Čo na naštartovanie energie?

viktoria12
4. dec 2022

Ahojte prekonala som covid a dosť ma to zasiahlo zmenila som sa cítim sa stále unavená nemám toľko energie ako pred tým . Nevládzem doma urobiť toľko veci ako pred tým neviete niečo poradiť ako naštartovať opäť telo aby som fungovala ako pred tým .

som_realistka
4. dec 2022

@viktoria12 skus sa spýtať obvodnej alebo pohľadaj na nete, dosť sa riešili postcovidove stavy, aj dlhodobejšie trvania, myslím ze niekde boli aj ambulancie ale kde to už neviem, držím palce aby to bola iba únava

veselo_neveselo
4. dec 2022

Treba sa setrit a cakat az to prejde. Odpocivat, vela spat. Robota nema nohy, neujde.

mariamisko
4. dec 2022

@veselo_neveselo presne to mam aj ja...uplne nevladzem...vsetko robim ako z donutenie a trva mi to neskutocne dlho...oddychovat nemam kedy mam male deti..magnezium skusam no nezabera este....

zafir01
4. dec 2022

@viktoria12 píšeš úplne o mne. Tento rok január pôrod (štvrtý) s covidom, s cholestazu pečene inak bez príznakov, no pulzy sa mi zvýšili a zdá sa mi ze aj termoregulacia.... Po 9 mesiacoch v októbri opäť covid.. Nikdy som sa necítila tak choro, ako vtedy, horúčky, slabost, neskôr kašeľ, črevné problémy.. Sú tomu 2 mesiace som vkuse chorá, unavená, za dýcham sa aj pri rozprávaní, keď niečo vysvetľujem rýchlo, v spánku mam pulzy okolo 65 (predtým 43-53).. Počas prechádzky s kočíkom, pomalou chôdzou hneď 140.. Pred rokom som pri takom pulze behala pomalý beh.
Kávu som nikdy nepila, keď si nedám kávu, neviem fungovať. Viem zaspať aj počas dňa, vo sa mi predtým nestávalo. Veľmi mi padajú vlasy, musela som si svoje odost skrátiť.
Keď dona niečo robím, napr umývačka dom okná na dome, často si musím na chvíľku sadnúť, nevládzem a unavená som. Predtým vrtula v zadku..
A ta psychická stránka, muž hovorí, že som od vtedy nervoznejsia.. Ale pracujem na tom.. Mam pocit, že sa to začína lepšit.

Dost mi pomáha počas dňa guarana v tabletkách napríklad, či obyčajná čierna káva bez ničoho.
Rádia mi aj dychové cvičenia, jogu, dlhé pomalé prechádzky.. No akosi si neviem na to všetko najst čas. Snažím sa hudbe vitamínov, vels vody pit. Uvidím, ako zo bude po novom roku.

zabka79
5. dec 2022

@viktoria12 respektujj svoje telo. Asi ma dost a potrebuje regenerovat. Neurychlovala by som to. Inak L- karnitin mne fungoval nieco ako kava