Zaujíma má kto z vás mal problem alebo riešil depresiu.Zaujímajímajú ma rôzne druhy.Tento príspevok je síce anonimný ale to to o tom nemá problém písať tak budem vďačná za komentár.Prečo sa pýtam na depresiu? Neviem svoje stavy nikde zaradiť preto by ma potešil komentár s jasním popisom čo preživaš počas depresie a čo ťa k tomu vedie prípadne koľko vám tieto stavy trvajú či deň dva a potom to prejde ak áno ako?
Ja sa uz 10 rokov liecim na depresiu.. u mna spustac boli rodinne problemy, prisla nespavost, panicke ataky, spojene s nemoznostou dychat, pocit na vracanie a odpadnutie aj 10x za den. Beriem lieky. Je mi neporovnatelne lepsie. Spim, jem, fungujem.
Ja mam tazku depresiu beriem kopu liekov dva roky. Za ala som nedavno so psychoterapiami tak uvidim. Mam obdobia raz je horsie raz je lepsie
Ja som sa liečila na depresiu od decembra 2020. Po novom mi depresiu zmenili. Vystriedala som množstvo liekov, žiadne nezaberali. Ak ti môžem poradiť, tak navštív psychológa, nemusí to byť depresia. Depresia sa väčšinou diagnostikuje, ak "zlé" obdobie trvá viac ako dva týždne. Beckov test depresie, vygoogli si. Tuším sa dá spraviť aj online. Ak by niečo kľudne píš.
Podla mna Stigma to Uz nie je. Su rozne formy depresie. Depressiu Mas ak splnas urcity subor tzv malych a velkych kriterii a to dlhsie ako 2 tyzdne. Ja mam od 18 Ale lieky som nikdy nebrala aj ked nosim Par mesiacov recept na Sertralin, ktory som Si nevybrala 😊Mala som velmi zle obdobia, Ale vzdy Mi pomohlo svetelna terapia a sport. Studie dokazali, ze U lahkej az strednej Depresie pomaha Sport rovnako Ako lieky. Samozrejme je tazke sa donutit. Mne pomaha manzel vzdy ked Mi je zle, ze naplanuje sportovu aktivitu a Ma znici. Raz dokonca Ma odviezol do lesa a vratila som sa na biku. Je dobre mat partaka, ktory ta chape
Aha a odpoved na otazku ake to je U mna. Mne sa striedaju obdobia kedy to mam : od 2 tt- 3 mesiacov a obdobia kedy Mi nic neni. Napr teraz nic nemam a vzdy ked Mi je dobre zabudnem trochu na symptomy. Ked Mi je zle tak zle Spim, nemam chut Rano nikam ist nic Robit, v podstate vikendy Su strasne pre mna. Mam velky Problem urobit rozhodnutia, nic Ma nebavi, cirkuluju Mi Same negative myslienky v hlave a mam pocit ze Ma nikto Nema Rad, ze som hrozny clovek. mna drzi vzdy nad vodou praca, lebo tam sa nejak viem na Par Hodin ,,zabavit" ze tie priznaky nie Su az Take zle a normalne robim. Teraz uz sa poznam, akonahle citim, ze to prichadza idem sa behom, turou alebo na biku znicit, naposledy Take obdobie trvalo kratsie, Uz Len 2 tt
To co ludia nazvu depresiou, castokrat ani depresia neni a to aj lekari sa mylia, akebo skor nechce sa im viac rozmyslat, co je vlastne danému človeku.
No dievčata ja sa liečim na depresiu 6 rokov.Raz je horšie raz je lepšie.Je až neuveritelné kolko mladých báb v dnešbej dobe ma depresiu.Je to ťažký boj ,ale ja stale verim,že raz ti prejde a vyliečim sa... Ja už počas tehotenstva som cítila ,ze niesom o.k.a po pôrode ma to prepadlo hm....Vaše skúsenosti ??
@heidy222 ahoj .ja som natom presne tak isti raz dobre raz zle ,ale som optimista a verim ,ze raz sa uzdravim.ja to mam od poridu mala ma 6 rokov cize tieto roky to mam tak dookola raz hore raz dole hmm..
