Ahojte. Dnes som si objavila takéto vystupene žily. Už tri dni ma pichá pri hrudi, taká bodava bolesť. Neviem , môže to byť aj od chrbtice. Dnes mi vzali krv, troška zvýšeny zrazaci parameter. Som tri týždne od cisárskeho, pár dní po ňom som si pichala injekcie na riedenie krvi aj v tehotenstve som si ich pichala. Veľmi sa bojím že sa mi upchávajú cievy v pľúcach alebo niečo podobné ,tromboza napríklad. Máte skúsenosť?
🤦🏼♀️
Tie zily na hrudniku mas kvoli tvorbe mlieka. Pluca mas o niekolko vrstiev hlbsie.
Ked ti zobrali krv a mas uz aj vysledok, tak ti predpokladam aj povedali, co s tym 🙂
Mam osobnu skusenost s plucnou emboliou. Keby mali podozrenie na emboliu, poslali by ta na dalsie vysetrenie… tak sa ukludni.
Zatiaľ každú ženu po pôrode čo poznám tak mala takéto žily. Kvôli tvorbe mlieka. Aj ja som mala
@guudy áno poslali ma na hematologiu preto som vystrašená
Na hematologii pokecate a dozvies sa, ci bude treba este nejaku dobu pichat fragmin/clexane. Klud, to su len poporodne hormony.
Pozri, ja som mala emboliu v hlavnej tepne a normalne som fungovala. Akurat som vtedy nemohla letiet na dovolenku. Nasadili mi liecbu a po mesiaci som mohla uz aj na tu letecku dovolenku ist.
@guudy ďakujem ti veľmi pekne 🙂 ešte otazocka na hema mi vedia zistiť či mám trombozu poprípade embóliu pľúc? Alebo sa ku tomu schyľuje ? Alebo treba napríklad RTG hrudníka ?
To sa zisťuje na CT tie žily sú normaln
@luccija ja sa skôr bojím toho pichánia na hrudi už tretí deň
Prosim ta, klud. Po porode je normalne, ze su problemy so zrazanlivostou. Pises, ze mas len mierne horsi D-dimer, tak prestan panikarit. Zmeni sa nieco, ak ta poslu na dalsie vysetrenie? Nadych vydych, chod na hemato, vsetko ti vysvetlia 🙂
Ak ti to pomoze, mne sa nedávno stalo také iste na nohe a od strechu som isla rovno k 2 doktorom, ktorí mi spravili utz, krvný test a nič mi nebolo
Takže chod, ale žiadna panika
Choď na pľucné alebo na kardio, aby ti to vylúčili…môže to byť kľudne len niečo bežné, kľudne aj hormonálneho charakteru, alebo aj lymfa, ale zas aj tá zrazenina alebo cysta…