Ahojte nemáte niektorá spravený zub? Ide o to, že zuby mám ok, až na hornú jednotku, ktorá sa mi štiepi a kazí a teda vyzerá to hrozne samozrejme. Všimla som si, že už sa kvôli tomu ani neviem schuti a prirodzene usmiať. Nemáte nejaké tipy z akého materiálu si dať zub spraviť aby som na to nemusela brať hypotéku, ale vyzeralo to prirodzene? Ďakujem 😘😘😘
@nikol207 zirkonova, keramická korunka sú cenovo dostupnejšie, pozri link. Alebo potom implantát, tie sú ale mnohonásobne drahšie
https://zubartt.sk/cennik/
@nikol207 no aj si zisti kedy dostaneš termín k zubarovi, ja som pred 3 týždňami volala mojej zubárke, lebo 20.3 som mala ísť na ošetrenie, lenže nastala taka situácia ako vieme teda covid, a zrušili mi ošetrenie. Tak som pred 3 týždňami volala na termín a sestrička mi volá naspäť, že zapiste si termín 24.11.2020 , a ja že kedy?tak mi to zopakovala a ja že to prečo tak neskoro , že ona už ma plný skoro aj december tak som si sadla na zadok a predychavala. Tak som zatiaľ bez zubov 😶
@nikol207 ak sa ti kazí už a štiepia, tak korunka asi nebude možno... skôr mostík, ale zničia ti vedľajšie zuby tým, alebo implantát ale tam to je na predných zuboch komplikovane... ale určite netreba hypotéku... stačí aj spotrebak...
@nikol207 myslím ze podla tvojho popisu by bola riešením keramická korunka, pokiaľ máš koreň zubu v poriadku resp pokiaľ zub nie je na vytrhnutie. Počítaj cca 300-400eur. Samozrejme kazdy zubár ma iný cennik tak to môže byť
aj viac aj menej... Inak robí sa aj faseta, zub sa obrusi z predu minimálne a nalepí sa nán taka tenká keramicka dosticka. Je to cenovo podobne korunke ale je to šetrnejšie k zubu. Ale zub by musel byť zdravy, ideálne neplombovany, a to by musel zhodnotiť zubár v akom stave ten zub ozaj máš...
Zbytočne sa pýtaš na MK, treba sa spýtať svojho zubára....Každý zubár má svoje ceny a používa svoje materiáli...Len ty vieš k akému drahému zubárovi chodíš.....Orientačná cena môže byť od 250eur-1500eur....
Tak zuby sú drahé. Skús sa poradiť so zubamom. Možno porcelanovu korunku, vyjde lacnejšie ako celý implantát. Veľa ľudí si chodí dávať robiť zuby na Ukrajinu