Čo zaberá na hnačku zo stresu?

janka_lolo
12. máj 2023

Poraďte niečo účinné na hnačku zo stresu, Dcéra od včera snáď aj 15krát za deň beží na WC na veľkú potrebu, z ničoho nič ju tak z bolí brucho, že až uteká po schodoch dole, že manžel normálne mal strach až nespadne z nich ako po nich bežala, má dosť stresy keďže ju budúci týždeň čakajú štátnice, voľnopredajné lieky nezaberajú jej, ani horká čokoláda čo je u nás prvý liek na hnačku ale teraz jej nič nepomáha, chcela by som jej pomôcť ale neviem ako, dcéra je veľký stresák, bojko, už rok 10 mesiacov nemá žlčník takže predpokladám, že teraz sa jej to takto prejavuje, určite to nie je stav na pohotovosť, pije dostatočne veľa tekutín, včera večer dokonca ešte pred spaním vypila 2 plné 0,5l poháre vody naraz hneď po sebe pri mne v kuchyni keď stála čo ju tak sušilo,
berie od dnes Magne B6 aspoň na mierne upokojenie to jej poradili v lekárni
ani chuť do jedla príliš nemá, čo je pochopiteľné v tejto situácií

8aslan147
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
12. máj 2023

@janka_lolo normálne ukludnovak, lebo sa aj zblázni do štátnic:(Chudatko tak zle to prežíva?to je veľmi zle.Podpor ju slovne, že určite to zvládne
Keď neukludni nervy zbytočne si bude dávať smectu

lusyyy36
12. máj 2023

Akože toto mam aj ja, ja keď mam velky stres tak som furt na wc. Ale ja chodim aj cikat asi kazdych 10 minut zo stresu a to ani nemusim pit. Inak mňa nenapadlo si davat nejaké lieky na hnacku, to skôr na nervy cosi. Ale ja ani to

patus_2
12. máj 2023

@janka_lolo skúsila by som najprv prírodné, napr. Čaj z medovky, lubovnika a ak by to nepomohlo, tak lieky, najprv voľnopredajné, napr. Sedatif, Persen a ak by to pokračovalo, tak smer lekár a poradiť sa o liečbe. Možno do budúcna by bolo fajn porozprávať sa s psychológom/terapeutom o to ako zvládnuť stres alebo strach 🙂

marianarem
12. máj 2023

@janka_lolo Do statnic nejaky ukludnovak a po statniciach ihned vysadit a skusit ist na terapiu. Este budu v zivote dalsie stresy a narocne obdobia, tak mala by mat v rukach nejake nastroje, ako to zvladat. Pomocou psychooterapie sa to da pomerne rychlo korigovat.

letter
12. máj 2023

Magnezium môže hnačku podporiť, skúste pripavky z valeriany/chmeľu/medovky napríklad Benosen alebo od Medpharmy, sú výborne na stres (upokojenie, ale nebude zaspávať od nich). Môžte skúsiť immodium na hnačku. Nejaký cukor - hroznový najlepšie. Ja som mala podobne stavy, ale antipsychotika by som vynechala, ale je to samozrejme na vašom uvážení . Držím jej palce, na jej škole statnicuje?

teleskop
12. máj 2023

akoze ak ma toto zo stresu, tak by ste mali riesit ze ma vazne psych problemy...nenazvala by som to "bojko"

54tinka54
12. máj 2023

@teleskop vážne psychické problémy? Mozog a črevá sú veľmi prepojené a stačí že má dráždivejšie črevo a už je problem na svete. Každý na stres reaguje a vyrovnáva sa s ním inak, ale určite sa nedá hovoriť o vážnych psychických problémoch.

kitchi1
12. máj 2023

Pridala by som aj probiotika a tak na rychlo ma napadol cbd olej ..potrebuje sa ucit a nemoze si dovolit sa utlmovat teraz tak cbd by mohol zabrat.

