Ahojte baby, chcela by som sa spýtať tie čo ste prekonali covid ostali vám nejaké "chybičky, bolesti, atď."?(okrem straty čuchu a chuti)
Stratu čuchu/chuti som nemala. Ale stále ma štípe v nose. Občas pichá / páli v hrudi - RTG absolvované, vraj v poriadku. Občas pocit že sa mi prehrieva hlava, teplota na čele do 38 C, za polhodinu, hodinu sa upraví, pricom teplota tela do 37, končatiny studené. Únava.... až depka 😣
som 3 mesiace po. Cuch sa mi vratil na 12 den, ale moj nos je stale upchaty. V pohode som bola okolo vianoc, vtedy asi 3 tyzdne bol volny, tak ako ma byt. A potom znovu. V tejto druhej faze upchatia v nom citim pripaleniny. Vyprazane, maso, kava, pecivo vsetko mi smrdi. Nedokazem zjest horalky, chrumky, arasidy. Smrdi mi to. Toto som nemala ani ked sa mi vratil cuch, ziadne smrady neboli a teraz toto. Lezie to priserne na nervy, neviem si jedlo vychutnat. Este mam unavu a zadychavanie. Vsetkym drzim palce, nech to coskoro pominie.
Zostala mi bolesť dutín a hrdla,občas ešte stratím hlas.V pondelok idem na orl tak som zvedavá.
ostala mi neskutocna únava a bolest svalov taká zvláštna ako pocit ťažkých a unavených nôh a cela som taká spomalena o pamäti ani nehovorim viacej zabudam a mám celkovo poruchu sustredenia
Ja som cca 3 týždne po a mám bolesti svalov a kĺbov, najmä na nohách. Tá bolesť nie je na jednom mieste, ale raz ma bolí lýtko, potom koleno, stehno, panvové kosti. Prechádza z jednej nohy do druhej. Potom ma bolia lakte, šklbe mi v rukách, cítim slabosť v končatinách. Najmä v noci a keď oddychujem. Je to veľmi nepríjemné.
@dadus_ka ani mne nenašli tieto súkromné skupiny, dal by sa k nim poslať link prosim?
@cottoncandy
@tracka
Baby prosim alebo aj ostatne, uz presiel nejaky cas, upravilo sa vam to? Ja mam po prekonani stale bolesti klbov a kosti ale presne tak ze niekedy tam inokedy tam. A plus ma bez prestania boli hlava. Zacala uz cca tyzden pred a trvala cely priebeh a aj po.
Aj ste nejak riešili tieto problemy s lekarom? Pomohli vam?
@z.junasova bohuzial nejde mi to 😏
@klip0 bolesť hlavy mávam často aj ja, plus uši má vtedy bolia takisto. Toto začalo tak po mesiaci od prvých príznakov. Nepomohol mi Ibalgin ani čerstvý vzduch, inokedy pomôže spánok a oddych alebo pohyb. Cvičím jogu, keď chcem cvičiť niečo rýchlejšie, pociťujem pri dýchaní taky ostrejši dych ako keby som dýchala studený vzduch, niekedy ma prepadne aj suchši kašel. Plus únava niekedy, raz je to lepšie, raz horsie. Výsledky mám všetky v poriadku, obehala som kopec doktorov, obvodná mi zatiaľ nijak nepomohla. Len že to teda môže dlho prechádzať, tak čakám už druhý mesiac. Ja som maká mierny priebeh, bez kasla, len tlak a pálenie na hrudi, mierna teplota, bolesť hlavy, strata čuchu asi na týždeň, únava. Teraz má bolí lakeť, mám tam hrčku, asi gangliom, ten som maká aj pred covidom na zápästí, tak neviem či to nejak súvisí s covidom alebo nie.
@klip0 Ja som to s lekárkou riešila, dostala som acylpirin a užívam aj Milgammu N. Nohy ma už nebolia, pre zmenu mi skáče tlak
A nepalili niekoho po covide oči?
Mna tiež bolievaju nohy,celkovo taka únava slabosť,stale som unavená,to ze ma boli nonstop hlava ani nehovorím,som 4 mesiace po prekonaní covidu.
@cottoncandy ahoj už ti tie bolesti skončili? Koľko ti to trvalo?
