Bolesť ucha

8. jan 2022

Ahojte už pol roka ma občas bolí ucho, nie je to stále. Deje sa to len v noci keď spím a zobudím sa na to, že veľmi ma bolí keď na ňom ležím a musím zmeniť polohu. Vtedy mám pocit že mi z neho vyteká nejaká vodička a bolesť prejde hned jak sa otočím. Neviete čo to môže byť ?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
8. jan 2022

Orl vyšetrenie. Môže to byť veľa vecí - chronicky zapal stredneho ucha, zvukovodu, cerumen (mazova zátka), pleseň...

autor
8. jan 2022

@bambulienka25 áno len nie je to pravidelne, teraz sa mi to stalo po mesiaci. Asi mesiac pred týmito problémami som bola na ORL kvôli točeniu hlavy a pozerali mi aj do uši. Všetko bolo v poriadku a potom to začalo.

dzulli1980
8. jan 2022

Od malička mávam bolesti uší, to je tak hrozná bolesť, že sa mi nechce veriť, že by si to pol roka vydržala bez toho, aby si to riešila. Daj si skontrolovať spánkovo-sánkové kĺby, ja som mala asi rok súčasne bolesti uší aj zubov, kým prišli na to, z čoho to je.

vanda323
8. jan 2022

@jaskolka Pleseň v uchu? To prvý krát počujem

autor
8. jan 2022

@dzulli1980 ta bolesť nie je ako pri zápale. Boli to len v noci, keď spím na boku. Keď si ľahnem na chrbát je to lepšie a prejde to. Preto som to nejak moc neriešila a myslela, že to prejde samé.

autor
8. jan 2022

@vanda323 ja taktiež

vanda323
8. jan 2022

Všakže....

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. jan 2022

@bambulienka25 chrbtica ? Z chrbtice môže bolieť aj ucho ?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilyianka
8. jan 2022

@vanda323 áno, aj v uchu môže byť pleseň. Mne na to nevedeli prísť a potom zase nevedeli liečiť. Až tretí orl lekár mi to vyplachmi a "vysávaním " ucha každý druhý deň plus liečbou vyliečil. Pri plesní v uchu ucho veľmi svrbí.

autor
8. jan 2022

@lilyianka občas ma aj svrbí. Ale tiež nie stále môže to byt aj tak pleseň ?

lilyianka
8. jan 2022

Veru z krčnej chrbtice boli aj ucho. Ja keď som mala totálne stuhnutu krčnú chrbticu tak okrem ucha ma boleli aj ženy,oči, cela tvar,trpol mi jazyk a nos

lilyianka
8. jan 2022

Mňa to svrbelo dosť,a aby bolo "lepsie" stále som si ucho cistila tyčinkami, tak som si z ucha odstránila všetok ochranný maz a to je parádna pôda pre pleseň. Ja som vtedy naňho aj zle počula a tiekla mi z neho taká tekutina. Inak na svrbenie mi vždy pomôže Batrafen, aj keď to dosť štípe, ale pomôže

autor
8. jan 2022

@lilyianka ja si ho taktiež dosť čistim tycinkami. Asi skočím tej ORL nech mi na to pozrie

jaskolka
8. jan 2022

@vanda323 samozrejme, že môže byť mykoticky (plesnovy) zápal zvukovodu. Ale toto, ako opisuje autorka, mi skôr príde na cerumen

jaskolka
8. jan 2022

Alebo zadné dolné zuby, keď je v nich problém, môže to vyzarovat do ucha.Ale ako píšem, najviac mi to príde na cerumen, to je taka neurcita bolest že občas boli, občas nie.. Keď cistis si tými tycinkami, mohla si si maz zapchat k bubirnku a to sa správa potom. ako taký kamienok, tlačí a bolí
Prestaň ich používať, lebo kľudne si môžeš vyrobiť aj zápal

matrioska
8. jan 2022

@dzulli1980 Prosím vás tie spankovo-sankove kosti vám vyšetrili na ORL alebo zubár? Ako vám to liečili?

alenamihal
9. jan 2022

@vanda323 ano,moj syn mal pliesen v uchu...jedno mal totalne upchate hned za tym pliesen a druhe ucho,len pliesen...

vanda323
9. jan 2022

@alenamihal A to svrbí alebo ako sa to prejavuje?

alenamihal
9. jan 2022

@vanda323 hrozne svrbi a nechutny povlak je v uchu.

vanda323
9. jan 2022

@alenamihal Pockaj a to z čoho sa vlastne v Tom uchu soravi

jaskolka
9. jan 2022

@vanda323 poranenie ucha (tyčinkou, zader nechtom) a napríklad sa tam dostane špinavá voda z bazéna, alebo jazera Alebo aj rukou sa zanesiem potom infekcia.

kika831
9. jan 2022

@dzulli1980 mozem sa opytat, aky lekar riesi problemy so spankovo- sankovymi klbmi? Bo ja riesim nieco podobne uz vyse roka. Pochodila som mnoho lekarov a momentalne som na ´ mrtvom bode ´. Zeby som este vyskusala toto. Dakujem

dzulli1980
9. jan 2022

@kika831 U mňa zistil diagnózu neurológ ... ORL, stomatológ nula bodov, sa na mňa pozerali ako na retardovanú, keď som tam furt chodila, že ma bolí na jednej strane ucho, na druhej zuby ... takže starý hádam 80-ročný neurológ ma poslal na rtg a na základe výsledku zistil, že mám tieto kĺby kúsok vychýlené, potom, na základe jeho odporúčania, som šla na stomatochirurgiu.

vanda323
9. jan 2022

@jaskolka Ďakujem za vysvetlenie 👍

kika831
9. jan 2022

@dzulli1980 dakujem a kto vas poslal k neurologovi? Bo mna odpingli traja ORL.

dzulli1980
9. jan 2022

@kika831 Moja obvodná doktorka.

matrioska
10. jan 2022

@dzulli1980 To vás stomatológ ani ORL neposlali na rontgen? Ja som bola, takze keby to bolo to, tak by na to snad prisli. Lebo usi ma bolia uz asi tri roky. Zo zaciatku to bolo strasne, uz som prichadzala o nervy. A teraz ma k tomu bolia takmer cele zuby, akoby precitlivele a na nic neprisli.