Ahojte neviete mi povedať približne cenu strojčeka? Ideme dávať synovy a či aspoň niečo preplatí poisťovňa ďakujem pekne
zalezi aky strojcek cez ktoru poistovnu ci len horny ci aj dolny ci u sukromnika ...
@anka129 Presnú sumu vám bohužiaľ nikto nepovie, nakoľko tá záleží od mnohých faktorov - ako veľmi sú zuby krivé, či treba robiť nejaké špeciálne úpravy (napr. mne trhali dva zuby, lebo mám extrémne malý chrup a jednoducho sa nevošli), ďalej záleží od dĺžky liečby - ja som nosila strojček 5 rokov. Ale väčšina mojich kamarátiek cca 2-3. Ďalej záleží od poisťovne, od typu liečby (sú rozne typu stromčekov) a od samotných cien lekára.
Avšak v zásade dokopy sa to môže kľudne pohybovať od 2000€ do cca 5000€. Avšak treba podotknúť, že túto sumu nebudete dávať naraz. Ak sa to rozloží na roky, tak to môže vychádzat cca 700-1000€ ročne. Ale toto je veľmi hrubý odhad. Skúste ísť za konkrétnym celustnym ortopédom, ten pozrie stav chrupu a vysvetlí vám postup liečby a bude vám vedieť povedať zrejme aj približnú dĺžku liečby a sumu. 🙂
@tinka_1807 ďakujem pekne za odpovede budúci týždeň ideme k našej zubarke ešte blombovat a že vypíše papier na strojček tak uvydime už teraz má s toho potí 🤦😂no keď treba tak treba a poisťovňu máme union
@anka129
@andrejka1974
@tinka_1807
Tak ozaj toľko platíte za strojček?
Dcéra, 13 rokov, strojček cca 300eur,fixný, hore aj dole.
Kontroly 2,80 a výmena drôtika 22eur.
Dolný má rok a horný od marca, ale k takej strašnej sume ako píšete, sa nedopracujeme ani náhodou.
Na čeľusťnu ortopédiu chodíme do Košíc
1500 eur horny aj dolny kompletna liecba vratane kontrol atd liecba na dva a pol roka naplanovana Medisaf Sered vszp davala tusim 30 % este (1500!sme platilinmy) zavisi aj od problemov atd mojej trhali aj styri zuby denalnu hygienu platime navyse ale to preplaca vszpmcez tu penazenku zdravia
@jana005 vam robili aj to pocitacove modelovanie a take ako postupne to bude plus aj potencionalne ak vyrastu osmicky a aj nasledna liecba inak ta suma c mate vy je strasne nizko tolko som platila ja este ako nastrocna a to mam uz po 40 tke
@loginexistuje počítačove modelovanie nám nerobili, len odtlačky zubov a tak strojček
@jana005 ani panoramaticke rtg atd ?
@loginexistuje na rtg som bola, lebo najprv jej mali vytiahnuť horné štvorky, ale nakoniec sa od toho upustilo.
Ale ináč len odtlačky a nič viac.
Najprv sa dával Dolný strojček v auguste minulého roka a teraz v marci horný
@jana005 ano to mi mame celkovu sumu, teraz jej davali horny strojcek 150 eur dolny strojcek 200 eur a rengen 17
@andrejka1974 a čo tam ešte prosím ťa budeš ešte platiť, keď píšeš že celková cena bude 1200eur, a zatiaľ si platila 370?
Nejak si to neviem predstaviť
@jana005 kontroly a snimanie stoji raz tolko ako nasadenie
@jana005 mala som normalne napisane celkovu sumu ,ktoru som podpisovala a bola 1200 eur
@anka129 zalezi kde mojej dcerke som dala robit na dentalnej univerzite a bude ma stat aj s kontrolami v priebehu 2 rokov 1200 eur co je cena aj s poistovnou