Prosím Vás...
Testovať sa musia aj tí čo sú imobilní teda na vozíčku?
A ževraj sú dve kolá testovania je potrebné ísť na obe kola ak sa chcem vyhnúť karanténe alebo stačí ísť na jedno kolo/testovanie?
Ďakujem za zodpovedanie týchto otázok
A čo onkologickí pacienti a ľudia, ktorí s nimi bývajú v spoločnej domácnosti?
Imobilní sa nemajú testovat, dochodci 65+ tiež sa nemajú testovat
.
@deti95060810 a ak nejde o dôchodcu iba o imobilného človeka?
@chrobacik41 a majú karanténu keď nie sú imobilný otestovaní alebo nemajú?
Konkrétne výnimky ešte majú byt zverejnené. Treba vyčkať. 😊
@janka_266 dokedy??
Ja som opatrovatelka zťp človeka, ktorý je na vozíku a oni nebudú testovaní!
@chrobacik41 a nebude ani karanténa pre imobilných ktorí nebudú mať potvrdenie o teste?
To neviem ale od pondelka aspoň tak to bolo prezentované je zákaz vychádzania pre všetkých ľudí okrem zdravotníkov hasičov policajtov zamestnancov elektrární lekární... tak to bolo povedané, môj muž robí mimo svojho bydliska a mali ťahať cez víkend a mal prísť až budúci týždeň vo štvrtok ale musí prísť do 25.10 kym ešte nemusí mať urobený test. Lebo potom už bude problém
Čo dokedy? Veď do zajtra najviac, keďže od zajtra to platí na Orave? Ste na Orave alebo budete testovaní už tento víkend? Ak nie, tak to má pre Vás ešte čas. A myslím si, že karanténa bude platiť pre výnimky, ktoré nemusia ísť na testy, keďže pri nich sa počíta s tým, že sú 99 % doma.
Myslim si, že imobilní a dochodci 65+ budú považovaní ako výnimka keďže nebudú testovaní
A čo onkologickí pacienti?
@anjika44 to neviem, niečo pred chvíľou hovoril minister obrany že astmatici že majú byť výnimka ale viac nepovedal
podľa zatiaľ dostupných informácií sa zdravotne znevýhodnení ľudia, kam patria aj onkologickí pacienti, nemusia dať plošne testovať. ....to mi prišlo mailo z ligy proti rakovine
@chrobacik41 preco astmatici?to by aj mna zaujimalo
Dieta ktore ma 10 rokov. Musi sa testovat ci sa testuje od 11 rokov
@anjika44 prosim ta ake diagnozy patria medzi zdravotne znevyhodnenych?je to tam vypisane?dakujem
@alenka2101 pretože keď dostaneš obyčajné prechladnutie, soplík, ideš sa z kašlu zadusiť.
Mám aj preukaz ZŤP a medzi tých patria myslím si onkologickí - hlavne s plucami - srdciari, diabetici a samozrejme ľudia s tou chronickou obštrukčnou chortobou pluc.
@denisa098 to ako astmatici maju vynimku a nemusia ist na test?nikde som take nieco nevidela napisane
@chrobacik41 však do prace môže ísť riadne a je jedno kde bývate, len je rozdiel ak na Orave tak od budúceho týždňa iba s negatívnym testom, pre celé Slovensko to bude platiť od toho ďalšieho týždňa. Ale do roboty sa riadne chodí aj do školy okrem druhého stupňa.
@chrobacik41 vidim, ze v kazdej diskusii toto pises a zavadzas tym ludi - nie je zakaz ist buduci tyzden do prace. Pracovat mozes, pokial nemas prevadzku zatvorenu. Do prace mozes ist aj do ineho okresu.
To, co pises (hasici, policajti,...) by platilo pri uplnom lockdowne. Ved to riadne a zrozumitelne vcera na tlacovej besede vysvetlili.
Vynimku maju okresy, ktore testuju tento vikend - buduci tyzden mozu ist do prace iba s neg.testom.
A čo ľudia s dlhodobou pn? Preukaz ZTP zatiaľ nemá. Bude potom v karantene len dotyčný neotestovany človek, alebo cela rodina?
Manžel má 66 rokov,je zťp-s nemal by ísť,ale chce si byť istý či nie je infekčný.Tak pôjde.
A take tehoten zeny????
ak je imobilný dôchodca tak má výnimku...tiež nejdem ťahať otca - dôchodcu ktorý nikde aleže vôbec nikde nechodí...