Ahoj. V decembri 1.12 mi vysla aktivna toxoplazmoza (podla avidity mladsia ako 4mes). Dali mi rovamycin na 3 tyzdne. V januari to bolo lepsie ale stale akutna, pamatove protilatky pekne rastu. Uz je april. Cakam na vysledky z dneska. Ak to bude uz okej, rada by som otehotnela. Ale stale mam blby pocit, bojim sa. Zazili ste niekto akutnu toxo, ako dlho ste cakali s tehotenstvom?
Dakujem za skusenosti❤️
@amalka1991 Ahoj. Chcem sa opytat za ako dlho sa ti podarilo dostat z toxoplazmozy...mne prave zistili akutnu formu,velmi sme chceli 2.babatko ale teraz sa bojim,kedy budem moct otehotniet...za aky cas si bola ok?
@mirpet asi po 9 mes to bolo uz bezpecne. Treba si dat vziat v krv v medirexe, kontaktovat Marketu Geleneky, cesky infektologicku, zaplatit si s nou videohovor za 30 eur, a ta ti kedy je ro bezpecne
@mirpet kludne mi mozes napisat. Ale odpoved ti da az tato lekarka, alebo Ondruska z medirexu ktory tam pracuje ako diagnostik. Vsetko zalezi na vysledkoch krvi
@amalka1991 no môj syn to mal, keď mal 3 roky a pre mna to bol horor, on to zle znášal, mal poškodenú pečeň , Adi 3 krát atb, no všetko zle.
Ja by som určite pocikala aspoň pol roka, aby si potom nemala problémy, tehotenstvo je záťaž, mozes to znášať zle, kúp si neake béčko, alebo si dopraj zdravý životný štýl, aby sa organizmus dal dokopy, ale niesom odborník,