Hypotyreóza a tehotenstvo do budúcna

satanca
4. jún 2021

Ahojte. Mám 22, hypo už 10 rokov a postavu mam super. Dávam si pozor. Cvičím. 52kg. Vsetci ma strašia, že keď budem tehotná tak priberiem extrémne. Je tu niekto, kto ma hypo a v tehotenstve pribral max 10-15kg a vôbec nepribral nejak extrémne do nenormalnej obezity? Ďakujem za upokojenie. Sa bojím aj otehotnieť

sadika
4. jún 2021

@satanca ahoj,tak.neviem aki mentalni atleti ta strasia,ale ja mam hypotyreozu a v 1. tehu plus 7,5 kg- dieta 3.400g, 2. tehu plus 9kg a dieta 3600g. Z pprodnice som odchadzala v obyc. rifliach,takze pokoj...a nepocuvaj zarucene kraviny od obtlstlych mrozov - sorry za vyraz

any_soj
4. jún 2021

@satanca ja mám hypotereozu, pribrala som 10kg, do 3 mesiacov boli spontánne dole, teraz končím 8.mesiac a mám 8 kg. Ale ja som začínala s nadváhou. Nepíšeš, akú máš výšku - ale ak máš nízky BMI, je možné, že priberieš viac, ak si veľmi chudá, môže byť problém nie že priberieš, ale vôbec otehotnieť.

lucka_ke
4. jún 2021

je to s prepáčením hlúposť
ja mám hypo a počas tehotenstva som pribrala 13 kg, do mesiaca po pôrode som bola na pôvodnej váhe, inak som celý život chudá ako lata 🙂 ešte aj v pokročilom veku mám 60 kg, never všetkému čo ti povedia

louise
4. jún 2021

Takéto dobre mienené reči "mám rada". Vôbec sa neplaš. Aj ja ju mám, od 28 rokov. Prvé tehotenstvo som pribrala 13 kíl, druhé 8 kíl. Váhu mám úplne v norme, štíhla som.

satanca
autor
4. jún 2021

Ďakujem baby. A aj si dávate pozor na stravu? Veď predsa my hypotyreotičky to s tou váhou mame nahnuté. Ja sa veru veľmi sledujem, aj stravu aj pohyb, lebo ja keď priberiem, ide mi to veľmi na mozog. Mám z toho stavy. Takze ja pribrať nemôžem lebo potom som sisi

sense
4. jún 2021

Ja som pribrala 14kg

anig
4. jún 2021

@satanca ja ťa asi nepotesim moc🙊🙉🙈 prvé tehu +22 kg, druhé tehu +18 kg...pred prvým som nebola liečená,po už som zostala na liekoch,ja som mala problém druhé tehu donosit...
Po druhom tehu som dlhšie zhadzoval kilá.Ale nakoniec vplyvom stresu z iných veci,aktívneho života a asi ku tomu prispieva aj veľa stresu,ktorý mám permanentne,tak som štíhla zatiaľ bez diét.

lucka_ke
4. jún 2021

@satanca ja som nikdy nemala problém s váhou, skôr naopak, stále mi hovorili, že som strašne chudá
postupne s vyšším vekom sa to na mňa viac lepí, ale som zvyknutá jesť zdravo takže pohoda

alzbetkacicka
4. jún 2021

@satanca ja som pribrala 16kg a to som jedla vsetko,takze sa nemusis bat,3krat za tehu som bola na krv,treba sledovat hodnoty castejsie

sadika
4. jún 2021

@satanca nie,na stravu som si nedavala pozor. Jedla som to, na co som mala.chut a to teda boli pizza,slanina,klobasky- sme sa smiali.ze to bude chalan. Pocas tehu ta bude sledovat endokrinolog a upravi davky liekov tak,aby bolo vsetko ok, mne zvysil euthyrox o 25 miligramov pri oboch tehu

marci77
4. jún 2021

na zaciatku tehotenstva treba ist k endokrinologicke, zoberie krv, nastavi spravnu liecbu, mne napr. zvysila davku......cele tehotenstvo bolo v poriadku, rodila som dokonca po termine, pribrala som 15kg .......a stale nieco z nich mi zostalo, lebo ja som ten typ zeny, ktora pri kojeni nechudne