@klip0 ahoj ja mam to iste, ako ti je? Ustúpil to už. Ja som z toho na nervy hlavne ta hlava. Som z toho podrazddena
@nadzieja
@chiccco ahojte aby ja som 2 mesiace po kovide a mam bolesti hlavy inak aj uši ma niekedy bolia, tiež svaly a kĺby na nohách, ale ja chodím kocikovat pripisoval som to tomu, ale chodila som pomenej a to isté. Popri tom predtým som tiež dával tomu chodenie, postupne. A po 2 mesiacoch toto. Ta hlava je najhoršia, lebo som z toho taka nesvoja a podráždená. Človek nevie na nič riadne myslieť vtedy. A keďže mam bábätko tak ani riadne nemôžem oddychovať. Ale mam za sebou už úzkosti a nespavosť. Vždy keď mám nejaké prejavy príde do toho aj také akoby mi srdiečko preskakovalo. Veľmi málo sa o tomto hovorí a naozaj už asi 2 hodiny hľadám a až vás som našla.
@m_o_n_c_a_k klby, kosti prestali a hlava ma bolela sustavne nonstop skoro 3 mesiace, teraz uz je to take striedave, ale este ma bolieva vyrazne castejsie ako pred koronou. Ked tak zavolaj este obvodnej, pošle ta k neurologovi
@klip0 ďakujem.. Ako si tok zvládla tu bolesť hlavy? Zatiaľ to zvládam aj ja ale už mi to lezie na nervy a obmedzuje to dosť.
@m_o_n_c_a_k no po pravde som si nato aj zvykla, ale raz za nejake 3-4 dni to na mna dolahlo a mala som pocit ze to nedavam. Ale mam pocit ze mi pomahalo davat si vysoke davky magnezia. (na radu lekarky 3-4x denne klasicke 500mg tablety)
@m_o_n_c_a_k
@klip0 ja som už 4mesiace po, mám za sebou aj úzkosti a panické ataky, dúfam, verím 🙏 teraz má zas častejšie bolí hlava, niekedy naozaj neznesiteľné tŕpne, tlačí, zviera, pichá, neviem to ani opísať. A teraz má zas od nedele boli ucho. Mám za sebou CT mozgu a ciev a ORL a všetko v poriadku 🤷🏻♀️ ale beriem magnosolv 1 sacok a 1 tabletku magnerot denne, tak dúfam že to pomôže. Plus B komplex. Tiež ma nohy bolievali, mravčali, to už je lepšie len ta hlava a uši, to je des. Chodím aj fyzio na masáž, bankovanie, náprava nie a pomáha to, vraj mám aj krčnú chrbticu a ramená dosť stuhnuté, to aj cítim, že ich mám často stuhnuté, možno aj z toho ta hlava. Plus kojim, mám 10mesacnehi syna, takze je liečba ťažšia. Odporúčala mi neuro aj millgamu ale to vraj nemôžem keď kojim.
@z.junasova presne aj ja mam také pocity s hlavou, plus závrate. Tiež som najskôr myslela ze krčná chrbtica, manžel mi dáva nejaké masážne ale asi pôjdem k masérovi. Kocikujem dlho a mam veru aj ja stuhnuté svalstvo, ale to som mávala aj predtým v práci, ale hlava bola ok. Ona vám chcela dať neurol?
@m_o_n_c_a_k nie, to malo byť že neurologicka odporučila millgamu. Ale teda kvôli tým uzkostiam som absolvovala aj návštevu psychiatra, ten mi síce dal aj neurol a Eliceu, ale neberiem to. Stále verím, že to časom prejde, že je to len jeden z príznakov, ktoré zmiznú časom. Zatiaľ je to lepšie, idem na to cez vitamíny a bylinky, držím sa, len teda tieto bolesti hlavy a uši sú dosť hnusne a náročné je tak fungovať s 10mesacnym synom.
@z.junasova poznám to mam 3 mes babo. Fungujeme cez všetko, lebo musíme. Áno bolesti hlavy sú hrozne. Úzkosť mi prešla, hádam sa už nevráti.
Manžel nočné potenie, ale už sa to lepší. Vraj je to normálne pojem u lekárov, že post covidový syndróm