Zdravím, chcem aby ste mi poradili čo to môže byť.
Bolesti pod ľavým rebrom už niekedy boli cca 2 mesiace dozadu,trvali tak 2-3dni. Potom to samo od seba prešlo. Predvčerom celý deň mi bolo dobré sem tam nejaké pichnutie, až kým som nesadla do auta a išli sme na nákupy do Avionu, vošla som do DM drogérie bolo tam plno ľudí ,zrazu iba má oblial pot predbehla som sa aby som mohla zaplatiť a odísť čo najskôr na wc. Došla som na wc a strašne ma napínalo na zvracanie. Po tomto sme sa s priateľom zobrali a odišli domov. Doma opäť zle zvracala som(ale už som nemala čo).Zrazu má skolila únava a zimnica tak som si išla ľahnúť. Zdriemla som si a bolo tam pichanie v boku až dozadu do chrbta (k obličkam).Potom to zase prešlo a fungovala som normálne do večera. Na druhý deň mierne pichanie ale dalo sa to vydržať. Ďalší deň som normálne fungovala v práci až kým som sa nenajedla. Bolesť bola oveľa väčšia a pichanie ešte horšie (ja keď nemusím tak tabletku od bolesti neberiem ale v tomto prípade som musela).Dnes v noci som chodila každú chvíľu na wc lebo stále som potrebovala na malu aj keď už som nemala v sebe žiadne tekutiny. Pri močení pichanie v boku až pri obličkách a zrazu pálenie pri močení . Stále mám nutkanie na močenie ale nič nejde a pichanie neprestáva dnes už vôbec. Poraďte mi prosím čo mám robiť som mlada mám len 20 rokov.Ja dúfam že to je iba nejaký zápal.
@deezyova zápal alebo ti vychádza kameň....treba čo najviac piť(voda, urologický čaj) a ak to neprejde o 1-2dni lekár...ak máš ale veľké bolesti a teplotu - tak lekár hneď....mohla si mať kamienok ktorý sa ti uvolnil....inak to pálenie pri močení a nutkanie na močenie je skôr začínajúci zápal močových ciest - opäť treba čo najviac piť a pokiaľ to neprejde doktor...ono ak je zápal slabší tak to môže prejsť aj bez ATB, stačí naozaj veľa piť a byť v teple, ak silnejší treba ATB
@deezyova nemusíš mať teplotu.....myslíš bolesti pri močení? tá bolesť pod rebrom to mohol byť pricviknutý nerv, alebo si niečo zjedla a niečo si si podráždila....ale to časté močenie a pálenie pri močení je zápal močových ciest...kúp si kapucínku akut forte v lekárni(máš tam, kapucínku, brusnice aj D-manosu)...začni si dávať tú a hlavne veľa pi a ak ti to neprejde do piatku alebo sa to zhorší - lekár. Pošle ti moč na rozbor a nasadí ATB....ale ak ťa to bude pobolievať ešte v piatok - určite lekár(bude víkend, v pondelok už môže mať MUDr.dovolenku a následne sviatky, takže to netreba odkladať....snaž sa piť čistú vodu a urologický čaj - aby si vypila denne aspom 2litre, nech sa močové cesty prečistia
@deezyova tú kapucinku akut forte si dávaj 2x denne 1tobolku(1pred spaním) - v nej je aj kapucínka tá je od zápalu, aj brusnice a D-manosa - tie spôsobujú že baktérie spôsobujúce zápal sa v močovom trakte nemnožia a neprichytávajú o sliznicu, čiže ich skôr vymočíš - len treba čo najviac piť
@deezyova poradime jedine smer dr...