mimochodom, všetci zubári sú súkromní, len niektorí majú zmluvy so ZP

lucia7933
28. nov 2022

ahojte, mam otazku, ked som menila zmluvneho zubara, do kolkych dni musim dat vediet pôvodnemu zubarovi ze som si nasla "noveho"?

nelca84
28. nov 2022

@lucia7933 a mas nejaky dovod to natahovat? ved zavolat mozes aj hned

gemerka17
28. nov 2022

@lucia7933 toto by si mali vyriešiť zubári medzi sebou
@romi199 môžeš chodiť aj 10 zubarom, keď si nedávajú preplatiť vykony u zdravotnej poisťovne. Nie je múdre to však zubárovi spomínať.

romi199
autor
28. nov 2022

@gemerka17 nie je múdre spomínať zubárovi že mám aj iných zubárov alebo to že si nedávajú preplaťiť výkony ?

gemerka17
28. nov 2022

@romi199 tak keďže nie sú zazmluvneny tak výkon vykázať nemôže. V tedy môžeš mať aj 10 zubárov, len je lepšie nespominat pred zubárom, že chodíš kade tade. Najmä nie u ktorého chceš dlhšie ostať.

amiaja
28. nov 2022

@romi199 ale ved k svojmu zubarovi chodis na prehliadku.. vie v akom stave mas zuby, kde mas kaz alebo plombu.. myslis ze ked tam napochodujes s novym chrupom tak si to nevsimne? Ved maju zaznamy, rontgeny... uvidi ked ti niekde chyba zub pripadne sa ti nieco v ustach robilo.
Nebude to nijako riesit, je to tvoja vec ale ked si myslis ze to zatajis tak si na omyle

mravenek
AMBASÁDORKA
28. nov 2022

@romi199 ja mam na Slovensku zazmluvnenu a v Čechách súkromného. Rovno som jej to povedala, že si chodím tam dávať robit zuby. Povedala mi, že to jej je úplne jedno. Ze k nej chodím na prehliadky a keď ma niečo náhodou boli. Peniaze zo mňa má, takže nemala s tým žiadny problém. Ale každopádne to povedať podľa mna treba lebo slepí nie sú 😉

simca06022011
28. nov 2022

@lucia7933 hneď, máš sa odhlásiť u bývalého a potom ideš k novému. Vedia si to aj medzi sebou vybaviť, záleží ako to majú zariadené. Ja som odchod u zubára podpisovala v júni, čize nová zubárka to neriesila