Chcem si dať spraviť zub

nikol207
17. aug 2020

Ahojte nemáte niektorá spravený zub? Ide o to, že zuby mám ok, až na hornú jednotku, ktorá sa mi štiepi a kazí a teda vyzerá to hrozne samozrejme. Všimla som si, že už sa kvôli tomu ani neviem schuti a prirodzene usmiať. Nemáte nejaké tipy z akého materiálu si dať zub spraviť aby som na to nemusela brať hypotéku, ale vyzeralo to prirodzene? Ďakujem 😘😘😘

lenuska9999
17. aug 2020

Tak zuby sú drahé. Skús sa poradiť so zubamom. Možno porcelanovu korunku, vyjde lacnejšie ako celý implantát. Veľa ľudí si chodí dávať robiť zuby na Ukrajinu

nikpa
17. aug 2020

@nikol207 zirkonova, keramická korunka sú cenovo dostupnejšie, pozri link. Alebo potom implantát, tie sú ale mnohonásobne drahšie
https://zubartt.sk/cennik/

chrobacik41
17. aug 2020

@nikol207 no aj si zisti kedy dostaneš termín k zubarovi, ja som pred 3 týždňami volala mojej zubárke, lebo 20.3 som mala ísť na ošetrenie, lenže nastala taka situácia ako vieme teda covid, a zrušili mi ošetrenie. Tak som pred 3 týždňami volala na termín a sestrička mi volá naspäť, že zapiste si termín 24.11.2020 , a ja že kedy?tak mi to zopakovala a ja že to prečo tak neskoro , že ona už ma plný skoro aj december tak som si sadla na zadok a predychavala. Tak som zatiaľ bez zubov 😶

miskooo1987
17. aug 2020

@nikol207 ak sa ti kazí už a štiepia, tak korunka asi nebude možno... skôr mostík, ale zničia ti vedľajšie zuby tým, alebo implantát ale tam to je na predných zuboch komplikovane... ale určite netreba hypotéku... stačí aj spotrebak...

whatever1
17. aug 2020

@nikol207 myslím ze podla tvojho popisu by bola riešením keramická korunka, pokiaľ máš koreň zubu v poriadku resp pokiaľ zub nie je na vytrhnutie. Počítaj cca 300-400eur. Samozrejme kazdy zubár ma iný cennik tak to môže byť
aj viac aj menej... Inak robí sa aj faseta, zub sa obrusi z predu minimálne a nalepí sa nán taka tenká keramicka dosticka. Je to cenovo podobne korunke ale je to šetrnejšie k zubu. Ale zub by musel byť zdravy, ideálne neplombovany, a to by musel zhodnotiť zubár v akom stave ten zub ozaj máš...

mogaa
18. aug 2020

Zbytočne sa pýtaš na MK, treba sa spýtať svojho zubára....Každý zubár má svoje ceny a používa svoje materiáli...Len ty vieš k akému drahému zubárovi chodíš.....Orientačná cena môže byť od 250eur-1500eur....