Ako je možné, že pozitívna osoba bez príznakov môže ísť k zubárovi?

29. mar 2022

Ahojte chcem sa spýtať ako je možné že pozitívny bez príznakov môžu ísť v kľude k zubárovi ešte podotýkam že neprešlo ani 5dni karantény a v kľude mu zubar povedal ze nech príde

petka1402
29. mar 2022

Nemyslím si, pozitívny ma byt v karanténe

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petamich
29. mar 2022

to uz je na rozhodnuti zubara koho osetri a koho nie 🙂 a tiez na sudnosti kazdeho z nas, ci pocas tej karanteny k zubarovi alebo kamkolvek inam pojde, zbytocne sa budes rozculovat

autor
29. mar 2022

@viestta tak malo by sa prv tých aspoň 5dni dodržať keď ma byt človek v karantene a zubar je ešte k tomu viac ako keby išiel k všeobecnému lebo tam je poctate bez ruska a tie priestory v ordinácii su není také veľké však po ňom ide ďalší ktorý není pozitívny príde mi to divne keď predtým veľké haló 10-14dni doma zvonenie policajtov o dodržiavaní karantény na preventívky sa nemuselo ísť a teraz v pohode príďte

autor
29. mar 2022

@petamich to je pravda len tých 5dni už není tak veľa aby ľudia mali súdnosť preto nechápem aj ten prístup zubára keď aj on môže byť ohľaduplný k druhým aby náhodou to nedostali koli tomu dotyčnému mohol povedať príďte po karantene 😏

lucia147852
29. mar 2022

A keď chytí zápal a opuchne, tak to má tých 5 dni čakať v bolestiach, kým ho niekto vysetri? Vieš kde všade mozes dostať covid omnoho ľahšie ako u toho zubára, ktorý to po ňom vyvetra a vydezinfikuje?

miskamicha
29. mar 2022

Ak ma silne bolesti zuba tak kto ma osetrit? Asi ta zuby este riadne neboleli 🙂 nechapem co je na tom divne 😊

autor
29. mar 2022

@lucia147852 lenže to nebol bolestivý prípad len bol predtým objednaný na tento dátum
Jasne ze keď je to bolestivý prípad pozerá sa na to inak

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ddaassuullaa
29. mar 2022

Aka 5 dnova karantena, ak clovek potrebuje lekarske osetrenie? Ak.dostanes zlcnikovy zachvat, utrpis otvorenu zlomeninu, poziadas ich aby pockali na osetrenie 5 dni? Z karanteny su vynimky, treba dostudovat. Pokial zubar nema.problem, nepochopim, co riesis

mogaa
29. mar 2022

nemáš pravdu...povinná karanténa je len pre neočkovaných, zaočkovaní bez príznakov sa nemusia ani testovať.....takže denne stretávaš desiatky zaočkovaných čo nemajú príznaky a niekto doma je u nich pozitívny, len oni sa nemusia testovať

panelacikova
29. mar 2022

aj môj zubár berie pozitívnych. keďže nedávno som riešila odumretý zub, bola som tam na 3-krát a zakaždým som natrafila na pozitívneho. recepčná dotyčného požiadala, aby čakal von, na chodbičke za rohom (čiže dostatočne ďaleko od ostatných). a odtiaľ ich aj iným vchodom brali do ordinácie, ktorú na toto prispôsobili, keďže sa párkrát otvorili dvere z istého dôvodu a videla som personál v covid "vybavení".

panelacikova
29. mar 2022

a ešte podotknem, že keby som ja bola pozitívna, neviem si predstaviť s tým zubom čakať ani deň navyše, nieto ešte 5. dokonca aj vtedy, čo bol LD, v začiatkoch covidu, existovali ambulancie pre pozitívnych. a vtedy sme sa naozaj mnohí báli a veľa ľudí sedelo pozatváraných doma. boli dlhé karantény - 14 dňové (a viac) a aj tak šli pozitívni k zubárovi, ak mali bolesti.

lucyloves
29. mar 2022

@mogaa to iste ako pre zaočkovaných platí aj pre prekonaných, či?

lulupulu
29. mar 2022

Pozri moja svokra keď mala byť v karantene lebo bola taka chorá ze fakt človek by z postele nestal tak chodila po obchode a keď som jej povedala nech sedí doma keď je v karantene tak všade vykvakala ze som ju bonzla na sociálku... Navyše sa od nej nakazil môj oco ktorý bol 2x zaočkovaný a skončil na kyslíku... Takže ja už tieto korona veci neriešim lebo som aj tak vždy za najhoršiu

kakakina
29. mar 2022

Keď mu zubár povedal že môže , načo to tu mame riešiť 🤦🏻‍♀️

marca12
29. mar 2022

Ten virus uz tak zmutoval,ze nie je natolko smrtelny. uz ostane u nas vnimany ako chripka. Ved aj chripkovy virus sme nosili v sebe a nevedeli sme o nom a sirili dalej. Musime si zvyknut na koronu tak ako na ine choroby. A ak vedome pozitivny clovek ide medzi ludi,to uz je jeho svedomie a nepresvedcime ho. Ja osobne by som nesla nikam,ale ktovie,ci dotycny isiel s bolavym zubom alebo bol objednany na bezny ukon.

katus226
29. mar 2022

Uz ta niekedy bolel zub?

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
11. dec 2022

@ramzes1980 ty debatujes v teme z marca? Kde si sa pozabudol?

lulupulu
12. dec 2022

@viestta a ty zas debatujes? 😂

viestta
12. dec 2022

@lulupulu nie, dosla mi notifikacia, tak som pozrela