janka_lolo
autor
12. máj 2023

@teleskop určite nemá vážne psych. problémy keby ich mala tak by bola v takomto možno aj horšom stave už minimálne keď nestíhala písať prácu a termín sa krátil ale stihla to nakoniec a teraz minimálne tie 3 týždne čo je viac menej doma, ak nerátam, že ide von s priateľom sem tam alebo s kamarátmi tak stále je doma a učí sa doteraz nebol taký veľký problém čas sa kráti a viem ako dcéra reaguje na určité situácie a by som úprimne povedala, že na školu reaguje ťažšie ako na prácu kde dokáže fungovať pod stresom

janka_lolo
autor
12. máj 2023

@luccija ukludnujeme ju stále či ja, či manžel, jej priateľ, mladší syn a cez víkend aj starší syn s manželkou ju podporovali, podporu má veľkú a aj ju všetci upokojujeme, že to zvládne a bude dobre
Ona prežívala aj so synom jeho štátnice, po svojich bakalárskych si dohnala až zápal žlčníka ona to dosť ťažko znáša ale paradoxne iba štátnice, skúškové nikdy nebol problém ani maturita

deti95060810
12. máj 2023

@janka_lolo vážne psych. problémy nemá, ale má na ne nábeh...
daj jej predpísať Neurol - to je také slabšie, dokonca je aj 0,25...nech vyskúša si dať 1/4 tabl. - uvidí čo s ňou to spraví...

luccija
12. máj 2023

@janka_lolo chápem mňa bolel žalúdok, keď dcéra robila prijímačky ja, keď som končila školu pomaturitnu.Je to zodpovednosť a stres.Niekto reaguje viac druhý menej.Ukludnovak nie je antipsychotikum.Vnutorne sa ukľudní predpíše jej ho obvodna

janka_lolo
autor
12. máj 2023

@luccija tak ja to tiež s deťmi veľmi prežívam ale hlavne deň keď ich to čaká, ja som v ten deň napríklad aj v práci nepoužiteľná a stále len na telefón pozerám kedy zavolajú ako dopadli
tak obvodnej sa mi neoplatí volať, keďže v pondelky nerobí a v utorok má dlhý deň a lieky predpisuje až o 18 keď končí a to už by sme vybrať nestihli
Zatiaľ to dokáže celkom korigovať, že ona sa ho snaží si nepripúšťat ale tak telo sa s tým vysporiadať nejako musí v tomto prípade je to tá hnačka, syn keď štatnicoval minulý rok tak týždeň žil na energetakoch a kole, a spánok skoro žiaden, čo dcéra je zasa opačný prípad tá sa radšej vyspí ako do seba liať energetaky

janka_lolo
autor
12. máj 2023

@deti95060810 tak myslím, že bez toho aby sa o tom s lekárom porozprávala jej nebudem dávať predpisovať lieky, ktoré sú dosť silné aj v nízkej dávke, osobná skúsenosť
V práci a v živote dokáže stres úplne v pohode zvládať a to ho má v práci teda dosť veľa

mimka1402
13. máj 2023

@janka_lolo Na takéto niečo je fajn imodium alebo lopacut. 🙂

lucka_ke
13. máj 2023

môže to byť aj Crohnova choroba, po štátniciach by som išla na gastro

comika
13. máj 2023

@janka_lolo Ja som takto mala hnacky zo soferovania. Schudla som az 10 kg kolko ma prehanalo, stacilo ze som videla kluce od auta. Treba sa ukludnit.

teleskop
13. máj 2023

@54tinka54 citat autorky: Dcéra od včera snáď aj 15krát za deň beží na WC na veľkú potrebu, z ničoho nič ju tak z bolí brucho, že až uteká po schodoch dole, že manžel normálne mal strach až nespadne z nich ako po nich bežala, má dosť stresy keďže ju budúci týždeň čakajú štátnice, voľnopredajné lieky nezaberajú jej, ani horká čokoláda čo je u nás prvý liek na hnačku ale teraz jej nič nepomáha, chcela by som jej pomôcť ale neviem ako, dcéra je veľký stresák, bojko,

poopsie
13. máj 2023

Ja neviem a nebude to len časová zhoda náhod? Ja som si tiež myslela, že stres a nakoniec intolerancia

janka_lolo
autor
13. máj 2023

@poopsie
@lucka_ke
pokiaľ by to trvalo dlhšie tak určite to bude riešiť cestou lekára, ale keďže si poznám svoje deti a viem ako čo prežívajú tak skôr to pripisujem stresu, ktorý je už raz spôsobil problémy so žlčníkom, kedy sme si mysleli, že ide o chrbticu, a na pohotovosti nám povedali, že je to chrbtica a že nemá tak strašne prežívať veci a to bolo všetko, a o dva dni skončila opäť na urgente a už s toho bola až hospitalizácia, kedy sám lekár krútil hlavou ako jeho kolegovia dva dni predtým postupovali

