Dobrý deň.
Na pravej strane vedľa nosa sa mi vytvorila hrčka, pevná, tvrdá, ohraničená, nebolestivá, na pohľad ju nieje vidieť. Je hlboko v nosovoustnej ryhe.
Stretli ste sa s tým niekto? Nahnatala som si ju 5dní dozadu. Mám niekoľko rokov mrtvy zub stoličku č.6 ktorú mi pred 10dňami vŕtali a davali docasnú výplň nakoľko z nej je odlomené. Blombovať sa bude až o 7dní. Dnes som bola u zubára a ten mi povedal že zo zubu to nebude určite. Niesom chorá, žiaden vytok z nosa ani krvácanie, nemala som úraz.
Obvodak tvrdi ze to moze byt lymfaticka uzlina ale tam teda lymf.uzliny niesu..... Mám termín na ORL na budúci týzdeň. Veľmi sa bojím. Stretol sa s tým niekto prosím?
Ja som toto riešila pred 3 týždňami, ale mňa to na zatlačenie už bolelo, presne na tom mieste, a šla som na RTG a našli mi tam cystu veľkosti čerešne, tak hneď na druhý deň mi to chirurgicky odstraňovali a robili resekciu koreňa mŕtveho zuba...
Lebo asi vyrážka to nebude. Radšej daj skontrolovať...
ak to boli, tak by som s tym jednoznacne sla ku koznej, normalne to asi nebude. ale tak to je taka nezvycajna vec, ktoru je na mieste asi riesit, aj ked ta bolest tam nie je. bezne to tam nemas, zrazu sa ti to objavilo, takze by som nevahala, tu ti asi nikto nepomoze. moze to byt cokolvek.
@xeonela dakujem za komentar. Len treba precitat do konca co som napisala....Samozrejme ze to riesim, len dovtedy sa zblaznim od stresu.
@frzeiovn teraz ked to po vas citam tak mam tiez pocit ze to citim..... ako pisem, riesim to ale do terminu o tyzden sa zblaznim tak hladam podporu .
Dakujrm za komentar. Trocha mi odlahlo.
@marcellka32 dakujem za komentar. Treba dociatat do konca, som objednana k dr. Samozrejme ze ma obvodak poslal na ORL. Nie na kozne lebo to nieje v kozi ale hlboko az na kosti. Je to reguelrna hrcka.
Hladam niekoho kto mal nieco podobne. Nie odporucania co mam robit. Zy ten tyzden sa zblaznim kym sa dostanem na termin.
@zuzulienka82 ja som do konca dočítala....píšem ti o koznej klinike
Necakas odporúčania, čo máš robiť, tak načo píšeš otázku ?! Ach jaj, človek chce poradiť, a ešte sa mu vynada
@marcellka32 toto nieje kozny problém. Toto potrebuje sono a rtg tej casti tvare lebo to moze byt nador v nosnej alebo prinosovej dutine alebo akaolvek uzlina. Mam 43r takze kozny problem to nieje to viem aj ja aj obvodny. Rovnako to zhodnotil moj obvodak. Hladam niekoho kto nasiel nieco podobne, ohranicenu hrcku na kosti, nie podkoznu vyrazku. Ale dakujem.
@marcellka32 ja pisem ci sa s tym niekto stretol, nie co mam robit. Pisem co robim. Cakam na vysetrenie a dovtedy chcem upojkojit. Zjavne ste to necitali poriadne. Dostala som odpoved od kocky ze to riesila pred 3t a ze to bola cysta. Toto bola odpoved ktoru som ocakavala za co jej velmi dakujem. Mam 43 rokov a nejake zakladne info co robit pri roznych nalezoch mam.
MK vsak opat nesklamal ..... dostavam odpovede na otazky ktore som sa nepytala.
@zuzulienka82 veď sa neurazaj, chcela som poradiť, pekný deň
@zuzulienka82
A tú hrčku si cítiš keď sa dotkneš z vonkajšej strany líca alebo z vnútra nad zubami?
Tak najlepšie ísť na kožnú kliniku kde to pozru