Ahojte popalila som si palec na polievke dosť to boli neviete čím by to bolo dobré potrieť ?
@moni244 ten nemam nejaká domáca rada??
Ak mas,tak kalciovu mast,alebo pantenol,popripade nejaky krem s obsahom pantenolu,alebo levandulovy olej,neviem ci nieco z toho doma mas 🙂
@anickaa123 ja som niekde čítala že strčiť popálené do múky, mne to pomohlo....neviem či to bolo placebo😉
Betadine mast nemôže byť ??
@nadkaha
@mirkaaa80 a to je jedno do akej múky ?
Betadine asi nepomoze,to je tusim ma ekzemy,sa mi zda
Alebo krem/olej/mlieko po opalovani
Panthenol, Fix, smotana...
Kokos sranda že nič z toho doma narýchlo nemam
@anickaa123 do muky? co si, raz som sa na to dala a myslela som ze zosaliem. Praveze ta muka ti teplo udrzuje, takze to by som neriesila. Najlepsie pod studenu vodu a natriet kremom po opalovani, panthenol a podobne. Nieco co ti upokoji. Muku nie 🙂
@anickaa123 pod studenu vodu, alebo drzat lad na tom co najdlhsie. Ja peciem casto a sem tam sa mi tiez zadari. Lad je najucinnejsi na male popaleniny.
horcica
Ak to nemáš do krvi tak fakt naj je octanová masť, krásne tlmí bolseť a zmierńuje opuch.Obiazať aj na noc a rýchlo uvidieť výsledky 🙂
Horcicu
nieco s panthenolom......a najlepsie lad...alebo aj krem na zapereniny ti pomoze sudocrem al. bepanthen ak to nemas moc popalene...
@anickaa123 ano, vraj je to jedno, ja som mala hladkú 🙂
Ďakujem babenky za pomoc bolesť presla😘😘😘
Ja si doma pestujem aloe v kvetinace prave na taketo nehody ako su popaleniny.
@hivanik no to je pekné 🙂
@gladys_07
@zuzmag raz nam doniesli na popaleniny popalene dieta natrete horcicou.... museli sme ho uspat ked sme ho umyvali, nechceli by ste to zazit
Popaleniny vzdy len chladit studenou cistou vodou, ak nie je velka moze sa pouzit sprej s panthenolom, vacsie popaleniny a hlavne u deti jednoznacne k lekarovi. Za horcicu a muku a podobne hluposti by sme na popaleninach vrazdili, len si to zbytocne komplikujete...
Masť Cicaderma, veľmi účinná na malé popaleniny
V prípade rychlej pomoci tiež studená voda, ľad....
@majka01_74 ale veď tu sa bavíme o popalenom prste pri varení, placebo hra prím😉. Iba dement môže natierať popálené dieťa kadecim, úplne s tebou suhlasim. Takeho rodiča by som popalila a tiež natrela horčicou!
@majka01_74 ale samozrejme ak je velka popalenina nenatriet na seba celu horcicu .... je to pri tych mensich popaleninach ako pise pani ze si popalila palec na polievke
Aj na kurze prvej pomoci sa uci, ze chladit vodou, nedavat ziadne maste ani nic. A nechat na vzduchu aby to dychalo. Tazka popalenina, k lekarovi.
@zuzmag fakt to nema vyznam ani pri malych... ☹
Sprejom na popaleniny