Fluoxetine - výpadok

fairymoon
3. jún 2024

Ahojte, už pred niekoľkými mesiacmi mi psychiatrička predpísala Fluoxetine Vitabalans na úzkostnú poruchu.
Kvôli strachu a iným zdrav.problémom, ktoré som musela prioritne riešiť som sa zatiaľ nedostala k tomu, aby som ich začala brať, aj keď mám jednu krabičku doma.

Postupne sa k tomu odhodlávam, ale čítala som, že je už dlhšiu dobu výpadok tejto účinnej látky.
Ak ho niekto užívate, je to stále aktuálne? Prípadne neviete, ako to s tým vyzerá ďalej?
Neoplatí sa mi totiž začínať brať liek, ktorý už potom nezoženiem, takže by som samozrejme riešila alternatívu s mojou lekárkou, len som si to chcela overiť aj tu.

Ďakujem.

larena
3. jún 2024

Sú aj iné generiká ktoré sú presne to isté a dostupné sú..takže asi to bude riešenie..ak neni dostupný presne fluoxetine tak dr predpíše alebo v lekarni ponúknu alternatívu

sintra
3. jún 2024

Je to komicke, lebo ja som napr.povodne brala Magrilan, lenze zacal vypadavat, tak som presla na Fluoxetine Vitabalans. Medzicasom sa situacia otocila a dnes skor zozenies prave Magrilan. Dolezite je vediet, ze vsetky tieto lieky su generika. Patria do skupiny SSRI, teda starsich, ale ucinnych AD. Originalny liek je legendarny Prozac.

fairymoon
autor
3. jún 2024

Ďakujem za rady. Áno, viem o tom, že Magrilan je tá istá účinná látka. A počula som, že je teda problém s výpadkom pri oboch liekoch.. 😔
Ak su však tieto výpadky časté tak si myslím, že ak som ešte nezačala, bude asi lepšie s lekárkou zvoliť iné SSRI.. 😕 Nechcela by som sa dostať do situácie, že ich budem musieť potom aj tak meniť- hlavne preto, že aj to samotné nasadenie liekov ma desí kvôli vedľajším účinkom a vyžaduje si to u mňa veľa odhodlania.