Ahojte , mám 23 rokov, bola som 16.10 na kardio pre budenie srdca . Tam nič nenašiel vraj sa aj chlopňu uzatvárajú . Bral mi aj krvné testy, a v decembri dorobi holter. No stalo s ani že som dostala akoby vynechanie uderu , ležím na ruke uder uder nič uder . Teraz taký hnusný pocit na hrudi spojený so strašným strachom že mi vynechalo srdce , potom že bije rýchlejšie inokedy pomalšie . Ja som z tiho na nervy. A bojim sa aby mi nezlyhalo srdce. Volala som na kardio ore pokoj sestrička nevie a doktor ma veka pacientov ešte . Zajtra nevude mám volat v pondelok poobede, prepája je štvrtok ! Doktorka si mysli na 99% že mám tetaniu , môže byt aj z tiho? Poslal ma aj na procedúry keďže som mala bolesti hrudnej chrbtice a sťažené dýchanie.som úplne na nervy , hľadám na nete a dufsm te nič ti nieje prosím nemá niekto podobnú skúsenosť? Liecim sa aj na štítnu zlatu , na kardio mi bral odber , tam všetko ok len vysla štítna , bola som aj tam a t 50 mi dávku znížila na 25
Hlavne sa ukludni, srdce ti neprestane bit.
Mala si extrasystoly je to bežné neškodné u ľudí. Vynechanie úderu, veríš tomu ze som mala minule od pol 3 poobede do večera každé 3 buchnutie vynechanie? A tu som žijem. Je to normálne, ja to mam akurát dnes tiež boli ma strašne chrbát a od rána mam vynechavanie a prebuchnutie a vôbec to neriešim. Veľa robí psychika, nemysli nato a ukludni sa
@ariannazara aj ja tak isto aj pol dna aj niekedy cely den každe 3 buchnutie vynechanie , uz sa to snazim nevnimat ale je to velmi neprijemne
@patulka42 mozes to mat aj so stitnej zlazy kludne , pripadne vycerpanost, stres, negativne myslienky, psychika ,intolerancie , dôsledky z covidu ….. . Ja som s tym tiez behala od lekarovi k lekarovi , aj na urgent , vsetci sa len usmiali nic to nie je , ak chcem ze si mam dat betablokator .
@patulka42 ta už by som bola dávno zlyhana🤣😅😅
@comi ja to viem presne kedy mam, mam to odsledovane. Teraz som 6 dní nemala ani raz, a dnes mam akurát týždeň do menstruacie tak to začína potom mi začnú krámy skončí to a potom zas keď mam plodne dni pár dní. Už som si to odsledovala, dala som si teraz magnezium ta už to prestalo. Ale ja som si to prestala všímať už neriešim, viem presne kedy a za akým účelom sa mi to deje. Asi nejaké hormony mi stúpajú alebo neviem prečo. Ale už to neriešim 😅
@ariannazara no to aj ja presne tyzden pred menzesom vtedy mam esky aj 1000 xdenne az pokym mi neskoncia dni , potom trocha ustupia ale uz nemam den , ze by som ich nemala .
Tiež to mám. K tomu tetania potvrdená. Beriem magnezko a guajacuran, ale hlavne som sa musela upokojiť, psychika robí fakt veľa. Tiež okolo ms horšie. Naštudovala som si, že vtedy ma žena menej niektorých minerálov, ako napr. magnezia, čiže ak máš tetaniu…
Jaj a mne to začalo po obdobi dlhodobého stresu, konkrétne odo dna kedy musela ísť moja ročná dcéra do nemocnice…
Naco stresujes so zlyhavanim srdca v 23r? Zadychavas sa?Nevyjdes ani na 1.poschodie? V noci na chrbte nemozes dychat? Zavodnujes sa? ECHO mas v poriadku? Tak nemozes mat zlyhavanie srdca. Mas obycajne extrasystoly - vsetci ludia na svete ich maju. A kedze si si vedela vygooglit srdcove zlyhanie,urcite zvladnes aj extrasystoly😉
@patulka42 keď budeš stresovat bude to ešte horšie, Počkaj si na ďalšie vysetrenia, ktoré máš absolvovať a hlavne sa ukľudni
Úzkost a panika ako z knihy . Smer psychológ
extrasystoly, tetánia, panika, úzkosť.. a keď ťa bolí lopatka a pichá ťa na hrudi, môže to byť aj chrbticou - čo je pri dvoch malých deťoch 'normálka'. Rehabilitačné cvičenia (kľudne aj podľa videí - napr. Pilates), prechádzky, Mg 😉 neboj, srdce je ok (mávam to rovnako už dobré tri roky).
srdce ti nezlyhava bola si vysetrena dodziavas co ti odporucil ? cvicis ? ako casto ? ak nie tak zacni
Extrasystoli