Bolia ma brušné svaly po kálaní dreva. Ide o svalicu alebo pruh?

patrikvida
2. júl 2021

Dobrý deň chcem sa spýtať včera som cely deň kalal drevo a dnes mam ako keby v kvázi natiahnuté brucho bolia ma brušné svaly, myslite ze to je obyčajná svalovica alebo pruh?

irusa
2. júl 2021

@patrikvida áno svalovica

patrikvida
autor
2. júl 2021

@irusa nemám to ani opuchnuté nemám tam nič.. Myslíte že to je naozaj svalovica lebo som dosť vystrašený... Ale podla mňa keby mam pruh tak to vidiet

red_cat
2. júl 2021

@patrikvida pockaj, pozriem sa ti svojimi rontgenovymi ocami na dialku na brucho..hmm, vidim svalovicu, je to svalovica, mozes byt kludny. Ak by to nepreslo, nebola to svalovica, tak zbehni k dr.

patrikvida
autor
2. júl 2021

@red_cat vďaka vďaka 🖤

petkasaurus
2. júl 2021

Ja som sa tiez strasne bala, nemohla som sa ani normalne postavit z postele, ani zasmiat.. A nakoniec to bol len natiahnuty sval, len pocitaj, ze taky mesiac tomu musis dat klud.. Az vtedy si človek uvedomi, kde všade zapaja brusne svaly, lebo kazdy pohyb boli..

slovakboy
2. júl 2021

@patrikvida pruh sa prejavuje tak že boli na jednom mieste väčšinou v slabine. Nemusí ho byt vidieť. Svalovica boli podobne ako zápal. Sú to potrhané niektoré svalové bunky. Je rozdiel medzi svalovicou a svalovou únavou z nadbytku laktátu. Bunky svalové fungujú tak že v mitochondriach spaľujú kyslík a cukor a odpadom je kyselina mliečna ktorá keď prejde bunkovou stenou mení sa na soľ kyseliny mliečnej takzvaný laktát. Je to ako spaľovací motor len tam sa spaľuje kyslík a benzín a vyfukuje sa spálený výfukom von. Laktát sa odvádza lymfatickými systémom von ale pri veľkej námahe sa tvorí tak rýchlo že ho nestíha systém odvádzať von a športovec cíti pálenie a musí spomaliť. Volá sa to laktátový prah. Na druhý deň už ale necíti bolesť ale skôr takú ťažobu vo svaloch. Ak ale nie si trénovaný na nejaký hoci aj jednoduchý pohyb tak nemáš problém s odvádzaním laktátu ale netrénované svaly si potrhál. Niektoré svalové bunky sa roztrhnu a na druhý deň to boli a človek cíti stiahnutie svalu sval je tuhý boľavý ako po údere. Ja si myslím že to bude tento prípad. Bolesť aj pohyblivosť prechádza po rozhýbaní. Po klude napríklad ráno je to najhoršie.

petkasaurus
3. júl 2021

@slovakboy len bacha, ak je to natiahnuty sval, to je nieco ine..