Dievčatá, myslíte, že lekár kontroluje všetky výsledky histológie a je povinný volať, ak sú zlé? Vyberali mi totiž v Martine na stomatochirurgii fibróm z líca. V utorok som bola vyberať stehy, ale výsledky ešte neboli. Dnes už sú, ale odmietajú mi ich povedať po telefóne, vraj musím prísť osobne. Máme to ale dosť ďaleko a kvôli dovolenke a práci sa tam dostanem až začiatkom septembra. Sestrička povedala, že nevadí, že ma tam budú čakať... ale ak by boli zlé, tak ten mesiac sa mi zdá dlhá doba. Pri výbere mi lekár povedal, že na 99% je to nezbudné, ale že mikroskopické oči nemá. Tak teraz neviem, či mám stresovať, alebo byť v kľude, že keby to bolo zlé, sú povinní ma vyzvať, aby som prišla hneď.
Nie su povinni ti volat, vysledky, ani ine informacie o pacientoch by sa cez telefon podavat nemali, lebo nie je ako overit totoznost volajuceho, ale zas si myslim, ze po tej ludskej stranke, ak by bolo zle, minimalne by sa snazili ta presvedcit, aby si sa tam dostavila skor
Tvoje výsledky.tvoje zdravie.tvoje rozhodnutie ich tam nechať do septembra.Lekar a sestra urobili presne to.čo mali.
ak by boli zle volali by ti aby si urgentne prisla takze nemusis sa obavat do telefonu ich hovorit nemozu takze no stres
Mojej mame normálne povedať doktor mate zle výsledky. Mala rakovinu prsníka. Vôbec nikto neriešil ze to hovoria cez telefón. To teraz počujem ze cez telefón sa výsledky nemôžu hovoriť
Výsledky sa neposkytujú telefonicky. Ale keby boli zlé, tak ti povie, aby si prišla hneď...
tak ja osobne som sa nestretla (nastastie) s lekarom, ktory by sa nevyjadril, ze ak by vysledky boli zle, tak budu okamzite oni volat, aby pacient mohol zacat svoj stav riesit. cize predpokladam, ze ak ti povedali, ze si mas prist osobne, tak to bude OK. verim tomu, ze inak by ti povedali minimalne nieco v zmysle, aby si si pre ne prisla cim skor.
ale akoze fakt, zatial co poznam aj v sirokom okoli pripady, tak akonahle bol nejaky problem, alebo sa videlo, zeby mohol byt, okamzite kontaktovali pacienta alebo mu do telefonu povedali, ze sa tam nieco objavilo a nech cim prv pride.
Tak ja by som potrebovala hlavne vedieť, že či lekár alebo sestrička všetky výsledky, ktoré prídu, pozerá. Lebo ak ich sestrička videla, tak by mi asi len tak s náznakom úsmevu v hlase nepovedala, že pridte kľudne v septembri, keby tam niečo bolo. Ale tak je možné, že ich nevidela, že len videla, že tam sú a preto mám trochu stres
@ariannazara moja svokra chodi pravidelne na kontrolu na onkologiu na Kramare a nikdy jej nechcu povedat vysledky po telefone, este aj pocas covidu (nie lock-downu priamo ale ked bol obmedzeny rezim),
musela chodit pre vysledky osobne
urcite pozeraju vysledky, pripadne maju nastaveny rezim, ze si treba zavolat ake aj by boli zle, podla mna isto volaju oni - u mna napr. od gynekologa mi ich posiela mailom bezne odbery, pocas tehotenstva mi okamzite volala, ze co mi vyslo zle, aby som sa objednala na hematologiu a endokrinologiu, hematologicke volam ja a ta napr. ich po telefone poskytuje resp. bud osobne pockam na vysledky, lebo su v ten den alebo mozem volat
vysledky sa pozeraju, po telefone sa informacie nemaju davat. u nas totizto raz za jedneho pána volali hned dve manželky 😉
Ja led idem na preventivku ked pridu vysledky vola mi doktor. Teraz mo volal ze mam zlu krv aj moc ze mam prist zas na odber o tyzden. O tyzden mi vzali odbery znova mi volal ze je vsetko ok. Z gynekologie volaju len ked nieco noeje ok inak nie. Na gastro alelo alwrgologiu musim volat o vysledky povedia po telefone vysledky deti.
Ochrana osobnych udajov!! Cez telefon nevedia s kym hovoria, vacsinou si to nevedia ani nijako overit. Takze tak. Ja som za, ze to nepovwdia.
sestrička nemá odkiaľ vedieť či sú výsledky dobré alebo nie.....je to sestra na stomatochirurgii nie na onkológii....zhodnotiť výsledky vie len lekár, hlavne ak tam bola robená histológia....po telefóne by sa výsledky hovoriť nemali a to ani dobré ani zlé....sestra nemá na to kvalifikáciu aby vedela zhodnotiť či výsledok je dobrý alebo nie, jej môže byť jedno kedy pacient príde, to už je na ňom.....inak - aký je to úsmev v hlase?