maryskas
13. máj 2023

pokial sa uziva lexaurin alebo ine iba obcas, pri vynimocnych situaciach, nie je to na skodu a nevznika zavislost. Kedy ma statnice? Ak za par dni, mohlo by to byt riesenie

janka_lolo
autor
13. máj 2023

@teleskop neznamená, že dcéra sa určitých vecí bojí a stresuje v určitých prípadoch, že ma psychické problémy, bežne žije normálne ako jej rovesníci a človek by nepovedal, že ju niečo trápi, rovnako v práci funguje bezproblémovo aj v strese a neznamená, že škola jej pridáva viac starostí tak ju to až do takejto miery vystresovalo, dcéra dokáže odbúravať svoj stres v bežnom živote úplne normálne, žiaľ teraz je toho viac tak sa to zoskupilo a ovplyvnili to aj iné veci, skrz, ktoré sa bojí štátnic a je z toho vystresovaná viac, ako z iných vecí ale určite z nej nebudem robiť blázna, nepoviem, že pokiaľ by to trvalo dlhšie alebo by mala iné problémy, že by som sama jej nepovedala aby vyhľadala psychológa, ja osobne som tiež svoju maturitu prežívala strašne zle a nakoniec to nič nebolo, mám ešte dvoch chalanov a každý z nich je tiež úplne iný, najmladší ten je z nich viac menej taký, že nič si nepripúšťa ale niekedy si tiež poplače, najstarší je tiež taká citlivka ako aj dcéra každá maličkosť ho trápi

janka_lolo
autor
13. máj 2023

@maryskas ona lexaurin nemôže ešte v detstve po ňom dostala silnú reakciu keď jej ho dali v nemocnici pred operáciou na ukľudnenie, nakoniec priniesol viac problémov ako jej strach, odvtedy nedostala nikdy nič na ukľudnenie, vždy sa so všetkým v pohode popasovala a väčšinou stačí magnézium jej na upokojenie, má ich tento týždeň čiže to už je čo chvíľa ale aj tak naša doktorka lieky predpisuje až v utorok večer a to už sa neoplatí dávať predpisovať keďže vybrať by sme aj tak až v stredu mohli a to už ma štátnice čiže by jej to nepomohlo, keďže aj tak pôjde z domu už pred 5:00 a to sú ešte lekárne otvorené není

mpg
13. máj 2023

Ak sa to nezlepší tak ísť v pondelok do lekárne a skúsená lekárnička by vedela nato poradiť nejaký voľnopredajný liek, zatiaľ čaj medovkový, harmačekový alebo aj rascový by to tiež mohli trochu upokojiť.

janka_lolo
autor
13. máj 2023

@mpg dnes je to fajn, myslím, že jej včera večer dosť pomohlo sa odreagovať a ísť von s priateľom, lebo sa vrátila ako vymenená, a teda dnes ako dáva si magnézium ale hnačky už nemá tak som rada, keďže sme mali všeličo z lekárne a nezaberalo ale ako pripisujem to tomu stresu, keďže dnes vyzerá, že je viac pokojná ako včera a zároveň aj normálne obedovala a nesťažuje si tak asi to bude v pohode, ale ja už som s manželom panikárila keďže zdravie našich detí je pre nás prvoradé

deti95060810
13. máj 2023

@janka_lolo tak je to na tebe... chcela som len pomôcť....

janka_lolo
autor
13. máj 2023

@deti95060810 ja osobne som mala v minulosti neurol, dala som si ho schválne pred skúškami v autoškole predpísať a večer pred nimi som ničoho nebola schopná keď som si ho dala, vtedy boli mladšie deti malé, zo starším sa trebalo učiť, manžel na služobke a všetko to ostalo na mojej mame nebyť jej tak neviem akoby to vtedy dopadlo, ja som sa ešte týždeň z neho dávala dokopy, síce autoškolu som spravila ale tento liek by som v živote nechcela, a preto by som ho ani dcére nedala predpísať, ja beriem názor a radu