Čo znamená skratka ITP v záznamoch z pôrodnice?

00kvetinka00
11. okt 2019

Nachadza sa tu mamicka ktora ma znalosti mediciny .
Jedna sa o to ze moja DR a ani gyn. mi nevie v skratke a jednoducho visvetlit moje papiere s porodnice (moje ked som sa narodila) .... nakolko som tehu. som zvedava co mi bolo aby som vedela lebo mi to nik nepovie len ze som zdrava a minulost nemam riesit no aj tak ma to zaujima 😁😁 a mozno sa trosku bojim o moju princeznu 😔 ...... kazdy ked zbada skratku ITP mi nevie nic povedat .... nieco som si nasla o tom len nechcem robyt poplach

sisa_s
11. okt 2019

ITP nie je dedicne a neprenasa sa z rodicov na deti 🙂 ak chces, posli mi do spravy, co by si chcela vediet, skusim pozriet a mozno budem vediet vysvetlit 🙂

00kvetinka00
autor
11. okt 2019

@sisa_s blba otazka ale ako to potom vznika ..... nakolko do 5 rokov ma sledovali .... prve roky zivota som bola kazdy mesiac na odbere krvi koly cervenym krvinkam ...... aj teraz mam take obdobia kedy mam s nicoho nic modriny na stehnach proste v noci sa zjavia ...... a tiez ked sa porezem sa stane ze mi krv nejde zastavit ze to trva kym prestane tiect 😁 .......

babatkoling
13. okt 2019

Imunitna trombocytopenia? Ak ano, je zvysene riziko krvacania, krv sa nezraza, ako by sa mala. To by vysvetlilo aj tie modriny. Nie som lekar, cize sa neviem vyjadrit k otazke babatka. Ak mas ale stale znizenu zrazanlivost asi by som o tom dokladne pohovorila s porodnikom.
ITP sa spusta po prekonani virusovej choroby, cize je mala sanca, ze si sa s tym narodila =
@sisa_s ma pravdu, nie je to dedicne...

00kvetinka00
autor
13. okt 2019

@babatkoling .... moja gyn. Ani nevie co to znamena ked som jej to povedala ze co sa sem tam somnou deje a ze zopar rokov som bola koly tomu pozorovana mavne rukov ..... ma to len zaujima ked ma tak dlho pozorovavala moja detska doktorka a teraz nik nezistuje len mavne rukov sak modriny mam len sem tam naco riesit 😁😁 .....