Tak som tam volala ešte raz, ze či mi ich teda nemôžu poslať na mail, že však som vypisovala mailovú adresu. Povedala, že ani tak nie, ale že však ak chcem, tak mám zajtra prísť, že MOŽNO má pomedzi objednaných pacientov vybavia. Takže cestovať v piatok 50 km popod Strečno s tým, že má možno vybavia, sa mi fakt nechce. Cez víkend odchádzame na dovolenku, potrebujem chystať veci, tak budem veriť, že to je dobre 😉
Mne v MT vyberali fibrom v máji a oni poslali poštou výsledky gynekologičke. Potom som išla tam pre výsledky.
A ešte dodám že tiež mi povedali že to vyzerá byť na 99% nezhubne a aj tak bolo 😊. Chirurgovia s tým majú skúsenosti tak im treba veriť a moc nestresovat.
Mne napr gynekológ vždy volá ...či keď som v trhu mala železo nízke ,či cukrovku mi zistili atď...pokiaľ sú výsledky dobre ,nevolajú ...a teda vždy mi povedali do telefónu o čo ide a čo mám ďalej robiť .
Tak neviem ,asi každý dr to má inak .a možno závisí aj od dg.
Podla mna, ak by si mala vyslovne zle vysledky, urcite ti volaju, ze mas prist osobne.
Poznam aj taký prípad kedy sa známa dohodla so sestričkou že ak budú zle výsledky tam jej má volať a keď dobre tak ne ch nevolá. Akosi sa na to pozabudlo doktorka mala toho veľa aj sestrička tak neviem či to neskontrolovali alebo zabudli zavolat to už ozaj neviem ale o rok keď prišla opäť na preventívnu tak sa zistilo že mala zle výsledky.
Moja skusenost - ked som mala zle vysledky, volala mi moja doktorka, najprv si po telefone overila moju totoznost tym, ze si pytala moje rodne cislo...potom mi povedla co je vo veci a hned ma objednavala na dalsie vysetrenia....ked boli vysledky dobre, volala mi sestricka, ze je vsetko ok, nemusim sa bat
@jankatusik tak to mal kedysi aj moj gyn, cp sa tyka vysledkov cytologie....volame, len ked je zle, ked su dobre vysledky nevaolame....a potom spolahni sa, ze nezabudli😅
moj gyn to robí tak napr. ak nevolá, vysledky su ok. ak zavola, vysledky su zle a povie presne to, čo tebe.
nemože ti kvoli ochrane osobnych udajov a citlivých informácií hovorit do telefonu vysledky tvojich vyšetreni, taktiež z morálneho hladiska, ak su vysledky naozaj zle, oznamit chladno verdikt nie je uplne rozumné riešenie.
Tak po výsledky treba chodiť osobne, musíš si sama zavolať a objednať. Ale ked su zlé, väčšinou volajú ihneď a povedia že sa treba dostaviť čím skôr.
Ja by som tých 50km išla osobne, istota je istota.
ako trosku su smiesny, bezne u nas vysledky posielaju, mam MRIcka v emailoch, lekar vie zavolat presne na tvoje cislo, dokonca zvyknu z klinik u nas posielat vysledky POSTOU. Bezne si volame predsa na vysledky, cyto, odberov ... vsetkeho mozneho... a vysledok povedia. Rozumiem ze ked hocikto zavola gdpr nepusti, ale aj to si vedia overit.. bezne hocikto na ulici vie, ze jozko mrkvicka s rc tym a tym caka na vysledok histologie takej a takej :D
Ale 50km veru nie je vzialenost, ich pristup ale ze "mozno ta vybavia" je divny... vsak pridem po vysledok, urcite ma maju hned vybavit, keed nie su schopni ho povedat...
akože ak cakam na vysledky na ktorých mi zaleži a potrebujem vediet ci som OK urcite by som necakala a isla ci skor to riesit...vezmite si z prace LV
To som este nepocula, ze nemozu vysledky povedat po telefone. Mne vsetci lekari zatial volali, hlavne teda, ked boli zle a nieco trebalo riesit. Skocila by som tam kazdopadne hned po dovolenke.
Vysledky sa telefonicky neoznamuju. Prepac, pre mna je nepochopitelne, ze sa ti nechce pre nich ist smiesnych 50 km. Preboha, ved neides cez republiku! Mne by aj to Strecno stalo za to, aby som si dovolenku uzila v klude a bez stresu.
@tamvtme ved to. Ja som takisto bola zvyknutá s mojou gyn. na tento systém, ale od kedy sa to stalo známej tak uz radšej volám.
Po telefóne by sa výsledky dávať nemali, nech sú akékoľvek, dobre či zle
Držím palce