Bolesti chrbtice po 6 mesiacoch dojčenia

anuska1
11. feb 2017

Prosím o radu. Kojím 6 mesiacov a posledný mesiac mávam neznesiteľné bolesti chrbtice. Najhoršie je to nadránom a po zobudení. Dieťa kojím poležiačky. V noci spáva vedľa mňa a keď ho treba preložiť na jednu alebo druhú stranu mám s tým veľký problém. Kvôli tej bolesti sa nedokážem prevrátiť v posteli, zdvihnúť dieťa. Trvá celé dopoludnie kým sa mi trošku vytratí. Zmierňuje mi to masáž, teplo a mierne cvičenie. Na druhý deň to mám však opäť. Dieťa sa snažím veľa nenosiť, nakoľko už aj ergo nosič mi robil záťaž. Matrace som vyskúšala už tri rôzne a nie je to lepšie. ďakujem za rady.

pribinak
11. feb 2017

Chod k doktorovi, toto vobec nemusi mat súvis s dojčením, mozes mat nieco zablokované, ci iny problem

domin85
11. feb 2017

Moze a nemusi to mat suvis s dojcenim. Ale pomerne casto sa stava ze maminka ma nie priis dobru polohu pri dojceni- aj poleziacky, mozes byt vytocena, alebo castejsie kojis jednu stranu, alebo ma prihrbeny chrbat (aj poleziacky) cim si vlastne neustale pretazujes chrbtove a krcne svalstvo nespravnym sposobom. dokonca by som si tipla ze to bude Tvoj pripad, ked Ti masaz a teplo pomahaju- to totiz uvolnuje svaly ktore su napate, stuhnute, pretazene. Odporucila by som Ti skusit aj ine polohy pri kojeni, pripadne polohy striedat, samozrejme odkontrolovat si ci sa nehrbis alebo nie si vytocena (ked citis tah po par minutach treba sa "vystriet" cize troska natiahnut chrbat), najst si cvicenie, ktore Ti spravi dobre- ci uz sa das na rehabilitacie, kde ta nainstruuju na par jednoduchych cvikov, alebo sa venujes joge ci pilatesu.
K noseniu este- ak Ti ergonosic sposoboval problem a zataz, asi ho mas zle nastaveny, lebo ergo nosice by mali dosadnut babatku aj mame pekne tak, aby si skoro necitila vahu dietatka- teda pokial nemas uz rocne-dvojrocne dieta, ktore vazi 15kg, tam to samozrejme citit budes 🙂 Ale pri polrocnom babatku by nemalo byt citelne nosenie..

anuska1
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz