Dá sa vyliečiť nespavosť?

4. feb 2024

Dá sa vyliečiť nespavosť aj bez AD a liekov na spanie ?

deti95060810
4. feb 2024

podľa toho z čoho to máš...
ak zo starostí a tie sa časom vyriešia - spat môžeš aj bez liekov.
ešte zvykne zaberať magnézium a melatonín -skús si dať večer spolu...či si myslel bez akýchkoĺvek liekov?

autor
4. feb 2024

@deti95060810 uzivam melatonin , niekedy pomoze trochu a niekedy vobec

prasiatko30
4. feb 2024

A z coho mas nespavost?

autor
4. feb 2024

@prasiatko30 neviem :/

vakatko
4. feb 2024

Pomôže obnova črevnej mikroflory probiotickými, prebiotickými potravinami a Odkyslením organizmu.

3009
4. feb 2024

Môže byť za tým aj depresia. Na spanie predpisuje psychiater Trittico -AD.

domi2425
4. feb 2024

@3009 to je dost velky bordel pokial clovek nevnima priznaky depresie a prejavuje sa to “len” nespavostou tak AD su zbytocne

autor zalezi aj ako dlho tym trpis, aku mas pracu, ako dokazes relaxovat a ci vobec.. tam je tolko faktorov co to ovplyvnuju

stannkal
5. feb 2024

Zavisi od toho, z coho mas nespavosť. Nastuduj si niečo o spankovej hygiene, ak budeš dodržiavať co najviac odporúčaní, máš dosť veľkú šancu, že sa ti zlepší spánok. A tiež pozor na melatonin, nemal by sa brat pravidelne a dlhodobo.

shee11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deniska2706
5. feb 2024

Ja som nespala roky rokúce snáď od 20 rokov potom som si začala pred spaním púšťať audioknihu a používam na dlane alebo vankúš voňavý levanduľový olej od Doterra na upokojenie, predtým než idem do postele poriadne vyvetram v izbe nech mám čerstvý vzduch a už sa snažím na nič nemyslieť, takto som sa naučila zaspať rýchlejšie a tiež sa vnoci tolko nebudiť. To samozrejme neplatí momentálne keďže mám pár dní do termínu a nespavosť proste patrí k tehotenstvu 🙈 som zvedava aké to bude zase s malým babom.

ibatanecnica
5. feb 2024

levanduľa je na spanie dobrá, vraj je aj nejaký sirup alebo kvapky, idem si to aj ja pozisťovať, lebo horko-ťažko zaspím a v noci sa zobudím a nemôžem zaspať.

lanka999
5. feb 2024

mne zabera lubovnikovy caj s medom 🙂

deniska2706
5. feb 2024

Ešte ak môžem tak odporúčam pred spaním kvapnúť pod jazyk

domi2425
5. feb 2024

@shee11 preto je to “len” v uvodzovkach, mne to vysvetlovat nemusite lebo trpim chronickou nespavostou uz hadam 6 rokov, nikdy mi nic z volnopredajnych liekov nepomohlo a preto som napisala ze treba zacat tam kde je problem, nespavost ma vela foriem a sprievodnych priznakov tak ako pisete vy.. ale poznam ludi ktori takto dlhodobo funguju a nijako ich to neovplyvnuje, aj ked z dlhodobeho hladiska urcite ano
ale reagovala som skor na ten komentar o nasadzovani AD a to “len” bolo v suvislosti s nimi, ze urcite nie je pri nespavosti prvym riesenim akurat toto

shee11
5. feb 2024

@domi2425 hoj, to mi je lúto, jasné chapem, len vela ludí siahne po tablektách na spanie a môže spadnúť do závislosti, z ktorej sa ťažko dostáva. Preto som radšej za AD, teda ak je to už stav, ked treba liečiť liekmi a nepomáhajú iné prírodné alternatívy, ktoré určite treba skúsiť. Ale ak je už telo v stave vyčerpania, tak to moc už nefunguje...no.

domi2425
5. feb 2024

@shee11 AD a konkretne trittico je riadny bordel, nie vsetky lieky na spanie su navykove, dokonca lieky na spanie predpisuje psychiater a ten vie ako ma nastavit liecbu, ved aj pri liecbe depresie sa predpisuju lieky ktore navykove su ale aby navyk nevznikol psychiater to dokaze korigovat.. pracujem v tejto oblasti🙂 bezne “lieky na spanie” co sa daju kupit v lekarni navykove nie su a ani nie su efektivne (minimalne teda v tych tazsich pripadoch urcite nie)

shee11
5. feb 2024

@domi2425 mne napr. dala stilnox vseobecná, ale mala som respekt... ten je ok?

domi2425
5. feb 2024

@shee11 Stilnox nie je navykovy a pritom ucinky ma velmi podobne ako tie navykove😄na bezne uzivanie je to uplne v pohode, pokial ako som pisala vyssie clovek nema prejavy a priznaky depresie, a pokial ich clovek ma prave z tej nespavosti tak toto je urcite lepsia cesta ako AD

shee11
5. feb 2024

@domi2425 tak som sa bala zbytocne 🙂

domi2425
5. feb 2024

@shee11 je to taky strasiak.. vela ludi hovori ze potom sa uz normalne nevyspis, stratis kvalitny spanok atd.. ale ked ma raz clovek taketo chronicke problemy a ten zdravy spanok uz niekolko rokov nepozna tak to ma viacej plusov ako minusov

autor
5. feb 2024

@shee11 uzivate stilnox ? Pomohol?

oli18
5. feb 2024

Stilnox hned navodzuje spanok. Ak ho zacnes uzivat, zacni 1/4.

shee11
5. feb 2024

@oli18 dávala som si počas dvoch týždňov pol tbl., určite pomohol. Už ho neuzivam.

1andrea111
5. feb 2024

@domi2425 stilnox je návykový, ak údajne pracuješ v tejto oblasti, to by si mala vedieť. Samozrejme je ho možné brať s mierou a dať si pozor na závislosť ale riziko závislosti tu je.

zuzanaa239
5. feb 2024

@deniska2706 máte skúsenosti? Ako dlho vydrzi balenie?

deniska2706
5. feb 2024

@zuzanaa239 keďže píšem že odporúčam tak áno mám skúsenosť. Mne to pomáhalo. Samozrejme že som nezaspala do 5 minút ale pomohlo mi to ukľudniť sa a byť viac zrelaxovaná. Stačí 3 kvapky pod jazyk pred spaním takze vydrží celkom dlho, mozno ani netreba kazdy deň

domi2425
5. feb 2024

@1andrea111 riziko zavislosti je pri uplne vsetkom, aj tie zavislosti sa nejako delia, preto su tie lieky na predpis aby bola liecba pod kontrolou takze pokial sa clovek k takemuto lieku dostane je dostatocne pouceny o uzivani, ked to niekto nedodrziava a ordinuje si sam tak to potom tak aj vyzera🙂