Nachadza sa tu mamicka ktora ma znalosti mediciny .
Jedna sa o to ze moja DR a ani gyn. mi nevie v skratke a jednoducho visvetlit moje papiere s porodnice (moje ked som sa narodila) .... nakolko som tehu. som zvedava co mi bolo aby som vedela lebo mi to nik nepovie len ze som zdrava a minulost nemam riesit no aj tak ma to zaujima 😁😁 a mozno sa trosku bojim o moju princeznu 😔 ...... kazdy ked zbada skratku ITP mi nevie nic povedat .... nieco som si nasla o tom len nechcem robyt poplach
@sisa_s blba otazka ale ako to potom vznika ..... nakolko do 5 rokov ma sledovali .... prve roky zivota som bola kazdy mesiac na odbere krvi koly cervenym krvinkam ...... aj teraz mam take obdobia kedy mam s nicoho nic modriny na stehnach proste v noci sa zjavia ...... a tiez ked sa porezem sa stane ze mi krv nejde zastavit ze to trva kym prestane tiect 😁 .......
Imunitna trombocytopenia? Ak ano, je zvysene riziko krvacania, krv sa nezraza, ako by sa mala. To by vysvetlilo aj tie modriny. Nie som lekar, cize sa neviem vyjadrit k otazke babatka. Ak mas ale stale znizenu zrazanlivost asi by som o tom dokladne pohovorila s porodnikom.
ITP sa spusta po prekonani virusovej choroby, cize je mala sanca, ze si sa s tym narodila =
@sisa_s ma pravdu, nie je to dedicne...
@babatkoling .... moja gyn. Ani nevie co to znamena ked som jej to povedala ze co sa sem tam somnou deje a ze zopar rokov som bola koly tomu pozorovana mavne rukov ..... ma to len zaujima ked ma tak dlho pozorovavala moja detska doktorka a teraz nik nezistuje len mavne rukov sak modriny mam len sem tam naco riesit 😁😁 .....
ITP nie je dedicne a neprenasa sa z rodicov na deti 🙂 ak chces, posli mi do spravy, co by si chcela vediet, skusim pozriet a mozno budem vediet vysvetlit 🙂