Juch.. .. A som tu zas.. (moja depka,) myslela som si, že tieto Vianoce budú niečo krásne, nakoľko máme dievčatko, ktoré dokonca bude oslavovať svoj prvý rôčik a aj vdaka niektorým mamičkám tu, bude krajší.. No deň za dňom upadam do väčšej a väčšej depky... Cítim sa total neschopná a už ma nebaví večne počúvať dristy typu ty si šikovná mamina, ale netreba ti pomôcť,zvladas to.. Tak ma nepotrebuješ... Hoci o pomoc poprosím... Alebo to ma ešte čas... No nie nemá.. Fúú, ja viem, iba sa stále sťažujem..no.. Neviem.. Ako zazehnat tieto stavy.. Povzniesť sa nad to.. A kašľať.. Trápim sa iba ja.. Nikto iny
Možno treba povedať čo konkrétne potrebuješ
@pribinak ja aj keď to poviem,tak to ako keby som hrach na stenu hádzal, vždy je niečo podstatnejšie.. No ale asi to tak ma byť
@aninkaninka skús dať príklad
Áno, je toho veľa čo treba urobiť a pri malých deťoch sa niekedy nedá mať všetko perfektné. Záleží, aký typ si. Ak si veľmi pedantná a chceš mať všetko dokonalé, tak sa budeš trápiť často. Len tvoje pocity a myšlienky nie sú problémom niekoho iného, ale iba teba. A ktorým myšlienkam venuješ pozornosť tie ťa budú prenasledovať a nabaľovať sa. Avšak pokiaľ si vieš povedať: A dosť, veď som iba človek a nie robot, nebudem vás vy výčitky a otravné myšlienky už počúvať, tak sa ti podarí vyhrať sama nad sebou a o to ide. V tom je sila jedinca, či vie zvíťaziť sám nad sebou.
Ešte podotknem, že s otravnými myšlienkami sa nedá bojovať v pravom slova zmysle, ale iba tak, že keď si uvedomíš, že ťa opäť prenasleduje, tak prepneš na pozitívne myslenie (čo pekné si zažila s malou, kde ti bolo dobre, na peknú dovolenku a pod.). vyzerá to trocha naivné, ale funguje to. Všimneš si až po určitej dobe, že tých zlých myšlienok je čím ďalej tým menej.
Zabudla som podotknúť, že treba, aby aj ostatní členovia rodiny pomáhali. To som možno brala ako prílišnú samozrejmosť. Aj je nutné o pomoc požiadať.
Môj predchádzajúci príspevok skôr chcel pomôcť v tom, aby sa mamička neničila psychicky, keďže je toho na ňu veľa aj po fyzickej stránke.
Netreba sa odbiť rečami. Aj ostatní musia pomôcť. Bodka.
Tak dieťa si si robila ty. Hold ak pomôcť nechcú musíš to zvládať sama s muzom. Nikto nie je povinný sa starať. Ak tá to až takto depta, čas vyhľadať odbornú pomoc
Skúšala si psychologa? Držím palce