@bebemonika ahoj a ako ti zmenili depresiu ??
@matamata14 No zmenili mi diagnózu.
@matamata14 ja to mam tiez od porodu uz su tomu 2 roky nejak stale dufam ze to prejde skonci no teraz neviem ked to ty uz mas 6 rokov
@bebemonika čiže maš co ??
@julka828 u každeho je to inak .Musime len veriť,že raz to skončí.ja sa proste nezmierim s tým ,že to je na celý život.teraz som si objednala CBD olej ževraj je to super tak skusime
@matamata14 Zmiešanú poruchu osobnosti. Konkrétne hraničná porucha osobnosti s črtami histriónskej
@bebemonika aha to nepoznam dufam ,ze budes oki
@matamata14 ved hej len uz tazko sa mi veri ked sa clovek snazi berie lieky vsetko a nic sa nemeni
@julka828 ja sama potrebujem zmenu idem si v tom istom musim sa odhodlať vypnuť a myslieť na seba lebo moj svet sa toči praca,priatel,malá a ja som niekde na konci hmmm musim to otočiť.a ty tiež potrebuješ zmenu
@matamata14 v tom mas pravdu.Mam pocit ze sa na mna vsetko vali a nestiham to vsetko vtrebat tak ako mam nevladam to psychycky
Zeny dakujem vam nasla som sa v kazdej jednej z vas mozno nemam prave depresiu tiez si myslim ze to bude trauma z minulosti ktora ma vedie ktomu co momentalne prezivam urcite je to aj stres ktory neviem vzladat.Vsetko to dusim v sebe a nemam komu sa ani vyrozpravat lebo to neviem ani opisat neviem najst vhodne slova ktore by vystihovali to co citim a ako sa citim.Navonok sa usmievam bojujem mala mi dava silu neskutocnu silu.Mozno mam syndrom vyhorenia.Ano potrebujem asi psychologa aj som bola uz jednou nohou u nho ale vycuvala som objednala som si termin bola som v ambulanii no na sedenie som nesla pretoze som samu seba presvedcila ze mi nic nie je aj aom tomu isty cas verili ...ale je.
Je... treba to riešiť.musiš sama na sebe makať iba ty si môžeš pomosť viem očom hovorím.ja som začala športovať,čitať knihy ,chodiť do sppločnosti ...nevravim ,ze mám vyhrate ,ale snažim sa koli sebe verim ,ze sa uzdravim a budem ako predtym
Tak ja mám skúsenosti s postschizofrénnou depresiou, ale stále mám lepšie ako aj horšie obdobia, čo sa týka toho. Snažím sa urobiť každý deň niečím zaujímavým, nedá sa to vždy, ale snažím sa o to. Každý deň pridávam nejaké tie zážitky a venujem sa veciam, ktoré ma bavia. Napr. pondelky, utorky hrávam futbal s kamarátmi, stredy len oddych (uvažoval som či by som neurobil barové posedenia), štvrtok šachové tréningy v klube, piatok športové podujatie v meste, sobota športové podujatia v meste, nedeľa výlet... Do toho čítam si, trénujem šachy, počúvam hudbu, luštím krížovky a tak...
V prvom rade chcem povedať, že depresia je vážna choroba, ktorá je neskutočným spôsobom stigmatizovaná, takže pochybujem, že ti sem niekto reálne napíše "svoj príbeh".
Každopádne. Ak nevieš, čo sa s tebou deje, nevieš to popísať ale necítiš sa v poriadku, choď k psychológovi. To, čo prežívaš nemusí byť zrovna depresia, môže to byť doslova 100 tisíc iných vecí. Možno je toho len na teba veľa. Každopádne si myslím, že nemáš čo stratiť. Ja som tiež takto išla. Nevedela som čo je so mnou, nič ma nebavilo stále sme sa s partnerom hádali kvôli somarinám. Začala som chodiť na terapiu a zistili sme, že je to nevyliečená trauma z minulosti a sklony k OCD. Chodila som trištvrte roka každý týždeň a veľmi mi to pomohlo.